Usuari:Quero13/Bus/Terra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Bus turístic de la ViquipèdiA


Terra[modifica]

La Terra és el tercer planeta en distància respecte al Sol, el més dens i el cinquè en mida dels vuit planetes del sistema solar. És també el més gran dels quatre planetes terrestres del sistema solar. De vegades s'anomena món o el planeta blau.

Hi habiten milions d'espècies, incloent-hi els humans.

És l'únic planeta conegut de la galàxia on hi ha vida. La Terra té molts llocs adequats per a la vida humana, encara que algunes àrees són perilloses o inhabitables.

La ciència mostra que la Terra es va formar fa uns 4.5000 milions d'anys. Els organismes que hi viuen han canviat completament l'aire (atmosfera); per això s'anomena biosfera. El 71% de la superfície de la Terra està coberta d'aigua salada marina. És l'únic lloc del Sistema Solar que se sàpiga fins ara de l'existència d'aigua líquida. El altre 29% consisteix en terra rocosa que formen els continents i illes. La Terra interactua amb altres objectes del Sistema Solar, particularment el Sol i la Lluna. La Terra orbita el Sol cada 365,25 dies. Una rotació s'anomena «dia» i una òrbita al voltant del Sol és un «any». Per això hi ha 365 dies en un any, però amb un dia addicional cada quatre anys.