Usuari:Mcapdevila/MiniDVD

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Fotografia d'un MINI DVD-RW.

Hi ha dos tipus de MiniDVD :

Mini-DVD[modifica]

Fotografia d'un MINI DVD-RAM.

L ' mini-DVD és un disc de 80 mm de diàmetre [[]]. En gravació normal (qualitat DVD estàndard) admet 30 minuts de vídeo o 1,4 GB de dades (i els de 2 capes, fins 2,92 GB). En mode SLP, comparable en qualitat al VHS, pot gravar fins a 120 minuts de vídeo. Va ser desenvolupat per ser usat en càmeres de vídeo, com la seva versió de 120 mm, pot ser reproduïda en la majoria de reproductors de DVD.

El format és conegut també com a vídeo-single o DVD single, i anàleg als CD singles (mini-CD) com a mitjà de distribució de vídeos musicals.

Els mini-DVD també es coneixen com a "DVD de 3 polzada s", en referència al seu diàmetre aproximat.

Els mini-DVD-R/-RW també estan disponibles i es venen per al seu ús en algunes càmeres de vídeo més recents que graven directament als discs de DVD de 80 mm. Normalment aquestes càmeres suporten més d'un ajust de qualitat, amb la qualitat màxima oferint 30 minuts de gravació per disc.

El mini-DVD seria usat en el Nintendo 64, però es va decidir continuar amb els cartutxos. Així i tot, Nintendo va canviar a un format en disc del vostre sistema següent, l'Gamecube, que és una variant del DVD de 80 mm.

CDVD[modifica]

El cDVD és un CD que conté dades en format DVD, sent la diferència el suport físic. Això fa que els cDVD es puguin reproduir en un reproductor de DVD, però no en un reproductor de vídeo CD. No tots els reproductors de DVD són compatibles amb aquest format, pel fet que-a diferència dels ordinadors-no els és possible mantenir la velocitat de rotació del disc necessària per reproduir el vídeo (8x). Un cDVD pot guardar fins a 700 MB d'informació, el que és aproximadament 15 minuts de vídeo en format DVD.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/MiniDVD
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/MiniDVD

Enllaços externs[modifica]