Usuari:Pallares/Jayne Atkinson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jayne Atkinson (Nascut 18 febrer 1959) és un anglès-actriu americana que ha treballat dins pel·lícula, teatre, i televisió. És potser més sabut per la funció de Karen Hayes damunt 24, així com el seu Tony Premi-va nomenar funcions en El Rainmaker i va Encantar April. També ha aparegut en les Ments de Delinqüent de teatre de CBS com Cap de Secció del BAU Erin Strauss i en el Netflix Casa de teatre polític de Targetes mentre Secretari d'EUA de Catherine Estatal Durant.[1][2][3][4]

Vida primerenca[modifica]

Jayne Atkinson Va néixer en Bournemouth, Dorset, Anglaterra, però la seva família moguda als Estats Units dins 1968 quan tingui 9 anys. Va créixer amunt dins Hollywood, Florida, i graduat d'Escola de Cresta del Pi, on va ser elegida Homecoming Reina dins 1977. Va assistir a Northwestern Universitat (Comunicacions de BA, 1981), on va ser iniciada com a membre d'Alfa Chi Omega i un sorority germana de Laura Innes; i el Yale Escola de Teatre.

Carrera[modifica]

Després de treballar en teatres regionals, Atkinson va aparèixer fora-Broadway en la producció del Club de Teatre del Manhattan de Bloody Poesia dins 1987. Li va fer Broadway debutar el mateix any en un ressorgiment d'Arthur Miller és Tots Els meus Fills. Subsegüentment, va aterrar funcions de títol dins més produccions d'etapa, els quals inclouen Henry VIII, Tru, i L'Art d'Èxit. Va guanyar un Premi d'Escriptori del Teatre per Actriu Millor en un Joc per la seva actuació en El Skriker dins 1996. Atkinson feina en la 1999 producció de l'Empresa de Teatre de la Rotonda del Rainmaker va guanyar el seu un Tony Premi nomenament, i la seva actuació en el 2003 joc va Encantar April va guanyar els seus uns Crítics Exteriors Premi de Cercle, un altre nomenament de Premi del Tony i un nomenament d'Escriptori del Teatre. Dins 2009, ella starred mentre Ruth Condomine en un Broadway ressorgiment de Noël Covard Blithe Esperit, el qual co-starred Rupert Everett, Christine Ebersole, i Angela Lansbury, qui va guanyar el seu que trenca rècord 5è Tony Premi per la seva funció com Madame Arcati.

Ha aparegut en tals pel·lícules com Willy Lliure, Willy Lliure 2: La Casa d'Aventura, 12 i Holding, Xec en blanc, El Poble i Syriana.

Els seus crèdits suplents televisius inclouen Un Any en la Vida, Parenthood, El X-Arxius, Llei & Ordre, La Pràctica, Ments Criminals, 24, Noia de Xafarderia i Casa de Targetes, contrari Kevin Spacey i marit Michel Gill. La seva actuació en el fet-per-pel·lícula de televisió La nostra Ciutat garnered el seu un Premi de Satèl·lit nomenament per Millor Donant suport Actriu.

Vida personal[modifica]

Atkinson És casat a actor Michel Gill, amb qui té un fill. Atkinson I Gill conegut quan van aparèixer junts en una 1989 producció de l'Hereva al Llarg Wharf Teatre en Haven Nova, Connecticut. Ells tots dos van aparèixer dins Casa de Targetes (encara que no com a parell: Gill President jugat Garrett Walker i Atkinson Secretari jugat de Catherine Estatal Durant).

Referències[modifica]

  1. «Jayne Atkinson». tv.com. [Consulta: 14 agost 2010].
  2. «Noel Coward's 'BLITHE SPIRIT' Goes On Sale 12/20/08». broadwayworld.com. [Consulta: 14 agost 2010].
  3. «'I became obsessed with Beethoven's obsession'». The San Diego Union-Tribune. signonsandiego.com. [Consulta: 14 agost 2010].
  4. «A getaway that takes us nowhere near their souls - The Record (Bergen County, NJ)». [Consulta: 14 agost 2010].

[[Categoria:Persones vives]]