Usuari:Lluis tgn/Violència de gènere a les universitats espanyoles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La violència de gènere a les universitats és qualsevol tipus d'assetjament sexual i/o agressió sexual produïda vers l'alumnat. Aquesta violència es caracteritza per afectar majoritàriament les dones però també altres identitats de gènere.

Segons la Llei Orgànica 3/2007 de l'estat espanyol l'assetjament sexual està constituït com qualsevol comportament, verbal o físic, de naturalesa sexual que tingui el propòsit o produeixi l'efecte d'atemptar contra la dignitat d'una persona, en particular quan es crea un entorn intimidatori, degradant o ofensiu.[1]

Incidència de la violència masclista[modifica]

La violència masclista és una problemàtica social que afecta dones de diferents edats, classes socials, cultures o nivells acadèmics i supera els estereotips respecte a qui la pateix, el perquè i on es produeix. Les dades de diverses investigacions internacionals indiquen que també és un fenomen que es produeix dins l’àmbit universitari i és per això que existeixen diverses iniciatives i experiències a moltes universitats del món que implementen mesures per prevenir i evitar situacions de violència masclista en el context universitari.[2]


Situació actual[modifica]

Característiques[modifica]

Demogràfiques del perpetrador[modifica]

Demogràfiques de la víctima[modifica]

Factor de risc[modifica]

Prevenció[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Ley Orgánica 3/2007, de 22 de marzo, para la igualdad efectiva de mujeres y hombres - Artículo 7 Acoso sexual y acoso por razón de sexo». Boletín Oficial del Estado. [Consulta: 28 juny 2017].
  2. Valls, Rosa; et al. «Violencia de género en las universidades españolas. Memoria final. 2006-2008». Instituto de la Mujer [Madrid], 2008. ISBN: 978-84-692-3205-7.

Enllaços externs[modifica]