Usuari:Clamengh/Sabiun

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts a la Viquipèdia, l’enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.
Aquesta versió va començar el 16 de març de 2001 i actualment estem treballant en 746.798 articles.
 Article del dia
 Curiositats

El planeta Urà

Urà és el setè planeta des del Sol, el tercer més gran i el quart més massiu del sistema solar. S'anomena en honor de la divinitat grega del cel Urà (grec antic: Οὐρανός) el pare de Cronos (Saturn) i l'avi de Zeus (Júpiter). Encara que és visible a ull nu com els altres cinc planetes clàssics, mai no va ser reconegut com a planeta pels observadors antics a causa de la lentitud de la seva òrbita. Sir William Herschel va anunciar el seu descobriment el 13 de març de 1781, expandint els límits coneguts del sistema solar per primera vegada en la història moderna. També va ser el primer descobriment d'un planeta utilitzant un telescopi.

Urà és similar en composició a Neptú, i els dos tenen una composició diferent dels altres dos gegants gasosos (Júpiter i Saturn). Per això, els astrònoms de vegades els classifiquen en una categoria diferent, els gegants gelats. Com els altres planetes gegants, Urà té un sistema d'anells, una magnetosfera, i nombrosos satèl·lits.


 Ajuda
 Altres llengües

Benvinguts
Benvinguts
 Categories
 Portals
</includeonly>



Important: Aquesta categoria està esdevenint massa llarga.

Si és apropiat mogueu si us plau el contingut a les subcategories.
Els articles no haurien d'estar llistats en aquesta categoria si ja estan llistats en una subcategoria.


Viquipèdia:Presa_de_decisions/2006/Reforma_de_la_portada


fur:user:clamengh/Sabiun, lmo:user:Clamengh/Sabiun

Leams esternis

(anglès)Fondazion Nobel

(anglès)Fondazion Nobel


fur:Model:indicazion de lenghe (cjaoât di ca:Plantilla:Indicació d'idioma) e fur:Model:en


Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica

Benvingut/da a la Viquipèdia i al Coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans que res, que visiteu la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on hi podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

Si voleu trobar idees per a contribuir-hi, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels usuaris. Així mateix, disposeu també de la taverna, on posar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el desè botó de dalt de la barra d'edició (), o amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes de Viquipèdia:Viquipedistes.


Consell del dia: Ningú no neix ensenyat i tothom que participi ha d'aprendre la manera de fer de la Viquipèdia. Si reviseu els canvis que s'han realitzat en els articles en què heu participat podreu aprendre fàcilment com s'espera que elaboreu els articles i rectificar sense esforç els errors més freqüents. Les dues maneres més fàcils de fer-ho, apart d'anar mirant els canvis recents són revisar a diari la llista de seguiment i la pàgina de contribucions pròpies.

ES: Si no comprende o no sabe escribir en nuestra lengua y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.
FR: Si vous ne comprenez pas ou ne savez pas écrire dans notre langue et que vous souhaitiez communiquer avec nous, veuillez visiter l'Ambassade.
EN: If you do not understand or you cannot write in our language, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
DE: Wenn Sie unsere Sprache nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.