Usuari:El cosidor digital

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logo

EL COSIDOR DIGITAL

El COSIDOR DIGITAL www.elcosidordigital.blogspot.com és una associació cultural fundada legalment l'agost de 2005, per l'historiador Santi Molera Clota, el productor de TV Jordi Campàs Reig i l'economista Mònica Panadès Martínez.

El nostre objectiu és treballar per la recuperació, preservació i revalorització del patrimoni cultural material i immaterial del nostre entorn.

Si bé no ens posem límits territorials, el nostre origen ens porta a focalitzar l'interès a la Vall del Ges i les àrees veïnes.

Pel que fa al caire dels nostres treballs, intentem barrejar els temes de caràcter històric i les tecnologies audiovisuals com a suport tècnic per recuperar i preservar aquest patrimoni.


QUÈ FEM?

COSTURES DIGITALS

Des de l'entitat fem estudis històrics, antropològics i patrimonials. La nostra especialització és la memòria oral entrelligada amb la documentació audiovisual [1](àudio, foto, vídeo) de les recerques en els diferents àmbits de les ciències socials.

AUTO-HISTÒRIA: EL COSIDOR DE GUERRA EN TEMPS DE PAU

D'alguna o altra forma, els membres del Cosidor Digital, sempre hem estat interessats en la història i el patrimoni cultural. Des de la dècada dels anys noranta del segle XX, els membres de l'associació hem estat treballant en aquestes temes de forma individual.

Pels volts del 2003, en una casual trobada a la Festa Major de Torelló vàrem començar a parlar i a compartir inquietuds, i d'aquí va néixer una fructífera col·laboració.

Dos anys més tard, a l'estiu de 2005 vàrem reunir-nos per constituir-nos en entitat legal. La reunió la vàrem fer al "Centro", antic cosidor durant la guerra. D'aquest fet, unit a la nostra dèria per la tecnologia audiovisual, en va sorgir el nom de l'entitat.

Entre els anys 2006 i 2007 El Cosidor Digital ha treballat en el projecte "Arxiu de la memòria: Torelló (1931 - 1955)" i "Arxiu de la memòria: Conesa (1931 - 1955)" . Període que va des de la II República, passant per la guerra civil espanyola i acabant amb el Franquisme. www.elcosidordigital.blogspot.com consultable a Diputació de Barcelona. Trencadís Fons locals digitalitzats Xarxa de Biblioteques Municipals

"39" [[2]] el documental produït pel mateix cosidor amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torelló [3] i del Memorial Democràtic. El 22 d'octubre del 2009 es va emetre pel C33 dins del programa Taller.doc amb molt bona audiència. "39" Arxiu de la memòria: Torelló (1931-1955)

L'experiència del blog ha estat una molt bona a nivell individual per les persones que hi hem treballat, però la repercussió que ha tingut més enllà en el públic a qui es volia dirigir sens fa difícil de valorar. Els números ens ofereixen unes estadístiques que ens costa d'interpretar ja que no tenim altres referents en aquest entorn. Per altra banda, dels pocs inputs externs que hem rebut, algunes persones han agraït poder trobar tots aquests continguts online que d'altra manera haguessin quedat al fons d'un calaix dels erudits o d'alguna institució dedicada a la preservació tipus biblioteca, arxiu o museu, i que de vegades no presten prou atenció a fer arribar els continguts a la població en general.

A Torelló, 19 de novembre del 2016... tanquem la paradeta 🤐 & 🙁

VÍDEOS MÉS DESTACATS del nostre canal a YouTube[modifica]

L'aigat. Testimonis de l'aiguat del 17 d'octubre 1940 a Torelló.

Estruendu. Catalunya bombardejada 1939.

"39" Arxiu de la memòria: Torelló (1931-1955)

Documental Carretera a Bellmunt

Joan Font i Fabregó (Bonpreu & Esclat)

En Torelló, tangana. (1990)

...


... No us deixaran indiferents 😁

L' aigat. Testimonis de l'aiguat del 17 d'octubre 1940 a Torelló.
Estruendu. Catalunya bombardejada.






39" Arxiu de la memòria: Torelló (1931-1955)
Documental Carretera a Bellmunt











Joan Font i Fabregó (Bonpreu & Esclat)




En Torelló, tangana. (1990)