Usuari:Mcapdevila/Electrodomèstic bitèrmic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els electrodomèstics bitèrmics són electrodomèstics amb preses independents per a aigua calenta i aigua freda, que permeten obtenir l'aigua calenta d'una font externa, com ara un escalfador o una caldera central. Aquestes fonts de calor externes acostumen a alimentar-se d'energies més netes i eficients a l'hora de generar calor que no pas l'electricitat, com són l'energia solar tèrmica o el gas natural.

La utilització d'aquest tipus d'electrodomèstics permet, a més a més, una reducció del consum energètic d'entre un 20% i un 50%. D'aquesta manera, es pot contractar una potència elèctrica menor i es redueixen les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Els electrodomèstics bitèrmics més comuns són el rentaplats i la rentadora.

Avantatges i desavantatges[modifica]

Avantatges[modifica]

L'energia tèrmica generada pel gas natural té un gran poder calorífic i no presenta cap limitació d'ús per quantitats demandades. A banda de l'estalvi d'energia que ofereixen, aquests electrodomèstics són menys contaminants i no perjudiquen el medi ambient en la mateixa mesura que els que utilitzen electricitat durant el seu funcionament.

Desavantatges[modifica]

Són productes més complexos, ja que porten sistemes per regular la temperatura de l'aigua d'entrada, per la qual cosa, a l'hora d'adquirir-los resulten més cars que els tradicionals. No obstant això, a causa de l'estalvi energètic que suposen, es produeix una rendibilitat a llarg termini gens menyspreable. Si s'utilitza l'aigua preescalfada per un sistema d'energia solar tèrmica, són rendibles en un termini de temps molt menor.

També cal tenir en compte que si s'utilitzen diversos electrodomèstics d'aquest tipus, en utilitzar l'aigua preescalfada per una caldera o un escalfador, cal comprovar si el cabal de l'aigua calenta sanitària permetrà el funcionament simultani dels electrodomèstics, o si aquests poden funcionar amb una pressió reduïda, per la qual cosa és convenient consultar l'instal·lador.

A més, per poder utilitzar un bitèrmic a casa, cal tenir una instal·lació preparada per a aquesta fi. Actualment, són un tipus d'electrodomèstics poc demandat, de manera que la varietat de models existent al mercat és molt limitada..