Usuari:DavidPonsComas/proves

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

David Pons Comas[modifica]

David Pons Comas (Sant Vicenç de Montalt, 29 de gener de 1972) és un escriptor novell i comunicador català. És diplomat en Relacions Públiques i Màrqueting. Va exercir també com a periodista en alguns mitjans de comunicació durant anys.En l’aspecte literari, aquesta és la seva primera novel•la malgrat haver participat en la redacció de notícies i articles diversos.


David Pons Comas
David Pons Comas

Entre el roig i el blau (colors d'una guerra)[modifica]

Entre el roig i el blau és una novel•la inspirada en fets reals. S’origina quan l’autor descobreix una sèrie de cartes antigues i una enigmàtica nota que exculpa al protagonista de l’obra d’uns assassinats comesos l’any 1936. A partir d’aquí l’autor inicia una investigació per esclarir la veritat dels fets mitjançant la figura de Josep Brunet, alcalde republicà i hereu de la nissaga dels Saurí. Aquest esdevindrà el fil conductor per a relatar els fets més quotidians, més transcendents i també més traumàtics que visqué el seu poble i el nostre país, aprofundint en les causes de la Guerra Civil, la revolució, l’exili i els darrers anys del franquisme amb un lirisme i una veracitat escruixidors que reflecteixen l’odi social viscut. I és que, en aquella maleïda guerra, entre el roig i el blau esclafiren altres colors, tants com persones atrapades entre els dos bàndols agitats pels ideòlegs incendiaris que feren els possibles perquè esclatés, éssers humans que l’únic que volien era viure dignament amb les seves famílies i que es veieren obligats a enfrontar-se entre ells en un dels conflictes més cruels que patí mai Europa. Aquesta novel·la ha estat ben valorada per la crítica pel fet d'aportar un patrimoni històric local i comarcal fins ara desconegut fruit d'un treball d'investigació de vint anys (entrevistes a testimonis orals, fonts escrites, visites a arxius històrics municipals i comarcals, registre civil...) ja que aporta uns fets desconeguts, sempre documentats i contrastats, sobre les conseqüències de la guerra civil que, fins ara, cap escriptor ni historiador ha narrat i es converteix en un testimoni valuós per a la posteritat.A part, constitueix una informació molt valuosa per a la recuperació de la memòria històrica que, com diu l'autor, ha estat escrita sota es anhels de veritat, justícia i reparació.

Referències:[modifica]

1. Premsa 2.Entrevista editorial 3. Editorial 4.Portada de la novel·la 5. Contra portada 6. Pàgina web 7. Sant Jordi 2019