Usuària:Liquendatalab

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

hola viquipedistes <3

Vaig néixer a Barcelona en 1982. Sóc periodista, docent i investigadora especialitzada en gènere, cultura i tecnologia. Dirigeixo una consultoria/laboratori de dades orientat a la recerca en UX, i estic acabant la tesi doctoral sobre participació i gènere en plataformes digitals amb un cas d'estudi sobre Wikipedia en el qual porto treballant des de fa més de tres anys. El meu principal interès com a investigadora és fomentar la participació de dones i persones de gènere no binari a la Viquipèdia, a Wikipedia i altres plataformes digitals.

És possible que les teves interaccions formin part de la meva recerca, per això vull donar-te les gràcies per participar en aquesta plataforma i fer que les dades aquí siguin accessible per a tothom.

En el context de l'activisme a la Viquipèdia i Wikipedia, actualment desenvolupo tasques de suport a editores i organitzadores com a ambaixadora regional de la campanya global Art i Feminisme. També coordino amb altres companyes el node local de la campanya a Barcelona. He estat co-organitzadora de les editatonas/*viquimaratons Art+*Feminisme 2018 i 2019 a Barcelona, i també formo part del grup d'editores residents en Ca la Dona.

Amb certa regularitat també faig xerrades sobre problemàtiques i solucions per a la bretxa de gènere i el biaix sistèmic tant a la Viquipèdia com a altres capítols de Wikipedia, i estaré encantada de teixir aliances amb totes les persones que vulguin ajudar a abordar aquesta qüestió.

He col·laborat amb Enciclopèdia Catalana elaborant l'actualització del capítol sobre Art Contemporani en la primera dècada del s.XXI (2000-2010)

Edito en català, en castellà i en anglès.

Editatona Art+Feminisme a Barcelona[modifica]

Sóc co-organitzadora de la viquimarató "Editatona Art+Feminism" a Barcelona. La seva primera edició ha estat l'11 de març de 2018 a la (3) de la Sala Apolo (Barcelona). Hem comptat amb el suport de Tiputini com a mentora de totes les noves editores, i amb el suport de UOC Universitat, de Visual 404 i de l'Alejandra Nuñez, ex editora en cap del vertical feminista Broadly es Español.