Usuari:Jomateix ripoll

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola! Les meves inicials són AMM i sóc de Ripoll. Vaig néixer el 1986 i actualment estic estudiant periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment, durant el segon semestre del curs acadèmic 2006-2007, estic gaudint d'una beca Erasmus a la Universitetet i Bergen (Universitat de Bergen), a la ciutat de Bergen (Noruega).


Aficions[modifica]

M'agrada sobretot, allò relacionat amb el periodisme. També m'agrada la lectura (sobretot assajos sobre política i nacionalisme) i la música. No magrada massa el cinema i tampoc m'agraden massa els esports.

Les meves cançons preferides són: "Insomni", de Marta Roure; "Segðu mér allt", del grup islandès Írafár; "Sé", de Bizarre, entre d'altres.

Els meus llibres preferits són "TV3 a traïció", de Víctor Alexandre; "Hem nedat a l'estany en lluna plena", de Raimon Esplugafreda; i "La plaça del diamant", de Mercè Rodoreda, entre d'altres.

Les meves pel·lícules preferides són "Stargate, porta a les estrelles" i "El fabulós destí d'Amélie Poulain".


Posicionament polític[modifica]

Em considero de centre-esquerra i nacionalista separatista català. Sóc catalanocèntric amb punt de referència centrat en Catalunya, amb capital a Barcelona. El meu govern és la Generalitat de Catalunya. No crec del tot en el projecte dels Països Catalans, encara que no hi estic en contra. Crec que potser és una mica inviable. En cas que les Balears, el País Valencià, el Principat d'Andorra i la Franja de Ponent s'hi volguessin implicar, donaria suport a la creació d'una unió d'estats confederats. Considero la Catalunya Nord, part del Principat de Catalunya. Considero que no té cap mena de sentit que la Val d'Aran sigui part del territori del Principat de Catalunya; considero que els aranesos han de tenir el dret a annexionar-se a Occitània o crear el seu propi Estat.

Competència Lingüística[modifica]

El meu nivell lingüístic és:

Català: xx

Castellà: xx-4

Anglès: xx-3

Noruec: xx-1

Ara estic estudiant alemany.

També entenc bastant bé l'italià, el portugués i el francès, sobretot a nivell escrit. Tinc interès d'estudiar francès i alemany.