Universal Orlando Resort

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversal Orlando Resort
lang=ca
Entrada original a Universal Studios Florida. Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuscomplex turístic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació7 juny 1990
Governança corporativa
Propietat deUniversal Destinations & Experiences (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webuniversalorlando.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: UniversalOrlandoResort Twitter (X): UniversalORL Instagram: universalorlando Youtube: UCGl3kbSLHfKb3QeOYG7pAuA Modifica el valor a Wikidata

Universal Orlando Resort, o simplement Universal Orlando, és un complex de parcs temàtics i lleure a Orlando, Florida (EUA). És gestionat per Universal Parks & Resorts i propietat d'NBC Universal, una divisió de Comcast. Universal Orlando és el segon complex turístic més gran de l'àrea metropolitana d'Orlando, després de Walt Disney World Resort, situat a la vora.[1]

Universal Orlando està format per dos parcs temàtics (Universal Studios Florida i Universal's Islands of Adventure), un parc aquàtic (Volcano Bay), un complex de lleure nocturn (Universal CityWalk Orlando), sis hotels Loews (Loews Portofino Bay Hotel, Hard Rock Hotel, Loews Royal Pacific Resort, Cabana Bay Beach Resort, Loews Sapphire Falls Resort i Universal's Aventura Hotel) i un futur parc, Epic Universe.

És un dels complexos turístics més visitats del món, amb 21 milions de visitants el 2017.[2]

Història[modifica]

Universal Orlando va obrir el 7 de juny del 1990, llavors format només pel parc temàtic Universal Studios Florida. El 1995 començà la construcció d'un nou parc, Islands of Adventure, i es va inaugurar finalment el 28 de maig del 1999. Estava format per sis "illes" temàtiques: Port of Entry, Seuss Landing, The Lost Continent, Jurassic Park, Toon Lagoon i l'illa de superherois de Marvel. El parc va rebre pocs visitants i se'n van tancar algunes atraccions. Juntament amb el nou parc, es va inaugurar el CityWalk Orlando i el primer hotel, Loews Portofino Bay. El complex es va anomenar Universal Studios Escape, però de seguida va canviar el nom per Universal Orlando Resort.

El desembre del 2000 va obrir el Hard Rock Hotel, i el 2001, el Loews Royal Pacific Resort. El 2007, Universal i Warner Bros. van anunciar la construcció de The Wizarding World of Harry Potter, que es va afegir com a setena illa a Universal's Islands of Adventure i va obrir el 2010. Després de l'èxit de l'illa de Harry Potter, el 2014 va obrir una expansió de l'àrea a Universal Studios Florida.[3]

Blackstone Group es va vendre la seva participació a Universal Orlando el 2011.[4]

Parcs temàtics[modifica]

Universal Studios Florida[modifica]

El primer parc del complex, Universal Studios Florida, va obrir el 7 de juny del 1990. Està format per àrees temàtiques i atraccions basades en la indústria cinematogràfica. La intenció és que els visitants se sentin com en el rodatge d'una pel·lícula, amb les atraccions i els espectacles inspirats per conegudes produccions de cinema, televisió i musicals. El formen vuit àrees temàtiques: Hollywood, Production Central, Nova York, San Francisco, The Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley, World Expo, Springfield i Woody Woodpecker's Kidzone.

Universal's Islands of Adventure[modifica]

El segon parc que va obrir al complex va ser Universal's Islands of Adventure, el 28 de maig del 1999. El formen set illes temàtiques que conviden a l'aventura. Els visitants comencen al Port of Entry i fan cap a les altres illes: Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter - Hogsmeade, The Lost Continent i Seuss Landing.

Universal's Volcano Bay[modifica]

Volcano Bay és un parc aquàtic obert el 2017. Va substituir Wet 'n Wild, fundat el 1977 i comprat el 1998 per Universal Parks & Resorts; va tancar el 2016.[5]

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

  1. Storey, Ken «Universal gets its way and acquires more land near I-Drive for future theme parks» (en anglès). Orlando Weekly [Consulta: 30 maig 2018]. Arxivat 2021-10-22 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-10-22. [Consulta: 3 maig 2020].
  2. «Theme Index». Themed Entertainment Association [Consulta: 30 maig 2018]. Arxivat 2020-02-01 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2020-02-01. [Consulta: 3 maig 2020].
  3. Goldman, Eric. «The Wizarding World of Harry Potter - Diagon Alley Officially Opens» (en anglès americà), 08-07-2014. [Consulta: 27 febrer 2018].
  4. «Comcast to buy remaining half of Universal Orlando for $1 billion», 06-06-2011. [Consulta: 21 agost 2019].
  5. Powers, Scott «Theme-park pioneer started SeaWorld and Wet 'n Wild». Orlando Sentinel, 08-02-2006 [Consulta: 28 setembre 2012].