Tricotosa

De Viquipèdia
Un modern industrial teixint màquina en acció

Una màquina de teixir és un dispositiu utilitzat per crear va teixir teixits en un semi o moda automatitzada plenament.

Hi ha tipus nombrosos de teixir màquines, variant de senzill spool o plantilles de tauler sense parts emotives a altament els mecanismes complexos van controlar per electròniques. Tot, tanmateix, producte diversos tipus de va teixir teixits, normalment qualsevol pla o tubular, i de graus variables de complexitat. Patró stitches pot ser seleccionat a mà manipulació de les agulles, o amb empenta-botons i dials, targetes de punxó mecànic, o dispositius de lectura de patró electrònics i ordinadors.

Procés[modifica]

Sis etapes en la màquina de teixir cicle

Mitja de llit plana primerenca els marcs van haver-hi agulles baix contingut d'acer-carboni on les puntes eren flexionades en un buit tancant el bucle. L'agulla eren sostingudes en una barra d'agulles que va passant enrere i endavant, a i de l'operador. Les barbes eren apretades simultàniament per una barra prensora. [1]

 1. El bar d'agulla va endavant- les agulles obertes netegen el web
 2. El weft el fil és lain en les agulles
 3. El weft caigudes de fil loosely
 4. Els sorteigs de bar de l'agulla enrere, el weft és estirat en les agulles obertes
 5. Els sorteigs de bar de l'agulla enrere, el presser gotes de bar, els bucles d'agulla propers i el weft és dibuixat enrere a través de tbe web
 6. Les agulles obren, una fila nova ha estat afegida al web que deixa caure sota gravetat

Tipus[modifica]

Anunci per un tardà 19è-segle hosiery empresa que descriu el seu pis de fàbrica amb els treballadors que utilitzen teixint màquines. Publicat 1886.

Uns quants dispositius senzills permeten teixir sense agulles per joguina o propòsits d'hobby. El més senzill d'aquests és spool teixint, va seguir per teixir taulers o teixint telers, els quals consisteixen en dues files de passadors muntats dins dues files paral·leles aproximadament 0.5 polzades (1.3 cm) a part. Yarn És ferida al voltant dels passadors; diversos patrons de producte de bobinatge diferent textured teixint. Una agulla o l'eina especial és llavors utilitzat per transferir els bucles de yarn d'al voltant dels passadors, qualsevol dels passadors o a altres passadors, per produir el teixint. Teixint els taulers poden produir dissenys complexos. Altre semi-mecànic teixint els dispositius són disponibles.

Per produir més gran i més complex va teixir elements, com garments, màquines domèstiques i industrials, amb qualssevol llits plans o circulars, produint teixits rectangulars o tubulars, respectivament, és necessitat. Màquines de llit doble tenen dos llits plans que fan front a cada altre, per tal de producte purl i teixits de costella senzilla més una varietat de multi patrons. Ribbing attachments Pot ser afegit a màquines de llit sol per aconseguir un resultat similar.[2]

Segle XX tardà models/d'estudi domèstic típicament ús fins a 200 pestell-agulles de ganxo per aguantar el stitches en bo, estàndard, mid-gauge o agulla de gauge voluminós. Un transport o caixa de lleva és passat a través del llit de les agulles que causen els moviments d'agulla van requerir per produir cada pròxim stitch. Mitjançant diversos mètodes de selecció, p. ex. targetes de punxó, les agulles particulars poden ser causades per viatjar per alternar pathways a través de la caixa de lleva. Per això les agulles teixiran o no, i el unknitted yarn porcions mentida sota (eslip stitch) o sobre l'agulla o ser aguantat en el ganxo d'agulla (entafora stitch). Les agulles poden ser col·locades dins aguantant posició per permetre fila curta shaping.[2] Dins les màquines més modernes, punchcards ha estat reemplaçat per control d'ordinador.

Modern Electrònic Teixint Màquines

Automàtic patterning les màquines poden teixir dos-pintar Just Isle patrons automàticament, i tenir màquina stitch patterning característiques com xapar i knitweaving. Xapant refereix a teixir amb dos bris de yarn que són aguantats de tal manera que un és davant de l'altre. Va xapar els efectes poden ser particularment copejant en un ribbed teixit. Knitweaving Refereix a una tècnica en quina una peça separada de yarn, sovint més pesat que el teixit teixit, és portat al llarg d'i agafat entre stitches per produir a un efecte li agrada tramar. Amb knitwoven teixit, el purl costat (normalment el costat incorrecte) és el costat correcte del teixit. El gauge bo i estàndard els models tenen l'opció d'un transport d'encaix, on stitches pot ser transferit d'una agulla al pròxim. El yarn passis a través d'un tensioning mecanisme i avall a través del teixir transport, el qual alimenta el yarn a les agulles mentre teixeixen.

Domèstic teixint les màquines utilitzen el weft teixint mètode que produeix un teixit similar d'entregar teixint. Teixint procedeix més de pressa que a mà teixint, on (normalment dos) les agulles rectes són aguantades en la mà i cada stitch és manipulat individualment a través de la fila. Teixint les màquines treballen una fila sencera de bucles en un moviment sol.

Comparació per entregar que teixeix[modifica]

El teixit va produir utilitzar una màquina de teixir és d'un més fins i tot textura que mà-teixit teixit, el qual és particularment noticeable en àrees grans de senzill stockinette stitch, i pot ser un avantatge. Algun stitch patrons (p. ex., entafora stitches) és molt més fàcil de produir amb una màquina de teixir. Altres (p. ex. garter stitch) també pot ser produït amb la màquina que teixeix però pot agafar un poc més llarg però encara molt més ràpid que la mà que teixeix. El gauge estàndard màquina de 200 agulles pot teixir el més bo yarns fins a un esport bo-pes, mentre el més pesat yarns teixir més ben en un mid-gauge o voluminós teixint màquina.

La màquina que teixeix salva una quantitat considerable de temps però requereix aprenent per operar les màquines correctament. La majoria si no tots entreguen teixir els patrons poden ser treballats amunt en una màquina, qualsevol identically o en un disseny similar. La mà que teixeix els patrons són dissenyats a "ditada" el teixit en cada fila de manera que el knitter coherentment utilitza la mà dominant. Tanmateix, la màquina que teixeix és coherentment teixir amb el teixit que fa front a la mateixa manera. Màquines de Llit pla teixeixen enrere i endavant i les màquines Circulars teixeixen contínuament en la ronda.

Vegeu també[modifica]

Literatura[modifica]

 • Denninger/Giese: Tèxtil - und Modelexikon, ISBN 3-87150-848-9 Deutscher Fachverlag Frankfurt/Main 2006, pàg. 542
 • Wünsch: Lèxic Wirkerei und Strickerei, Deutscher Fachverlag, Frankfurt/Main 2008, ISBN 978-3-87150-909-4
 • Mecheels, Vogler, Taxa: Kultur - und Industriegeschichte der Textilien, Hohensteininstitute Bönningheim 2009, ISBN 978-3-9812485-3-1, str. 320

Referències[modifica]

 1. [[#CITEREF|]].
 2. 2,0 2,1 [.]

Bibliografia[modifica]

 • Earnshaw, Pat (1986). {{{títol}}}. ISBN 0713446846. |Accés-la data= |url= ()
 • Cooper, B., (1983) Transformació d'una Vall: El Derbyshire Derwent, Heinneman, republished 1991 Cromford: Scarthin Llibres

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tricotosa