Usuari:Mcapdevila/Khokhol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Resposta dels cosacs al Soldà Mehmed IV de l'Imperi Otomà (1880-1891). Pintat per Ilià Repin.

Khokhol (en rus: хохол, en polonès: hahol, chachol ) és un terme utilitzat per descriure l'estil típic de tall de cabell que utilitzaven els cosacs ucraïnesos; l'estil es caracteritza per un cap totalment rapat excepte un floc de pèl a la part superior o la part davantera del cap.

És utilitzat com a terme pejoratiu per als ucraïnesos, com un equivalent del terme ucraïnès katsap i del polac kacap.[1]

Cultura ucraïnesa[modifica]

El nom ucraïnès per a aquest tipus de tall de cabell és oseledets o Chub (ucraïnès: оселедець, que literalment significa arengada o barb (ucraïnès: чуб. Hi ha diversos cognoms ucraïnesos que deriven d'aquesta paraula. En temps dels cosacs, aquest tall de cabell tenia un significat de distinció, ja que identificava al seu portador com un cosac autèntic. Aquesta tradició és representada en diverses pel·lícules, com Propala Hramota, basada en l'obra de Nikolai Gógol.

El khokhol / oseledets és una característica típica en l'estereotip d'un cossac ucraïnès.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Thompson, Ewa M. The search for self-definition in Russian literature. 1. ed.. Amsterdam: John Benjamins Publishing Company, 1991, p. 22. ISBN 9027222134.