Usuari:Pallares/Diana Ross

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


En 2005 va gravar amb Rod Stewart el senzill "I'veu Got a Crush on You", pertanyent a l'àlbum d'aquest últim anomenat The Great American Songbook, que va aconseguir el lloc 19 del Billboard Hot Adult Contemporary. Diana, al costat de Westlife, regrabó el seu èxit "When You Tell Em You Love Em", que va tornar a aconseguir el lloc #2 de les llistes de Regne Unit i el nº1 de les d'Irlanda. Al juny de 2006, Motown va publicar el seu pospusto àlbum Blue, el qual va aconseguir el posat nº2 de la llista de jazz de Billboard. El seu següent àlbum d'estudi va ser I Love You, llançat mundialment el 2 d'octubre de 2006 i el 16 de gener de 2007 a Amèrica del Nord, produït per la discogràfica Manhattan Records/EMI.[1]El compacte va aconseguir va debutar en la posició nº32 de les llestes pop i la nº16 de les de R&B[cita requerida], i des del seu llançament va vendre més de 622.000 còpies a tot el món.

Al començament de 2007, Ross va aparèixer en diversos programes de televisió d'Estats Units i Europa, com per exemple American Idol o Live with Regis and Kelly, per promocionar el seu treball discogràfic.Aquest, igual que el seu gira europea, va obtenir crítiques positives.[2][3][4]

Diana va quedar devastada quan va saber que Michael Jackson havia mort. El 2 de juliol de 2009 va ser revelada la intenció pòstuma de Michael que ella tingués la custòdia dels seus fills en cas que la seva mare Katherine de 79 anys morís o es veiés impedida d'exercir-la.

Segueix brindant concerts amb el Tour "In The Name Of Love".

Projectes no musicals[modifica]

Ross va debutar al cinema en 1972 en la pel·lícula Lady Sings the Blues, on ineterpretó a la també cantant Billie Holiday, sota la direcció de Sidney J. Furie. El llargmetratge va rebre ressenyes positives de diverses fonts i comercialment també li va anar molt bé. Posteriorment va guanyar un Globus d'Or per «Nou estel de l'any- actriu». Així mateix, va ser nominada al premi Óscar per «Millor actriu» i al Globus d'Or a la «Millor actriu - Drama». Més tard, va protagonitzar la pel·lícula Mahogany, al costat de Billy Dee Williams, sota la direcció de Berry Gordy. Allí va interpretar el paper d'una dissenyadora de moda. El film va rebre crítiques majoritàriament negatives i comercialment no li va anar bé. En 1977, va actuar al costat de Lena Horne, Richard Pryor, Nipsey Russell, Ted Ross i el seu amic Michael Jackson la versió cinematogràfica de l'obra teatral The Wiz, la qual estava basada al seu torn la pel·lícula El mag de Oz. El musical va rebre ressenyes negatives de diverses fonts. Ross va reprendre la seva carrera com a actriu en la dècada de 1990, per protagonitzar les pel·lícules per a televisió: Out of Darkness, de 1994, i Double Platinum, de 1999.

Filmografia[modifica]

  • 1966: "The Supremes In The Orient" (Amb The Supremes)(Mai Estrenada)
  • 1972: Lady Sings the Blues (Nominada als Premis de l'Acadèmia a Millor Actriu en 1972)
  • 1975: Mahogany
  • 1978: The Wiz
  • 1994: Out of Darkness (telefilm) (Nominada als Premis Globo d'Or a Millor actriu de miniserie o telefilme en 1995)
  • 1999: Double Platinum (telefilm)


Categoria:Actors estatunidencs Categoria:Cantants de rhythm and blues Categoria:Cantants de soul Categoria:Músics estatunidencs</nowiki>

  1. Cohen, Jonathan - Billboard.
  2. YouTube.
  3. «2007 Tour: Diana Ross is divine in Oakland, California» (en inglés).
  4. Diana Ross Fansite. «2007 European Tour» (en inglés).