Usuari:Mcapdevila/Filial

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una filial , en negocis, és una entitat controlada per una altra entitat. L'entitat controlada s'anomena empresa, corporació o societat de responsabilitat limitada i l'entitat que controla s'anomena holding o parent company (literalment companyia mare o pare ). La raó d'aquesta distinció és que una companyia per si sola no pot ser filial d'una organització. Només una entitat representant una ficció legal com una entitat separada pot ser una filial. Si bé els individus tenen la capacitat per actuar per iniciativa pròpia, una entitat de negocis només pot actuar a través dels seus directors, oficials i empleats.

La manera més comuna en què s'obté el control d'una filial per la propietat d'accions a la filial per la companyia mare. Aquestes accions donen a la companyia mare els vots necessaris per determinar la composició de la taula del subsidiari i així exercir el control. Això dóna lloc a la presumpció comuna que el 50% més una acció és suficient per crear una filial. Hi ha, però, altres formes en què el control pot ocórrer i les regles exactes sobre que control és necessari i la manera en què el mateix és obtingut poden ser complexes.

Una filial també pot tenir filials, i aquestes al seu torn, poden tenir filials pròpies. Una companyia mare i totes les seves filials són denominades un grup, encara que aquest terme també es pot aplicar a empreses que cooperen i als seus filials amb variats graus de propietat compartida. Quan la filial no està compartida per dos o més empreses, es denomina "wholly owned" ( totalment controlada ).

Les filials són entitats separades, diferents legalment per propòsits d'impostos i regulació. És per això que difereixen de les divisions, les quals són negocis totalment integrats dins de la companyia principal, i no legalment o d'una altra manera diferents d'ella.

Un subsidiari de funcionament és un terme del negoci usat amb freqüència dins de la indústria del ferrocarril dels Estats Units. En el cas d'un ferrocarril, refereix a una companyia que sigui un subsidiari però funciona amb la seva pròpia identitat

En contrast, un subsidiari inoperatiu existiria en el paper només (és a dir acció, els enllaços, els articles de la incorporació) i utilitzaria l'acció de la identitat del Holding

Raons per què una companyia té filials[modifica]

  • Subcontractació: l'empresa principal pot facturar la feina encomanada a l'empresa filial desgravant-ho com a despesa de cara a hisenda.
  • Risc: molts negocis utilitzen filials per prevenir el risc. És utilitzada en el cas que la companyia mare estigui en risc i la companyia filial prengui la responsabilitat de la companyia mare.
  • Adquisició: quan una companyia adquireix a una altra, la companyia adquirida es diu filial de la companyia que la va adquirir.
  • Regulació: la llei pot requerir a una companyia conduir certes activitats a través d'una entitat diferent. Els exemples inclouen activitats bancàries o l'operació de serveis com ara electricitat o telecomunicacions. Doncs els subsidiaris són entitats legals diferents, aquest assegura l'accés complet dels resultats financers d'aquests negocis i els aïlla de les altres activitats del seu grup.
  • Territoris: un grup, particularment un multinacional, crea filials en moltes jurisdiccions per prevenir la confusió dels seus clients.
  • Impostos: els impostos encara es condueixen en gran part en línies nacionals. Els negocis multinacionals poden per tant establir subsidiaris en cada jurisdicció per reunir totes les seves activitats en aquesta jurisdicció.
  • Financer: Diversificar la inversió de manera que si presenten problemes en una d'elles les altres podrien quedar en lloc segur, així també es distribueix als empleats amb la finalitat de controlar i evitar que es formin sindicats.

Control[modifica]

La paraula "control" usat en la definició del "subsidiari" es pren generalment per incloure control pràctic i teòric. Així, la referència a un cos que "controli la composició" del tauler d'un altre cos sigui una referència al control en principi, mentre que la referència a ser pot tirar més que la meitat dels vots en una reunió general, si legalment és executori o no, refereix a energia teòrica. El fet que una companyia té un holding menor del 51% és perquè els holdings d'altres es dispersen extensament, proporciona control eficaç no és prou per donar aquesta companyia el "control" amb la finalitat de determinar si és un subsidiari.

Vegeu també[modifica]

Nota[modifica]