Usuari:Mcapdevila/Caixa de text

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Caixa de text.
Una text box d'un programa editor de text.

En els programes d'ordinador, una caixa de text , camp de text o caixa d'entrada de text és un element comú d'una interfície gràfica d'usuari, també com el corresponent tipus de giny usat en programar GUIs. El propòsit de la caixa de text és permetre a l'usuari l'entrada d'informació textual per a ser usada pel programa.

Les pautes per a la interfície d'usuari recomanen utilitzar una caixa de text d'una sola línia quan només una línia d'entrada és requerida, i un quadre de text multilínia només si més d'una línia d'entrada pot ser requerida. Les caixes de text no editables poden servir al propòsit simplement d'exhibir text.

Una caixa de text típica és un rectangle de qualsevol mida, possiblement amb una vora que separa la caixa de text la resta de la interfície. Les caixes de text poden contenir zero, un, o dos scrollbars. Algunes caixes de text poden exhibir una línia vertical que parpelleja (coneguda com Caret), indicant la regió actual del text que s'està editant. És comú que el cursor del ratolí canviï la seva forma quan està sobre una caixa de text.

Vegeu també[modifica]

Nota[modifica]