Usuari:Fundació Collserola

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Història

La FUNDACIÓ COLLSEROLA va ser constituïda l’any 1994 per l’AGRUPACIÓ PEDAGÒGICA S.A. que li va transferir la titularitat de l’ESCOLA FREDERIC MISTRAL i de l’ESCOLA AVENÇ, així com la propietat del conjunt de terrenys, edificis, instal·lacions i equipaments de les esmentades escoles i els de la Casa de Colònies LES VINYES DE VILAMARÍ.
El motor de tot aquest conjunt d’escoles i casa de colònies que formen la FUNDACIÓ es troba en l’energia i la capacitat de síntesi que han caracteritzat des del principi l’ESCOLA FREDERIC MISTRAL, fundada l’any 1967 per un grup de professionals de l’ensenyament compromesos amb la voluntat de crear una escola plural, catalana i laica, deslligada de qualsevol organització política o ideològica.
La forma jurídica que en aquell moment inicial es va considerar més adient va ser la d’una societat mercantil, que va rebre el nom d’AGRUPACIÓ PEDAGÒGICA S.A. Des del primer moment, però, es va excloure l’afany de lucre com a objectiu de la nova societat.
Els resultats econòmics es van anar dedicant, any rere any, a la millora de les instal·lacions i dels equipaments escolars, a l’increment del nombre i la qualitat dels serveis pedagògics i a la integració de noves escoles al projecte inicial de l’ESCOLA FREDERIC MISTRAL.
D’aquesta manera, es van anar unint, en un mateix grup, l’ESCOLA AVENÇ, l’any 1988, l’INSTITUT TÈCNIC EULÀLIA, l’any 1995 i, finalment, l’ESCOLA RAMON FUSTER, l’any 1998.
L’estructura d’una societat mercantil no era, però, la més adient ni amb les característiques reals d’AGRUPACIÓ PEDAGÒGICA S.A. ni amb la voluntat dels seus accionistes. La llei catalana de Fundacions Privades va oferir un marc que encaixava millor amb aquest esperit i aquesta realitat. La constitució de la FUNDACIÓ COLLSEROLA i el traspàs de titularitat i propietat abans esmentades són el resultat d’aquesta adequació.
Una fundació se situa a mig camí entre el mercat i la gestió pública i, d’alguna manera, en representa la síntesi, al nostre entendre superadora: aprofita l’energia i l’eficiència en la gestió de l’un i la condició de servei públic sense ànim de lucre de l’altra.
Els objectius de la FUNDACIÓ són els mateixos que tenia abans la societat mercantil: la creació i el sosteniment de centres educatius de la més gran qualitat de serveis possible, amb independència de qualsevol grup polític o ideològic i d’acord amb les característiques essencials del seu projecte educatiu, compromeses amb el pluralisme, la laïcitat, la catalanitat i els valors universals.
La voluntat de completar l’oferta educativa, per poder respondre amb major eficàcia a les diferents necessitats de les famílies i de la comunitat educativa, ens ha portat a incorporar al grup la llar d’infants TIROL; la Fundació Bellaire, titular de l’escola d’educació especial ESCOLA BELLAIRE; la Fundació CIM D’ESTELA, que té com a finalitat oferir serveis d’activitats de lleure i monitoratge i la Fundació INSTITUT DE PSICOLOGIA, dedicada a proporcionar serveis sanitaris i tractaments especialitzats en l’àmbit de la psicologia, la psiquiatria, la psicopedagogia i la logopèdia.