Usuari:Hanseatic/Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Universitat Politècnica de Catalunya

Infotaula d'organitzacióFacultat de Matemàtiques i Estadística
Història
Creació1992
Activitat
Alumnat289
PDI26
Governança corporativa
Seu 
CampusCampus Diagonal Sud
Indicador econòmic
FinançamentPúblic
FinançadorGeneralitat de Catalunya
Pressupost30.580,60

Lloc webwww.fme.upc.edu

La Facultat de Matemàtiques i Estadística forma part de la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment té uns 500 alumnes matriculats entre totes les titulacions. La majoria del seu professorat és compartit entre les altres facultats de la UPC. La FME disposa de tres aules informàtiques una biblioteca i una sala d'estudis oberta tots els dies de l'any les 24h. L'edifici té també cafeteria i servei de reprografia. El pressupost per l'any 2011 és de 95.584,48 €.[1] La FME està ubicada a l'edifici U de la Universitat Politècnica de Catalunya, al carrer Pau Gargallo número 5, 08028, a Barcelona.[2]

Va iniciar les seves activitats al curs 1992-1993 impartint per primera vegada el primer curs dels estudis de la Llicenciatura de Matemàtiques i incorporant també els estudis de la Diplomatura d'Estadística, que ja s'havien iniciat a la UPC al curs 1990-1991 a la Facultat d'Informàtica de Barcelona.[3] A partir del curs 1999-2000, la FME va començar els seus estudis de la Llicenciatura en Ciències i Tècniques Estadístiques (de segon cicle). Per altra banda, la FME també gestiona, per delegació dels seus departaments, programes de doctorat i ofereix diversos màsters.[4] Actualment, ofereix els estudis de Grau en Matemàtiques i Grau en Estadística (interuniversitari UB / UPC). També ofereix dos màsters: Master in Advanced Mathematics and Mathematical Engineering (MAMME), i el Màster en estadística i investigació operativa (MESIO). També ofereix un postgrau en matemàtica financera i col·labora en l'organització dels estudis en matemàtica aplicada.

La FME té la seva pròpia delegació d'estudiants (DAFME: Delegació d'Alumnes de la FME) que s'ocupa de les bones relacions entre l'alumnat i del deganat i organitza diverses activitats pels estudiants.[5] Dins de la DAFME hi troben altres organismes com la CEFME (Club d'Esports de la FME), o el club de literatura LiFME. Aquests clubs organitzen activitats anuals entre les que es pot destacar el torneig de futbol "Trofeu Solà-Morales", en honor al primer degà de la facultat, el campionat de cartes de Botifarra, el campionat de ping-pong Adolfo's championship i els Jocs Florals.[5]

Referències[modifica]

  1. «Pressupost 2011» p. 71. UPC. [Consulta: 21 juny 2011].
  2. «Edifici U - Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME)». Edifici U - Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME). UPC. [Consulta: 7 gener 2012].
  3. «Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC». Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC. [Consulta: 7 gener 2012].
  4. «Acord per impulsar la planificació estratègica. Facultat de Matemàtiques i Estadística». Universitat Politècnica de Catalunya. [Consulta: 7 gener 2012].
  5. 5,0 5,1 «Delegació d'alumnes». FME. [Consulta: 7 gener 2012].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]