Universitat de Freiberg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversitat de Freiberg
(de) Technische Universität Bergakademie Freiberg Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusuniversitat pública
universitat d'un campus
universitat de ciències aplicades Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1765
Activitat
Membre deAssociació per a la Promoció d'una Xarxa de Recerca d'Alemanya
Informationsdienst Wissenschaft
Hochschulrektorenkonferenz
Infraestructura nacional de dades de recerca Modifica el valor a Wikidata
Nombre d'estudiants4.016 (2020) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
RectorHans-Heinz Emons (1982–1988) Modifica el valor a Wikidata
Empleats1.789 Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webtubaf.org… Modifica el valor a Wikidata
Facebook: bergakademie Twitter (X): tubergakademie Instagram: bergakademie_freiberg LinkedIn: tu-freiberg.de Youtube: UC76MdG8Ewd7_LNajayTzBag Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Universitat de Mineria i Tecnologia de Freiberg (en alemany:Technische Universität Bergakademie Freiberg i abreujat com TUBAF) és una important universitat tecnològica alemanya situada a Freiberg.

Compta amb més de 4.000 estudiants.[1] Va ser fundada l'any 1765 pel Príncep Francesc Xavier regent de Saxònia basant-se en els plànols fets per Friedrich Wilhelm von Oppel and Friedrich Anton von Heynitz.

Es tracta de la universitat més antiga del món entre les especialitzades en la mineria i la metal·lúrgia. Els elements químics indi (1863) i germani (1886) els van descobrir científics d'aquesta universitat. Alexander von Humboldt hi va estudiar mineria entre els anys 1791 i 1792.[2]

Actualment la Universitat de Freiberg compta amb 6 facultats: Matemàtica i Informàtica / Química, Biologia i Física / Geocìència, Geoenginyeria i Mineria / Enginyeria Mecànica / Ciència dels Materials / Administració de Negocis i Econòmiques.

La Universitat de Mines i Tecnologia de Freiberg ha estat classificada entre les millors universitats del món per enginyeria de mines.[3]

Referències[modifica]

  1. «Kennzahlen und Rankings | TU Bergakademie Freiberg». tu-freiberg.de. Arxivat de l'original el 2022-12-05. [Consulta: 1r agost 2021].
  2. «¡Bienvenidos a la TU Bergakademie Freiberg!» (en castellà). Arxivat de l'original el 2021-08-01. [Consulta: 1r agost 2021].
  3. QS World University Rankings, 2017. https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/engineering-mineral-mining. Retrieved 11 October 2017.

Enllaços externs[modifica]