Trucada telefònica

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Una usuaria durant una trucada telefònica el 1980

Una trucada telefònica és l'operació de posta en connexió entre una persona amb un telèfon i el seu destinatari. Després del marcatge del número de telèfon d'aquest últim en el teclat del dispositiu emissor de la trucada, sona un timbre al telèfon de destinació fins que l'individu en qüestió despenja acceptant la trucada. Llavors pot començar la conversa telefònica, el més sovint amb la pregunta " digui? ".

A part del mètode tradicional de fer una trucada telefònica, les noves tecnologies permeten diferents mètodes per a realitar trucades telefòniques, com ara el marcatge per veu[1] o Veu per IP, la tecnologia permet també realitzar trucades a través d'un PC, utilitzant un servei com ara Skype.[2]

Les trucades telefòniques són un mercat per als operadors de telefonia, que en general ofereixen la possibilitat de subscripcions als seus serveis (servei de telefònic). En general es carreguen al compte del client en funció de la durada, la situació del receptor de la trucada(la distància) o les característiques especials del número marcat (número gratuït o de pagament), podent tenir una política de preus especial.

Referències[modifica]

  1. marcatge a Optimot
  2. Roos, Dave. «How VoIP Works». How Stuff Works. [Consulta: 12 març 2011].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Trucada telefònica