Usuari:Kuranes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
kuranes
Traductor A aquest usuari li agrada traduir articles per a la Viquipèdia en català.
Flag of Mallorca.svg Aquest viquipedista és originari de Mallorca.
Noia 64 apps karm.png Aquest usuari fa 9 anys, 6 mesos i 2 dies que és a la Viquipèdia.
Informació Babel de l'usuari
ca-N Aquest usuari és un parlant natiu de català.
es-N Este usuario tiene una comprensión nativa del español.
Viquipedistes per llengua
Informació Babel de l'usuari
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
Viquipedistes per llengua


Que el Doctor Il·luminat em doni saviesa i constància per enriquir la nostra llengua i el nostre coneixement

Reconec que som un poc irregular en la línia dels articles que vaig traduïnt, però que hi puc fer? Hi ha tants temes fascinants... i com més saps, més conscient ets del que desconeixes! M'agrada anar completant els enllaços vermells d'aquells articles que més m'atreuren, de manera que, a partir d'una traducció, en ocasions començ una bolla de neu que creix i creix.

Aquesta diferència de temes pot resultar xocant, però és que consider que necessitam una Viquipèdia que abordi totes les àrees de coneixement, ja siguin de caire acadèmic, lúdic o simples frivolitats. Per això vull aportar el meu granet d'arena i demostrar amb l'exemple que el català pot usar-se en qualsevol àmbit.


Religions afroamericanes[modifica]

El sincretisme de les religions afroamericanes, especialment el vudú, sempre m'ha atret. Veient que a la Viquipèdia manca tanta informació sobre un tema tan interessant i ric (i sobre el que hi ha tants tòpics i prejudicis), intentaré aportar el meu granet d'arena per a que algú interessat en conèixer la matèria pugui fer-se una idea del que es tracta.

Printed in Hamburg in the 1880s, this poster of a snake charmer gave rise to the common image of the loa Mami Wata.
Loa Mami Wata representada com a encantadora de serps.

Vodú[modifica]

Projecte Diversitat sexual[modifica]

La visibilitat dels col·lectius és important, tant per a qui cerca referents i conceptes en els que reconeixer-se, com per a qui cerca informació per a saber de què parla quan fa servir un o altre terme. I aquest visibilitat també passa per trobar aquestes referències en el propi idioma. Tot i així val a dir que he hagut de fer servir molts anglicismes per a referir-me a aquests conceptes... ja sigui perquè són massa recents, ja sigui perquè l'idioma cada cop assimilam més els anglicismes, sovint no hem creat encara termes amb els que referir-nos a ells.

La mobilització social resulta clau per a la defensa dels drets LGTB i la lluita contra la propaganda homòfoba

Comunitat LGTBI[modifica]

Banderes de la comunitat LGTBI[modifica]

En procés:


Projecte Feminisme[modifica]

Participant de la Marcha das vadias, a Brasil, el 2013. L'acte és part del moviment reivindicatiu Slutwalk

En la línia del que deia abans, veig interessant integrar els conceptes de temes tan actuals com aquest en una font d'informació de referència com la Viquipèdia. Si bé aquest projecte no compta amb massa entrades, ho consider un tema transversal que acostum a tenir present de cara a altres projectes (per exemple, la visibilització de les dones guerreres del Japó feudal que vaig fer amb motiu de l'#Asianmonth)

Biografies i visibilitat[modifica]

Conceptes, eines i altres elements[modifica]


En procés:


Projecte Tarot[modifica]

El meu primer gran projecte a la Viquipèdia. Sempre m'ha atret l'estètica del tarot, així com l'halo de misteri romàntic que s'ha sabut guanyar. Amb aquest projecte, a més, he après molt sobre la seva història i variants (a nivell lúdic i esotèric), així com de la seva transició de simple joc de cartes al més conegut sistema de cartomància.

Actualment el projecte es troba aturat per falta de temps, tot i que tinc l'esperança de poder-ho reprendre després de l'estiu. Si bé queden pendents articles de vàries matèries, la meva intenció és prioritzar les entrades dels arcans majors, de manera que es pugui consultar el coll complet i amb un format estandaritzat, de manera que totes les cartes tenguin un nivell d'informació semblant.

Biografies[modifica]

Tarots i baralles[modifica]

El Penjat, dotzè arcà major del tarot (Tarot de Marsella), per Jean Dodal (s.XVIII)

Arcans majors[modifica]

En projecte:

Temes relacionats[modifica]

Projectes:

#Asianmonth[modifica]

El primer viquiprojecte en el que he participat. M'atreia molt donar visibilitat a un tema que contrasta molt amb el masclisme tan marcat de la societat japonesa actual: el de les dones samurai i, en menor mesura, ninges. Ho veia com una bona manera de mostrar com sovint simplificam el passat i hi traslladam estereotips actuals en lloc d'aprendre que les realitats canvien i la història sovint s'esbiaixa (normalment sempre en el mateix sentit). També he aprofitat per a completar el projecte amb altres dades del japó feudal, normalment relacionades amb els demés articles traduïts per tal d'anar eliminant enllaços vermells.

Onna-bugeisha (guerrera samurai) en un duel de Kenjutsu.

Dones guerreres al Japó[modifica]

MEDALLA D'OR per haver contribuït amb 32 articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2019. El jurat, F3RaN (disc.) 15:34, 8 des 2019 (CET)

Altres temes del Japó feudal[modifica]


Altres temes[modifica]

Aquí tenc el calaix de sastre: articles de temàtiques variades em semblen interessants però que no es troben relacionats amb cap dels projectes i que sovint vaig trobant per casualitat. Varis dels projectes anteriors han començat aquí i, a base d'estirar del fil, han acabat creat prou articles com per a sortir del calaix!

Projecte: