Tux Paint

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de programari
Tux paint logo.png
Tuxpaint-stamps-example.png
Desenvolupador(s) William J Kendrick, et al
Versió estable

0.9.18

/ 21 de novembre, 2007
Escrit en C
Sistema operatiu Multiplataforma
Tipus editor de gràfics de mapes de bits
Llicència GPL
Epònim Tux
Més informació
Lloc web www.newbreedsoftware.com/tuxpaint/
SourceForge tuxpaint
Id. Framalibre tux-paint
Modifica dades a Wikidata

Tux Paint és un editor de gràfics de bitmap de font oberta (un programa per crear i processament raster gràfics) destinat a nens joves. El projecte es començava el 2002 per William J Kendrick que continua mantenint i millorant-lo, amb ajuda de nombrosos voluntaris (anglès). Es concedeix una llicència sota el GPL, i vist per molts com a alternativa de programari lliure a un producte de programari educatiu comercial similar, Kid pix.

Visió de conjunt[modifica]

Tux Paintes creava inicialment per al sistema operatiu de Linux, com no hi havia cap programa de dibuix adequat per a nens joves disponibles per a Linux en aquella època. S'escrivia en la llengua de la programació C i utilitza les biblioteques d'ajuda de font obertes, incloent-hi la Capa de DirectMedia Simple (SDL), i s'ha fet de llavors ençà disponible per a Windows, Apple Mac OS X, BeOS i unes altres plataformes. (Vegi que la Pintura Tux d'aquesta pàgina.)

Trets[modifica]

Tux Paint està dret a part de programari d'edició de gràfics típic (com GIMP o Photoshop), ja que estava dissenyat per ser utilitzable per nens tan joves com 3 anys. Se suposa que la interfície d'usuari sigui intuïtiva, i utilitza icones, resposta perceptible i pistes textuals per ajudar a explicar com funciona el programari. Se suposa que la interfície brillantment pintada, els efectes sòlids i mascota de dibuixos animats (Tux, el pingüí de Linux) contractin nens.

Eines de dibuix bàsiques[modifica]

Com la majoria de les eines de d'edició de gràfics i composició populars, Tux Paint inclou una brotxa, una goma d'esborrar, i eines per dibuixar línies, formes poligonal i text. Tux Paint proporciona nivells múltiples de desfer i refer, deixant canvis accidentals o indesitjats ser trets mentre edita una fotografia.

Controls dels pares i de professor[modifica]

Com els trets són sumats a Tux Paint, les opcions de configuració s'han afegit que permet als pares i als professors impossibilitar trets i canviar el comportament per ajustar-se millor a les necessitats dels seus nens o els estudiants, o integrar millor el programari a casa seva o ambient de computació escolar. Opcions típiques, com permetre o impossibilitar so els efectes i mode de pantalla completa estan disponibles. Hi ha també opcions que ajuden a fer adequat per nens més joves o invàlids o que ignora la distinció entre botons en el ratolí.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tux Paint Modifica l'enllaç a Wikidata

Enllaços externs[modifica]