Usuària:Bpiera/Sheila Sherloch

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Placa commemorativa

Sheila Sherlock, va ser una mèdic, hepatòloga i professora britànica, considerada la major pionera en el camp de la hepatologia.

Biografia[modifica]

Sheila Sherlock va néixer el 31 de març de 1918 a Dublín, i va morir el 30 de desembre de 2001 a Londres, amb 83 anys. Malgrat els reiterats rebutjos de diferents universitats per ser dona, va aconseguir entrar en la Facultat de Medicina d'Edimburg. Es va graduar com la millor de la seva classe, i es va especialitzar en les malalties de fetge, segons ella, per la manca de recerca en elles. Amb 29 anys, va aconseguir una beca per a la universitat americana de Yale, la qual cosa la va permetre polir els seus coneixements de fisiopatologia hepàtica. Quan va tornar d'Estats Units, va ser la responsable de la creació de la primera unitat hepàtica del món. Es "va retirar" en 1983, quan es va canviar al seu despatx i va seguir treballant al costat de la seva secretària en el Departament de Cirurgia.

Assoliments[modifica]

any fet
1950
  • Membre fundador de l'Associació Americana de l'estudi de malalties de fetge.
  • Fundadora i presidenta de l'Associació Internacional i Europea de l'estudi de fetge.
1951
  • La dona més jove a ser membre del Real Col·legi de Metges, i posteriorment a ser la primera dona vice-presidenta.
1955
  • Primera edició del seu llibre Malalties del fetge i sistema biliarError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permèsError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès
1959
  • Primera dona nomenada presidenta del Departament de Medicina Britànic, prenent el nou lloc a l'Escola de Medicina Real de Londres, el qual propulsó l'educació mèdica de les dones a Gran Bretanya
1983
  • Derrotada per poc en les eleccions presidencials del Royal College of Physicians

Vida personal[modifica]

Tenia una vida acomodada, a causa del seu matrimoni amb un distingit metge, Gerry James, amb qui es va casar en 1951 i amb qui va tenir dues filles. Van celebrar les seves noces d'or dues setmanes abans de la seva defunció.

Referències[modifica]

  • «Professor Dame Sheila Sherlock» (en en-gb). , 8 enero 2002 [Consulta: 6 diciembre 2016]. (en anglès britànic). 8 de gener de 2002. Consultat el 6 de desembre de 2016. 
  • O'Connor, Anahad (10 de gener de 2002). «Sheila Sherlock, 83, Expert on Liver Disease». O'Connor, Anahad «Sheila Sherlock, 83, Expert on Liver Disease». , 10 enero 2002 [Consulta: 6 diciembre 2016].   Consultat el 6 de desembre de 2016. 

[[Categoria:Morts el 2001]]