Mikel Garikoitz Aspiazu Rubina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Txeroki)
Infotaula de personaMikel Garikoitz Aspiazu Rubina
Biografia
Naixement6 juliol 1973 Modifica el valor a Wikidata (50 anys)
Bilbao (Biscaia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióterrorista Modifica el valor a Wikidata

Mikel Garikoitz Aspiazu Rubina, conegut amb el nom de guerra «Txeroki», (Bilbao, 6 de juliol de 1973) és un activista polític basc, exmilitant de l'organització armada Euskadi Ta Askatasuna, de la qual va assumir la prefectura militar el 2008 fins a la seva detenció al novembre del mateix any.[1]

A principis de juliol de 2011, va ser absolt de l'acusació d'haver participat en l'enviament d'un paquet el 2006 contra el qual era llavors president del Grup Correo, Enrique Ybarra.[2] No obstant això, en el seu segon judici a Espanya pocs dies després, va ser condemnat per l'Audiència Nacional a 377 anys de presó per un total de 20 delictes d'accions armades on van morir entre altres alguns polítics i jutges.

Referències[modifica]

  1. Francia devuelve a "Txeroki" a España para que lo juzgue por intentar matar al presidente del Grupo Correo Arxivat 2011-12-23 a Wayback Machine., Diario Siglo XXI, 30 de mayo de 2011.
  2. L'etarra Txeroki, absolt en el primer judici a Espanya, El País, 1 de juliol de 2011, consultat el 23 de juliol del mateix any.