Usuari:Martina Vila 01/All the Bright Places (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMartina Vila 01/All the Bright Places

Violet i Finch (títol en anglès: All the Bright Places) és una pel·lícula americana romàntica i de drama per adolescents dirigida per Brett Haley, a partir d’un guió de Jennifer Niven i Liz Hannah, adaptat de la novel·la amb el mateix nom escrita per Niven. Està protagonitzada per Elle Fanning, Justice Smith, Alexandra Shipp, Kelli O’Hara, Lamar Johnson, Virginia Gardner, Felix Mallard, Sofia Hasmik, Keegan-Michael Key i Luke Wilson.


Va ser estrenada el 28 de febrer de 2020 per Netflix, amb opinions positives de la crítica.

Sinopsis[modifica]

Theodore Finch i Violet Markey són dos adolescents que viuen infeliços en una petita ciutat d’Indiana. La Violet està patint en silenci el sentiment de culpa per haver sobreviscut a un accident automobilístic on la seva germana gran Eleanor hi va morir i el Finch, un noi solitari viu constament sota els insults dels seus companys de classe. Es coneixen en el pont on Eleanor va morir en l’accident de cotxe nou mesos enrere. La Violet va sobreviure a l’accident, però no ha pujat en un cotxe des d’aleshores. Ella està pujada sobre la cornisa del pont en el dia que la seva germana hauria fet els dinou anys. El Finch, que estava corrent en aquell moment, veu a la Violet a la cornisa i puja amb ella i comença a parlar-hi, per evitar un possible suicidi.

El Finch comença a treballar amb la Violet en un projecte escolar que exigeix als alumnes explorar Indiana junts. Més tard, a casa, el Finch busca a la Violet a Facebook i busca informació sobre l’accident de la seva germana, llegint els antics escrits de la Violet i xatejant amb ella online. Finch i Violet viatgen per Indiana per tal de veure de prop els llocs escollits pel projecte. La Violet no vol viatjar amb cotxe, per tant es mouen en bicicleta cap al punt més alt d’Indiana. Malgrat això, per tal de visitar una muntanya russa en miniatura la Violet accedeix a pujar al cotxe de Finch. Ella torna a escriure, per primera vegada des de la mort de l’Eleanor. Ell l’ajuda a parlar de la seva germana, cosa que ningú més ha aconseguit. Lentament, la Violet comença a sanar i els dos protagonistes s’enamoren.

De vegades la Violet nota que el Finch té un comportament estrany. Ell sovint desapareix durant dies. Un dia, mentres que estan nedant al Blue Hole, el Finch desapareix sota l’aigua. Quan surt la Violet està molt angoixada i insisteix en conèixer més coses sobre ell i sobre perquè es comporta d’aquella manera i l’amenaça dient-li que marxarà si no obté respostes. El Finch revela que el seu pare abusava d’ell físicament.

En una ocasió, el Finch i la Violet es queden tota la nit fora per accident i els pares de la Violet s’enfaden amb ella. Aquell mateix dia a l’escola, el Finch perd els papers i s’enfada molt amb l’ex-novio de la Violet, en Roamer, després de que aquest l’insultés. Els dos nois es barallen i la Violet, que para la baralla, acaba al despatx del director amb un dels millors amics del Finch i parlen sobre ell.

El Finch va a un grup de suport, recomanat pel psicòleg de l’escola, però no li serveix d’ajuda, ja que no sap com descriure els seus problemes. Després de l’escola, la Violet visita al Finch a casa seva i parla amb la germana d’aquest. Més tard el Finch parla amb la seva germana Kate i especula sobre el seu pare abusiu i si sobre el podria haver ajudat. La Kate s’enfada i li retreu que ja no és el seu problema i que ho deixi estar. Decebut el Finch torna a casa i es troba a la Violet esperant-lo. La Violet li demana que li expliqui perquè actua de la manera en què ho fa i ell al·ludeix les seves preguntes i finalment enfadat per no saber-se controlar la fa fora de casa.

El Finch torna a desaparèixer una altra vegada. Preocupada la Violet li explica el seu pare i ell li recomana que el busqui pels llocs que han visitat junts. Se'n va fins a Blue Hole, on troba la roba i el mòbil del Finch abandonats. Malauradament arriba a la conclusió de que s’ha ofegat voluntàriament, ja que ell “jugava” a aguantar la respiració sota l’aigua i aquest cop ho ha fet per acabar amb la seva vida. Més tard es celebra el seu funeral.

Mentre que la Violet està intentant recuperar-se del suicidi del Finch, troba un mapa dels llocs on havien anat junts i veu que hi ha una localització marcada en vermell. Aquest lloc es tracta de la Traveler’s Prayers Chapel (La capella d’oracions dels viatgers) un lloc de descans pels viatges i de dol. Quan arriba veu la signatura de Finch al llibre de visites.

Ara que el Finch ja no hi és, la Violet ha de presentar el projecte que feien junts sola. Ella llegeix en veu alta les coses que el Finch li havia ensenyat. FInalment, en l'última escena, ella torna sola a Blue Hole, lloc on va morir el Finch per tal de passar el dol.

Repartiment[modifica]

  • Elle Fanning com a Violet Markey
  • Justice Smith com a Theodore Finch
  • Alexandra Shipp com a Kate Finch
  • Kelli O'Hara com Sheryl Markey
  • Lamar Johnson com a Charlie
  • Virginia Gardner com Amanda
  • Felix Mallard com a Roamer
  • Sofia Hasmik com a Brenda
  • Keegan-Michael Key com a Richard Embry
  • Luke Wilson com a James Markey

Producció[modifica]

El Juliol de 2015 es va anunciar que Elle Fanning protagonitzaria All the Bright Places, amb autoria de Jennifer Niven escrivint el guió adaptat. El juliol de 2015, es va anunciar que Miguel Artreta seria el director del film. El juliol de 2018, Justice Smith va unir-se al repartiment, Brett Haley va substituir a Artreta com a director i Liz Hannah va escriure el guió juntament amb Niven. Echo Lake Entertainment i FilmNation Entertainment van produir la pel·lícula amb Fanning, Paula Mazur Mitchell Kaplan, Doug Mankoff, Andrew Spaulding, i Brittany Kahn com a productors i Hannah com a productora executiva.

L'octubre de 2018, Alexandra Shipp, Keegan-Michael Key, Luke Wilson, Kelli O'Hara, Virginia Gardner, Felix Mallard, Lamar Johnson i Sofia Hasmik van unir-se al repartiment de la pel·lícula que Netflix va distribuir. El rodatge va començar el dia 4 d'octubre de 2018 a Elyria, Ohio.

Llançament[modifica]

La pel·lícula es va estrenar el 28 de febrer de 2020 a través de Netflix.

Resposta de la crítica[modifica]

A l’octubre de 2021, All The Bright Places tenia una puntuació d’aprovació del 64% a la pàgina de ressenyes Rotten Tomatoes. Aquesta puntuació està basada en 39 ressenyes i la puntuació és de 6.2 sobre 10. Els crítics coincideixen en què: “Encara que de vegades es perdi l’emoció característica de la novel·la, All The Bright Places té actuacions emotives i tendres de la mà de Elle Fanning i Justice Smith. A Metacritic, la pel·lícula té una puntuació de 61 sobre 100, basada en nou critics. En general té bones ressenyes.


Kimber Myers de Los Angeles Times va donar-li una bona ressenya escrivint: “Tot i que no està exempt d’humor, All The Bright Places es pren seriosament les emocions dels adolescents i emociona a totes les edats, de maneres possiblement inesperades". Courtney Howard de Variety va donar-li al film una positiva ressenya: “El seu bon i pur cor i els tons humanístics fan que d’alguna manera sobrevisqui”. Candice Frederick de The New York Times també va escriure: “Smith i Fanning han fet brillants actuacions d’aquesta història tan delicada”. Benjamin Lee de The Guardian va donar-li una puntuació de 2 sobre 5 estrelles dient: “Hi ha missatges que adverteixen del seu contingut a l’inici dels crèdits finals, però no neguen el que ve abans, una pel·lícula que malgrat allargar-se al final es decebedora per la seva superficialitat".

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Plantilla:Brett Haley