UK Music Hall of Fame

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El UK Music Hall of Fame (o Saló de la Fama del Regne Unit) va ser una cerimònia d'honor a músics, de qualsevol nacionalitat, per les seves contribucions al llarg de la seva carrera al Regne Unit. El Saló de la Fama va començar el 2004 amb la inducció dels cinc membres fundadors i cinc membres més seleccionats per un vot públic televisiu, dos de cadascuna de les últimes cinc dècades. En els anys següents, un grup de més de 60 periodistes i executius de la indústria musical va decidir les persones i grups que s'hi van incloure. La cerimònia es va celebrar per última vegada el 2006, i des de llavors ha estat cancel·lada; la cancel·lació oficial i definitiva va donar-se el mes de setembre de 2008 per falta de finançament.[1]

Inclosos el 2004[modifica]

Els cinc membres inclosos en la seva fundació,[2] un de cada dècada dels anys 1950 al 1990:

A més, es va demanar a l'opinió pública seleccionar un artista més de cada dècada, a partir de cinc llistes dels deu candidats. Els cinc membres elegits pel públic a l'octubre de 2004 van ser:

La llista completa de nominats era:

Chris Blackwell, el fundador de Island Records, com a soci honorari.

Inclosos el 2005[modifica]

El 2005 els escollits van ser seleccionats per part d'un gurp de 60 persones del món de la indústria musical:

El tardà DJ John Peel també se l'ha considerat com a membre honorari (escollit per Damon Albarn de Blur).

El programa va ser televisada al Regne Unit. Posteriorment també es va emetre a la cadena VH1 dels Estats Units, sense la part de Joy Division/New Order. Posteriorment van mostrar la versió completa al canal VH1 Classic.

Inclosos el 2006[modifica]

El 2006 els escollits van ser:

També van ser presents a la cerimònia Patti Labelle (va interpretar You Don't Have to Say You Love Me), Nona Hendryx, Tony Iommi (Black Sabbath), Wolfmother (va interpretar Communication Breakdown), Jimmy Page (Led Zeppelin), Giles Martin, Dermot O'Leary (host), i Paul Gambaccini.

L'esdeveniment va tenir una especial importància per ser testimoni de l'última actuació de James Brown i l'última aparició del cantant en televisió. Ja que va morir pocs dies després, el 25 de novembre del 2006.

La Cerimònia de lliurament 2006 va tenir lloc el 14 de novembre de 2006 a l'Alexandra Palace, i va ser televisat pel Channel 4 del Regne Unit el 16 de novembre. També va ser televisat pel canal VH1 dels Estats Units el 25 de novembre.

Cancel·lació[modifica]

No hi va haver homenatjats el 2007. Es va anunciar al setembre de 2008 que Channel 4 havia cancel·lat la cerimònia, en part a causa de la falta de finançament, i també a causa d'una bretxa de dos anys des de l'últim xou va ser "massa llarg".[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Channel 4 axes UK Music Hall of Fame» (en anglès). Channel 4. [Consulta: 26 juliol 2009].
  2. «UK Music Hall Of Fame members - everyHit.com». [Consulta: 12 octubre 2018].

Enllaços externs[modifica]