Tysnesøy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaTysnesøy
Imatge
TipusIlla Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaTysnes (Noruega) Modifica el valor a Wikidata
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 60° 00′ N, 5° 35′ E / 60°N,5.58°E / 60; 5.58
Banyat perMar del Nord Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Altitud753 m Modifica el valor a Wikidata
Mida18 (amplada) × 20 (longitud) km
Superfície198 km² Modifica el valor a Wikidata

Tysnesøya o Tysnesøy és una illa del municipi de Tysnes, al comtat de Hordaland, a Noruega. Té 198 km² (76 sq mi) i constitueix la immensa majoria del municipi. El punt més elevat de l'illa és el Tysnessåa de 753 metres (2,470 ft).

L'illa s'estén en un gran grup gran d'illes al vessant nord de la boca del Hardangerfjorden. El Bjørnafjorden es troba al nord de l'illa i l'estret de Langenuen corre al llarg del vessant occidental de l'illa. L'illa de Reksteren es troba al nord-oest,l'Stord al sud-oest i les illes més petites de Skorpo i Huglo al sud de l'illa. Les illes de Skorpo i Reksteren estan connectades a Tysnesøya per ponts de carretera. El continent es troba just a l'est de Tysnesøya, i hi ha un pont de carretera curt que els uneix. Els municipis de Fusa i Kvinnherad estan localitzats en el continent, adjacent a Tysnes.

L'illa és rocosa i muntanyosa en la part nord i central de l'illa, mentre que la resta és més boscosa i accidentada. Les àrees agrícoles principals són al nord-est i al sud. Alguns dels pobles més notables de l'illa són Våge al nord, Uggdal a l'oest, i Onarheim al sud-est.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tysnesøy
  1. Store norske leksikon. «Tysnesøy» (en noruec). [Consulta: 19 gener 2015].