Usuari:Emma Mustaine/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Infotaula de personaPeter Brook
Biografia
Naixement21 de març de 1925 (1925-03-21) (99 anys)
Londres
Dades personals
Altres nomsPeter Stephen Paul Brook
NacionalitatBritànic
Es coneix perDirector de la Royal Opera House, membre de la Royal Shakespeare Company
Activitat
OcupacióDirector de teatre, director de cinema, director d'òpera, dramaturg, teòric teatral, guionista de cinema
Influències



« (...) Podem representar una obra completa de Shakespeare durant una tarda, como es feia a la seva època, sempre que els canvis de decorat no siguin tant ridículament complicats que es necessiti vint minuts d'entreacte, i que els actors no allarguin tant les sil·labes y aconsegueixin entrenar el cervell per pensar amb més rapidesa. Aquesta manera lenta de dir els versos provoca que el públic no els suporti. En les seves obres abunden les escenes apassionades i d'una vivacitat sorprenent, i aquí les representem d'una manera lenta i lànguida, sense expressar mai la urgència de la passió. Sembla que oblidem que la passió és una forma de follia. L'aborden amb una actitud lògica, i l'enuncien camb veu de jutge o matemàtic. Hauriem d'expulsar dels teatres tots aquests actors pausats i feixucs.. »
— Edward Gordon Craig[1]


(...) Podem representar una obra completa de Shakespeare durant una tarda, como es feia a la seva època, sempre que els canvis de decorat no siguin tant ridículament complicats que es necessiti vint minuts d'entreacte, i que els actors no allarguin tant les sil·labes y aconsegueixin entrenar el cervell per pensar amb més rapidesa. Aquesta manera lenta de dir els versos provoca que el públic no els suporti. En les seves obres abunden les escenes apassionades i d'una vivacitat sorprenent, i aquí les representem d'una manera lenta i lànguida, sense expressar mai la urgència de la passió. Sembla que oblidem que la passió és una forma de follia. L'aborden amb una actitud lògica, i l'enuncien camb veu de jutge o matemàtic. Hauriem d'expulsar dels teatres tots aquests actors pausats i feixucs.[2]

  1. Craig, Edward Gordon. Mitja El arte del teatro. Mèxic DF: UNAM-Gaceta, 1987. ISBN 9687155256 1957 [Consulta: 11 juny 2013]. 
  2. Craig, Edward Gordon. El arte del teatro. Mèxico DF: UNAM-Gaceta, 1987. ISBN 9687155256 [Consulta: 11 juny 2013].