Unitat Expedicionària dels Marines

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióUnitat Expedicionària dels Marines
Activitat
Modifica les dades a Wikidata
Esquadra dels marines.

La Unitat Expedicionaria dels Marines (UEM) (en anglès: Marine Expeditionary Unit ) (MEU) anteriorment fou anomenada Unitat Amfíbia dels Marines (en anglès: Marine Amphibious Unit), la UEM és l'element més petit de la força conjunta d'aire, mar i terra dels Marines MAGTF (per les seves inicials en anglès), dins del Cos de Marines dels Estats Units.[1] Cada MEU és una unitat expedicionaria de reacció ràpida, i pot ser desplegada per donar una resposta immediata davant qualsevol crisi. Les MEU estan formades per un batalló d'infanteria blindada, un esquadró d'helicòpters de combat, i un grup de suport logístic.Cada MEU està formada per uns 2.000 homes sota el comandament d'un coronel, aquestes unitats són desplegades des de bucs d'assalt amfibis.

Equipament[modifica]

Quantitat Nomenclatura Element
4 M1 Abrams terra
16 LAV-25 terra
15 AAV-7A1 terra
6 Obús M777 terra
8 Morters M252 81mm terra
8 BGM-71 TOW terra
8 FGM-148 Javelin terra
6 Bell AH-1 SuperCobra aire
3 Bell UH-1N Iroquois aire
12 CH-46I Sigui Knight aire
4 CH-53I Super Stallion aire
6 AV-8B Harrier jet aire
2 KC-130 Hercules aire
2 Unitats de purificació d'aigua per osmosi inversa logística
1 Estació de tractament d'aigua potable LMT 3000 logística
4 Vehicles multipropòsit John Deere TRAM 624KR logística
2 Carretons elevadors TX51-19M logística
3 Buldòzer Caterpillar D7 logística
1 Camió de substitució (MTVR) logística
4 Camions Mk48 logística
7 Contenidors d'aigua amb capacitat per 1.892 litres (500 galons) múltiple
63 Humvee múltiple
30 Camions (MTVR) múltiple

Elements[modifica]

Terrestre[modifica]

Marines de la 13.ª Unitat Expedicionaria de Marines desembarcant durant l'Operació Bright Star a Egipte.

L'element de combat terrestre (en anglès: Ground Combat Element ) (GCE), està format per un batalló d'infanteria, reforçat amb una bateria d'artilleria, un escamot de vehicles d'assalt amfibi, un escamot d'enginyers de combat, una companyia de blindats lleugers de reconeixement, un escamot de tancs, un escamot de reconeixement, i depenent de la missió i les circumstàncies altres unitats. La força total és d'aproximadament 1.100 homes.

Aeri[modifica]

L'element de combat aeri, (en anglès: Aviation Combat Element ) (ACE), dels marines és un esquadró (reforçat) format per un esquadró d'helicòpters pesats, un destacament d'avions VTOL, i un destacament per al control de tràfic aeri, i defensa antiaèria.

Un UH-1N de la 26.ª Unitat Expedicionaria de Marines a bord de l'USS Kearsarge.

Logística[modifica]

L'element de combat logístic (en anglès: Logistics Combat Element LCE ) està format per un batalló, format per especialistes i equips necessaris per recolzar i sostenir fins a 30 dies a la unitat MEU. Inclou servei postal, metges, dentistes, tota mena de subministraments, transport, desactivació d'artefactes explosius i policia militar. Es compon d'uns 300 infants de marina i mariners.

Comandament[modifica]

L'element de comandament (en anglès: Command Element CE), inclou al comandant del MEU i el seu personal de suport, ofereix el comandament i el control dels altres elements. Inclou els destacaments especialitzats en foc naval, reconeixement militar, vigilància , comunicacions especialitzades, SIGINT, guerra electrònica, intel·ligència i contrainteligencia. La força total és d'uns 200 infants de marina i mariners.

Referències[modifica]

  1. «Marine Expeditionary Unit». globalsecurity.org. [Consulta: 19 octubre 2012].