Usuària:Liquendatalab/Protocol de Seguretat per a viquimaratons Art + Feminisme

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

A Art + Feminism, ens esforcem per oferir una experiència lliure d'assetjament per a tothom, independentment de la raça, el sexe, la identitat i expressió de gènere, l'orientació sexual, les capacitats, l'aparença física, la grandària del cos, l'edat, la religió, l'estat civil o qualsevol altre aspecte identitari. Totes les persones organitzadores i sòcies que s'inscriuen per treballar en el context les campanyes Art+Feminisme han de compartir el nostre compromís de crear espais valents i segurs per a tothom. Això vol dir que les viquimaratons /editatones Art + Feminism són espais on acceptem treballar conjuntament per destruir els nostres biaixos implícits i explícits no només a la Viquipèdia sinó també a les nostres interaccions amb les companyes. També vol dir que acceptem responsabilitzar-nos de les maneres que contribuïm o posem risc els nostres espais segurs. Per tant, assenyalarem el que és problemàtic quan ho veiem i treballem dins de la comunitat per parlar si veiem que les persones assistents a l'esdeveniment experimenten microagressions, tractaments injustos, etc. Aquí teniu alguns suggeriments per crear espais segurs i valents i fer que aquests siguin sostenibles:

Recordeu l'objectiu comú. El nostre objectiu compartit és abordar una de les formes en què les dones i les persones no binaries hem estat silenciades sistemàticament mitjançant la preservació de la nostra història. Promoure l'equitat de gènere i defensar les històries de les persones marginades es fa mitjançant la interrupció de dinàmiques d'inequitat i desigualtat, tot construint comunitat i promulgant els nostres valors. Així és com tirem a terra el patriarcat. Així és com creem equitat en el coneixement

No feu suposicions. Quan treballeu amb altres persones, eviteu assumir la seva orientació sexual, identitat de gènere o qualsevol altra cosa relacionada amb la seva identitat o experiències. Recordeu que cada persona és un individu complex amb múltiples identitats que se superposen, que pot no coincidir amb les seves idees personals, enteniments o construccions socials (és a dir, gènere, sexualitat).

Utilitzeu llenguatge inclusiu. A través de la conversa i durant els tallers i capacitacions, assegureu-vos que l'idioma que useu sigui inclusiu per a totes les persones. En referir-vos a les persones en general, eviteu els pronoms de gènere marcat. Podeu emprar paraules com a "parella" en lloc de "marit / dona". Eviteu dirigir-vos a un grup amb "Hola a tots/ Benvinguts" etc. En lloc d'això, "benvolguda gent" hola a tot i a totes, etc.

Accessibilitat al centre. Assumiu que les persones amb discapacitats assistiran al vostre esdeveniment, fins i tot si no han informat sobre la seva discapacitat, ja que són una part interessada i essencial de les nostres campanyes. Programeu una jornada d'orientació per assegurar que tot el personal i persones voluntàries revisen la seva política sobre com fer que l'esdeveniment sigui accessible per a tothom. Visiteu l'espai i considereu el que una altra persona pot experimentar en navegar per aquest espai. L'espai és accessible per a les persones amb problemes de mobilitat? Si l'edifici té més d'un nivell, hi ha ascensors disponibles? L'espai està ben il·luminat i lliure d'obstruccions? Els banys són accessibles i inclusius? En les invitacions i fullets de l'esdeveniment, convideu a les persones participants a enviar un correu electrònic si necessitaran adaptacions o un intèrpret de llenguatge de signes per a assistir a l'esdeveniment.

Penseu en els espais on es duen a terme els esdeveniments i assegureu-vos que siguin completament accessibles per a totes les persones. Afegiu descripcions de text i vídeo a les imatges i subtítols a les presentacions. Feu una còpia impresa i còpies físiques de les diapositives, xerrades o fullets disponibles en el vostre esdeveniment per a qualsevol participant que les necessiti; Assegure-vos que aquests materials estiguin disponibles digitalment per a aquelles persones que desitgin utilitzar lectors de pantalla. Sempre que es realitzin tallers, utilitzeu micròfons en lloc de confiar en el "poder de la vostra veu". L'ús de micròfons garanteix que tothom pugui entendre-ho i escoltar-ho, la qual cosa redueix la probabilitat que una persona amb pèrdua auditiva hagi d'anunciar públicament que no pot escoltar-vos. Eviteu les olors fortes i demaneu que el personal del vostre esdeveniment faci el mateix. Eviteu les llums intermitents i els vídeos que poden causar convulsions. Proporcioneu avisos de contingut descriptiu per a qualsevol presentació, xerrades, presentacions o recursos que puguin desencadenar riscos per a les persones vulnerables que hi siguin presents (és a dir, imatges sexualment explícites, contingut relacionat amb qualsevol tipus de violència o abús).

Honra els límits de totes les persones. Cuideu-vos; escolteu les vostres necessitats i límits físics, mentals i emocionals; expresseu i honreu els vostres límits quan ho considereu necessari. Escolteu i pregunteu als altres si tenen cap problema o necessiten res. Si algú us demana suport, feu el possible per ajudar a trobar un recurs o una solució. Sol·liciteu sempre el consentiment abans de fotografiar o gravar les persones participants per qualsevol motiu. Demaneu sempre el consentiment abans de fer qualsevol contacte físic amb les persones assistents a l'esdeveniment, voluntàries i personal. Honoreu els espais personals de tothom, i no assumiu mai que tocar els cabells o imposar-se a l'espai personal d'algú és una idea benvinguda.

Confrontar l'assetjament i reduir el dany. La interrupció contínua de presentacions, xerrades o presentacions de Art+Feminisme. No respectar l'espai físic, mental i emocional de les altres persones; tocar a una persona, el seu cabell o les seves pertinences sense consentiment; No escoltar quan s'estableixen límits. El contacte o atenció física no desitjada i deliberada (fins i tot tocar el cabell d'una persona sense el seu consentiment). Amenaces físiques i / o verbals a qualsevol persona o grup.

S'espera que els participants que instrueixin a detenir qualsevol comportament d'assetjament compleixin immediatament. Això s'aplica a tothom, inclòs el personal de l'esdeveniment i els patrocinadors.

Feu que el vostre equip d'assistència i seguretat sigui visible. Tot el personal de suport i seguretat ha de portar targetes identificatives, samarretes, etc. en tot moment per poder contactar-les si hi ha un problema. Feu que totes les persones de l'equip assignades estiguin disponibles per fer responsables a les persones responsables de les ofenses. Sigueu valentes. Creeu un pla en antelació pel que fa al protocol de denuncia d'un comportament nociu o tòxic durant el vostre esdeveniment.

Proporcioneu informació per a personal d'esdeveniments com ara una línia directa d'atenció a víctimes d'assetjament sexual, recursos mèdics d'emergència i no urgents, companyies de taxis, etc. Permeteu que aquesta informació sigui visible públicament.

Assumiu els vostres errors, i a continuació, permeteu-vos avançar. Estem aprenent i cometem errors. Quan ho fem, és la nostra responsabilitat d'admetre, corregir i reparar els danys. Assumir els nostres errors no es pot fer amb un esperit de defensa. Per afrontar els nostres propis prejudicis, cal acceptar el fet que som imperfectes i, com interioritzem prejudicis i estereotips nocius sobre les comunitats i identitats marginalitzades. No us centreu ni a vosaltres ni als vostres errors mentre treballem per reparar els danys en una situació determinada, el més important és escoltar les necessitats de les persones que han estat perjudicades.

Sigueu valentes a l'hora de fer tocs d'atenció i demanar responsabilitats. Si estàs patint assetjament, notes que algú està patint assetjament o té qualsevol altre problema, recomanem que inicis una conversa amb les persones implicades només en els casos en què et sigui còmode i no suposi riscos. Si creus que la teva seguretat està en risc, o que o una conversa no soluciona l'assumpte, per favor contacte amb un membre de personal immediatament.

El personal de l'esdeveniment i les persones participants haurien d'expressar compassió i comprensió a l'hora d'ajudar a persones assetjades o perjudicades a mantenir-se en contacte amb el lloc i la seguretat; eviteu provocar de manera intencionada o involuntària la culpa de la persona assetjada i, en canvi, mostrar-los, els valorem actuant per resoldre el problema, proporcionar escorts o ajudar-los a sentir-se més segur durant la durada de l'esdeveniment. No els deixeu fer front a això sol.

Si una persona participant actua com a hostigador o comportament opressiu, les persones organitzadores de l'esdeveniment poden prendre les mesures que considerin oportunes, incloent-hi una conversa amb aquesta persona o l'expulsió d0aquesta de l'esdeveniment.

Recordeu que les nostres comunitats només són valentes i sostenibles quan estem disposades a responsabilitzar-nos de les nostres accions i estem disposades a rendir comptes quan cometem errors. El conflicte és una part natural del procés. Estem aquí per avançar, per no ser perfectes.

"Aquest col·lectiu de lideratge d'Art + Feminisme, format per més d'una dotzena d'ambaixadores, organitzadores i fundadores de projectes arreu del món, es recolza en aquest acord. En el desenvolupament del nostre acord comunitari vam buscar organitzacions / organitzadors que ens inspiren i també comparteixen poderosos marcs anti-opressius amb les seves comunitats, incloent: FemTechNet, Allied Media Projects, Emergent Strategy, Movement Killing Behaviors by Njimie Dzurinko, Rooted in Rights, Ideas For Ears, and The Queer Futures Collective. Aquesta política de l'espai valent és un esforç col·lectiu basat en les nostres experiències informades a través de diverses interseccions d'identitat. Volem reconèixer que fem aquest treball solidari amb una xarxa feminista de gran abast. Acollim amb satisfacció la continuació de la discussió per fer-la encara més completa, inclusiva i valenta.

Protocol de seguretat Art+Feminisme[modifica]

Si necessiteu informar d'un incident d'assetjament, primer contacteu amb qualsevol de les persones organitzadores del vostre esdeveniment local per veure si el problema es pot resoldre localment. Si necessiteu informar l'incident, buscar assessorament, una investigació o buscar altres recursos legals o educatius sobre com respondre o denunciar un problema d'assetjament dins o fora de la comunitat de Wikipedia (és a dir, l'aplicació de la llei local, la línia directa d'assalt sexual local , recursos mèdics d'emergència i no urgència, companyies de taxis, etc.), poseu-vos en contacte amb nosaltres directament a Art+Feminism

Altres recursos[modifica]

A Viquipèdia: Protocols

A Viquipèdia: Procediments

Fora de Viquipèdia