Usuari:200.45.111.69/Idaira

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Idaira Fernández Rodríguez, de nom artístic Idaira, és una cantant espanyola. Va participar en el concurs televisiu Operación Triunfo, quarta edició (2005).

Biografia[modifica]

Va néixer el 14 de març de 1985 a La Laguna, Tenerife. És la filla menor, després de tres germans barons, David, Besay i Airam. Els seus pares són: Balvina i Rafael. En l'any 2003 es presenta als castings del concurs Operación Triunfo on no resulta seleccionada. Dos anys més tard ho torna a intentar al costat del seu germano Airam; aquest no passa de la primera ronda, però Idaira si, i no només aquesta sinó una rere l'altra fins a arribar a la final, on hauria de competir al costat d'altres 16 companys per a obtenir un lloc en l'Acadèmia.

En la denominada "Gala 0", la tinerfeña va triar el tema de Christina Aguilera "Genie in a bottle", versió en espanyol titulada "Genio atrapado".

Idaira va arribar a la gal·la final sent la concursant més nominada per a abandonar l'Acadèmia. Durant una de les gal·les finals en les quals es donaria a conèixer als tres finalistes, Idaira, que venia sent la concursant més votada pel públic per a guanyar el concurs, va ser nominada de nou juntament amb el local Víctor.[1]

Acusacions de frau[modifica]

Seguidors i familiars d'Idaira a Canàries van denunciar un suposat "frau" en el concurs d'Operación Triunfo després de la seva expulsió.[2][3] Segons ells, els punts no van ser comptabilitzats per a ella, però sí per a Víctor, ja que els vots enviats per SMS per a salvar a la jove eren retornats amb la inscripció "Posa el nom del concursant", o bé "enviament fallit" o amb una resposta de 2 hores.[4] Per la seva banda Gestmusic, productora del concurs, va atribuir a un col·lapse de les línies els problemes que es van poder registrar en els vots efectuats[5][6]

L'Organització de Consumidors i Usuaris va sol·licitar al Ministeri d'Indústria que investigués les presumptes irregularitats del sistema de votació després de les queixes rebudes.[7]

D'altra banda, des d'altres sectors es va denunciar que des del Cabildo de Tenerife i des de l'ajuntament de La Llacuna s'estigués fent la campanya de "Salvar a Idaira", suposadament amb diners públics. Aquesta campanya incloïa des de cartelería, fins a persones recorrent els carrers i informant als veïns, i fins i tot retransmissions en directe de les gal·les d'Operación Triunfo amb pantalles gegants des de places i manifestacions.

Després d'OT[modifica]

Després de la seva eliminació del concurs la jove es va disposar a promocionar el single Me lo dice el Mundo -"M'ho diu el món"-, disponible només per a telèfons mòbils. Després d'això va treure el disc titulat Te encontraré -"Et trobaré"-, on es troben cançons com Enloquecida -"Embogida"-, Lejos -"Lluny"-, Tengo que decirte -"He de dir-te"- i la qual titula el disc Te encontraré -"Et trobaré"-. Esment especial rep la cançó composta per Idaira titulada Nada bueno en mí -"Res bo en mi"- que reflecteix i bolca en ella la seva aparatosa experiència en el reality show.

Discografía[modifica]

  • OT galas 0-14
  • OT Los Musicales
  • Me lo dice el mundo
  • Ganador o vencido
  • Te encontraré

Vegeu també[modifica]

Notes[modifica]

Enllaços externs[modifica]