Trivial Pursuit

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 17:11, 28 maig 2014 amb l'última edició de Anskar (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

El Trivial Pursuit és un joc de tauler clàssic que consisteix a respondre a una sèrie de preguntes per guanyar els adversaris. Cada jugador es mou pel tauler mitjançant un dau i respon les preguntes que li toquen (marcades pels colors de les caselles del tauler). Hi ha unes caselles especials, que donen dret a un peó o "formatget". Qui aconsegueix tots els peons i arriba a la casella central, guanya la partida. Algunes vegades cal respondre quatre de les sis preguntes d'una targeta per guanyar. Es pot jugar de manera individual o per equips.

Han sortit moltes variants i reedicions del joc. En la versió original de 1982 el color blau representava les preguntes de geografia, el marró d'art, el verd de ciència, el groc d'història, el taronja d'esport i el rosa d'entreteniment i espectacles. L'èxit del joc es basa en gran mesura en l'equilibri de la dificultat de les preguntes, que cobreixen des d'aspectes de cultura general als més trivials (d'aquí el nom).

Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Trivial Pursuit