Usuari:Mcapdevila/Volant (bàdminton)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Volant de plomes.

Un volant és el projectil utilitzat en bàdminton. Té una forma cònica oberta: el con està format per setze plomes inserides al voltant d'una base de suro semiesfèrica, coberta d'una capa prima de cuir. Un volant reglamentari ha de pesar entre 4,74 i 5,50 grams. Les setze plomes, d'un llarg variable d'62-70 mm, però en cada volant de mesurar el mateix; han d'estar inserides en un suro de base de 25 a 28 mm de diàmetre i final arrodonit. Les parts del volant són el suro i les plomes.

La forma del volant el fa molt aerodinàmic, i malgrat l'orientació inicial en colpejar-lo, de seguida es gira i el suro se situa al davant. Les plomes són fràgils i es trenquen fàcilment, pel que en un partit d'alt nivell és normal veure canviar el volant cada pocs punts. Per aquesta raó, també existeixen volants sintètics o de plàstic, de molta més durabilitat. El plàstic utilitzat per a aquest tipus de volants és el niló. No obstant això, el tacte i el control sobre aquest tipus de volants és molt menor, de manera que s'utilitzen solament a nivell principiant, mentre que els de plomes s'utilitzen per a un nivell més avançat.

El comportament aerodinàmic del volant i la seva estabilitat en l'aire van ser estudiats per a dissenyar el vehicle espacial SpaceShipOne i el seu vol de reentrada a l'atmosfera.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Volant