Usuari:Mcapdevila/Moc cervical

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Tap de moc.

Després de finalitzar la menstruació, la part més interna de la vagina és bloquejada per un tap de mucositat: un espès moc àcid per prevenir la infecció. La pel·lícula de moc i la seva pH s'incrementa (cap a la neutralitat) diversos dies abans de la ovulació, permetent als espermatozoides passar a través del cèrvix a les trompes de Fal·lopi on esperaran un òvul que pugui ser fecundat. Molt poc després que arribi l'ovulació, el moc cervical torna a ser més espès i d'un pH més baix.

Alguns mètodes anticonceptius (mètode Billings) depenen de l'observació de les qualitats del moc cervical per determinar els períodes de fertilitat i d'infertilitat, durant el cicle ovulatori humà. Pot categoritzar per la quantitat de moc present, la qualitat de fer "fils" aquest "engrut": és el caràcter d'elasticitat del moc cervical en el període ovulatori fèrtil, el grau d'obertura del canal cervical, la presència de robetes ( aparició de patrons de branquetes del moc), i la claredat del moc versus la presència de deixalles cel·lulars o leucòcits.

Molts mètodes de anticoncepció hormonal treballen primàriament prevenint l'ovulació, però la seva efectivitat s'incrementa a causa de evitar que el moc cervical mucus es s'aprimi (perdi espessor). El moc cervical espès ajuda a bloquejar els espermatozoides a entrar al úter.

Durant l'embaràs, l'úter està completament bloquejat per un tap especial antibacterià, que prevé d'infecció, d'alguna manera similar al seu estat durant la porció infértil del cicle menstrual. El tap cervical se'n va al començar la dilatació de l'úter, en el treball de part o poc abans.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]