Unitat de seguiment GPS

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Una unitat de seguiment GPS és un dispositiu que utilitza el sistema de posicionament global (GPS) per a determinar la localització exacta d'un vehicle, persona, o un altre actiu al que s'adjunta, permetent registrar la posició de l'actiu a intervals regulars.[1] Les dades d'ubicació gravades es poden emmagatzemar en la unitat de seguiment, o poden ser transmeses a una base de dades de localització central, o un ordinador connectat a Internet, utilitzant un mòbil (GPRS o SMS), emissor de ràdio o satmòdem integrat en la unitat. Això permet la localització dels actius sobre un plànol de fons, ja sigui en temps real o bé analitzar les dades posteriorment, mitjançant algun tipus de programari de seguiment GPS.

Quan s'utilitza per poder conèixer la localització de nens i persones majors, se sol denominar localitzador personal GPS.[2][3] En aquests casos, també pot permetre la comunicació mitjançant un senzill telèfon mòbil.[4][5][6]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Pocket Finder». [Consulta: 13 setembre 2013].
  2. RPP. «Localizador personal GPS: Dispositivo para ubicar a sus seres queridos», 13-03-2011. [Consulta: 13 setembre 2013].
  3. Pikavú. «Introduction». [Consulta: 13 setembre 2013].
  4. Abuelo Actual. «Teléfono móvil sencillo con localizador de GPS». [Consulta: 13 setembre 2013].
  5. Imaginarium. «Teléfono móvil para niños Mo1 With My Mobile (spain)». [Consulta: 13 setembre 2013].
  6. «Traccar Client - aplicación de seguimiento de los GPS».