Usuari:Kuranes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
kuranes
Traductor A aquest usuari li agrada traduir articles per a la Viquipèdia en català.
Flag of Mallorca.svg Aquest viquipedista és originari de Mallorca.
Noia 64 apps karm.png Aquest usuari fa 11 anys, 2 mesos i 1 dia que és a la Viquipèdia.
1700 Aquest usuari ha fet prop de 1700 modificacions en la Viquipèdia en català.
Informació Babel de l'usuari
ca-N Aquest usuari és un parlant natiu de català.
es-N Este usuario tiene una comprensión nativa del español.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
it-1 Questo utente può contribuire con un livello elementare in italiano.
Viquipedistes per llengua


Que el Doctor Il·luminat em doni saviesa i constància per enriquir la nostra llengua i el nostre coneixement

Reconec que som un poc irregular en la línia dels articles que vaig traduïnt, però que hi puc fer? Hi ha tants temes fascinants... i com més saps, més conscient ets del que desconeixes! M'agrada anar completant els enllaços vermells d'aquells articles que més m'atreuren, de manera que, a partir d'una traducció, en ocasions començ una bolla de neu que creix i creix.

Aquesta diferència de temes pot resultar xocant, però és que consider que necessitam una Viquipèdia que abordi totes les àrees de coneixement, ja siguin de caire acadèmic, lúdic o simples frivolitats. Per això vull aportar el meu granet d'arena i demostrar amb l'exemple que el català pot usar-se en qualsevol àmbit.


Projecte Gènere i Visibilitat[modifica]

Veig interessant integrar els conceptes de temes tan actuals com aquest en una font d'informació de referència com la Viquipèdia, especialment m'atreu la possibilitat de treure a la llum allò que ha estat invisibilitzat històricament. M'agrada cercar (i especialment trobar!) la presència femenina en rols i biografies atípics, com la pirateria o la disciplina samurai. De fet, consider aquest un tema transversal que acostum a tenir present de cara a altres projectes (per exemple, la visibilització de les dones guerreres del Japó feudal o les de l'Índia que vaig fer amb motiu de l'#Asianmonth).

Biografies[modifica]

Miscel·lània[modifica]

Projecte Diversitat sexual[modifica]

La visibilitat dels col·lectius és important, tant per a qui cerca referents i conceptes en els que reconeixer-se, com per a qui cerca informació per a saber de què parla quan fa servir un o altre terme. I aquest visibilitat també passa per trobar aquestes referències en el propi idioma. Tot i així val a dir que he hagut de fer servir molts anglicismes per a referir-me a aquests conceptes... ja sigui perquè són massa recents, ja sigui perquè l'idioma cada cop assimilam més els anglicismes, sovint no hem creat encara termes amb els que referir-nos a ells.

La mobilització social resulta clau per a la defensa dels drets LGTB i la lluita contra la propaganda homòfoba

Comunitat LGTBI[modifica]

La banderade l'orgull gai de Sud-àfrica és un híbrid de la bandera multicolor del moviment LGBTI i la bandera nacional sud-africana creada el 1994, després del final de l'era de l'apartheid

Banderes de la comunitat LGTBI[modifica]


Projecte Tarot[modifica]

El meu primer gran projecte a la Viquipèdia. Sempre m'ha atret l'estètica del tarot, així com l'halo de misteri romàntic que s'ha sabut guanyar. Tot començà quan, cercant informació sobre aquest tema vaig veure que cap wiki tenia articles amb un mínin de qualitat sobre els arcans majors... així que vaig decidir que aquesta seria la primera en aconseguir-ho, el referent! Amb aquest projecte, a més, he après molt sobre la seva història i variants (a nivell lúdic i esotèric), així com de la seva transició de simple joc de cartes al més conegut sistema de cartomància.

Tot i que el projecte comprèn articles de temes relacionats, la meva intenció és prioritzar les entrades dels arcans majors, de manera que es pugui consultar el coll complet i amb un format estandaritzat i que totes les cartes tenguin un nivell d'informació semblant.

Antoine Court de Gébelin, un dels impulsors de la faceta esotèrica del tarot

Biografies[modifica]

Tarots i baralles[modifica]

El Penjat, dotzè arcà major del tarot (Tarot de Marsella), per Jean Dodal (s.XVIII)

Arcans majors[modifica]

Temes relacionats[modifica]

Religions afroamericanes[modifica]

El sincretisme de les religions afroamericanes, especialment el vudú, sempre m'ha atret. Veient que a la Viquipèdia manca tanta informació sobre un tema tan interessant i ric (i sobre el que hi ha tants tòpics i prejudicis), intentaré aportar el meu granet d'arena per a que algú interessat en conèixer la matèria pugui fer-se una idea del que es tracta.

Printed in Hamburg in the 1880s, this poster of a snake charmer gave rise to the common image of the loa Mami Wata.
Loa Mami Wata representada com a encantadora de serps.

Vodú[modifica]


#Asianmonth 2019[modifica]

El primer viquiprojecte en el que vaig participar. M'atreia molt donar visibilitat a un tema que contrasta molt amb el masclisme tan marcat de la societat japonesa actual: el de les dones samurai i, en menor mesura, ninges. Ho veia com una bona manera de mostrar com sovint simplificam el passat i hi traslladam estereotips actuals en lloc d'aprendre que les realitats canvien i la història sovint s'esbiaixa (normalment sempre en el mateix sentit). També he aprofitat per a completar el projecte amb altres dades del japó feudal, normalment relacionades amb els demés articles traduïts per tal d'anar eliminant enllaços vermells.

Onna-bugeisha (guerrera samurai) en un duel de Kenjutsu.

Dones guerreres al Japó[modifica]

MEDALLA D'OR per haver contribuït amb 32 articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2019. El jurat, F3RaN (disc.) 15:34, 8 des 2019 (CET)

Altres temes del Japó feudal[modifica]

#Asianmonth 2020[modifica]

Dones guerreres a l'Índia[modifica]

MEDALLA D'OR per haver contribuït amb 33 articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2020. El jurat, --F3RaN (disc.) 22:14, 2 des 2020 (CET)

Altres temes de l'Índia[modifica]

Altres temes[modifica]

Aquí tenc el calaix de sastre: articles de temàtiques variades em semblen interessants però que no es troben relacionats amb cap dels projectes i que sovint vaig trobant per casualitat. Varis dels projectes anteriors han començat aquí i, a base d'estirar del fil, han acabat creat prou articles com per a sortir del calaix!

La Biblioteca de Cort, la més antiga de les biblioteques municipals de Palma

Projecte: