Usuari:Pallares/The Karate Kid, Part II

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Karate Kid II és una pel·lícula nord-americana de 1986 dirigida per John G. Avildsen. La pel·lícula és una seqüela de Karate Kid, i precedeix al seu torn a Karate Kid III i El nou Karate Kid.[1][2]

Argument[modifica]

La pel·lícula comença gairebé immediatament després del final de The Karate Kid. John Kreese (Martin Kove), furiós per que el seu alumne estavella Johnny Lawrence (William Zabka) hagi quedat en segon lloc en el torneig de Karate de tot el Valle, amb ferotgia renya i humilia a Johnny en l'estacionament. Miyagi, que està deixant el lloc amb Daniel, rescata a Johnny, passivament immobilitza a Kreese i després pessiga còmicament el nas de Kreese en lloc d'acabar amb ell amb cop fatal. Com Johnny i els seus amics deixen el Cobra Kai Dojo en massa, Miyagi explica les seves accions a Daniel: "Per a una persona que no perdona, el viure és pitjor castigo que la mort".

Sis mesos després, en 1985, es revela que Ali ha deixat a Daniel per un jugador de futbol americà. Daniel viu en una habitació a la casa de Miyagi, la seva mare havia anat a Freixe. Miyagi rep una carta que deia que el seu pare s'està morint. Té la intenció de tornar a Okinawa solament, però Daniel decideix acompanyar-ho. Quan Daniel li pregunta per què va deixar Okinawa, Miyagi contesta que es va enamorar d'una dona anomenada Yukie, qui estava compromesa per casar-se amb Sato, el fill de l'home més ric de la ciutat, i millor amic de Miyagi. Sato i Miyagi van estudiar karate juntament amb el pare de Miyagi, d'acord a la tradició. Un dia, Miyagi va anunciar abans de res el poble que ell volia casar-se amb Yukie. Sato, sentint-se insultat, va desafiar a Miyagi a una lluita a mort. En lloc de lluitar contra el seu millor amic, Miyagi va fugir del seu poble.

Quan arriben a Okinawa, Miyagi i Daniel són rebuts per un jove, Chozen Toguchi (Yuji Okumoto), qui és el nebot de Sato (Danny Kamekona) i mitjançant un engany els porta en el seu automòbil on es trobava el seu oncle. Sato no ha perdonat ni oblidat el seu problema amb Miyagi i exigeix una vegada més lluitar contra el. Miyagi es nega, per la qual cosa Sato ho crida covard.

Repartiment[modifica]

Personatge Actor original[3] Actor de doblatge
Daniel Larusso Ralph Macchio Luis Alfonso Mendoza
Miyagi Pat Morita Jorge Roig
Sato Danny Kamekona Álvaro Tarcicio
Chozen Toguchi Yuji Okumoto Humberto Solórzano
Kumiko Tamlyn Tomita Patricia Palestí
John Kreese Martin Kove Pedro D'Aguillón Jr.
Yukie Nobu McCarthy ;
Chozen Yuji Okumoto ;
Johnny Lawrence William Zabka Martín Soto
Réferi Pat I. Johnson Emilio Guerrero
Anunciador del ring Bruce Malmuth Jorge Sánchez Fogarty.

Referencia[modifica]

  1. Canby, Vincent «Screen: 'Karate Kid Part II». The New York Times, 20-06-1986 [Consulta: 26 juliol 2014].
  2. «Karate Kid Part II». Variety, 1 enero 1986 [Consulta: 26 juliol 2014].
  3. [1], Karate Kid II.

[[Categoria:Pel·lícules del 1986]] [[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units]] [[Categoria:Pel·lícules d'acció]] [[Categoria:Pel·lícules d'arts marcials]] [[Categoria:Pel·lícules dirigides per John G. Avildsen]] [[Categoria:Pel·lícules dramàtiques]] [[Categoria:Pel·lícules en anglès]]