Usuari:Ricard Vicente

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Ricard Vicente i Arnau (Sitges, 1 de juliol de 1979) és pedagog social, director del Club d’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet i regidor i portaveu socialista a l’Ajuntament de Sitges. És el candidat socialista a l’alcaldia de Sitges per a les properes eleccions municipals de maig de 2015 amb el projecte de suma Sitges en Positiu (PSC + ICV-EUiA + independents).

Biografia[modifica]

Ricard Vicente és el petit de quatre germans d’una família treballadora de Sitges. Va créixer al casc antic d’aquesta vila, on passava moltes estones jugant al carrer amb els seus germans. Des de ben petit sempre li ha agradat estar en contacte permanent amb el carrer. Actualment, Ricard Vicente viu al barri del Poble Sec de Sitges.

Formació i trajectòria professional[modifica]

Graduat superior en Pedagogia Social per la Universitat de Barcelona (2000-2004) i diplomat en Educació Social per la UB (1997-2000). Ricard Vicente és el col·legiat número 6.200 del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC).

La seva convicció en el poder de transformació social de l’educació és el que va portar a Ricard Vicente a formar-se i treballar en l’àmbit de la pedagogia social. Creu fermament que la formació ens permet avançar-nos als canvis socials i, per tant, incidir en el futur i governar-lo.

Actualment i des de gener de 2012, Ricard Vicente és director del Club d’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet de l’Hospitalet del Llobregat, un centre de la Fundació Catalana de l’Esplai. La seva tasca és dirigir un equip educatiu i administratiu de 25 persones sota un pla educatiu que es fonamenta en l’educació en el lleure i que pretén la cohesió social del barri.

Ricard Vicente compta amb una àmplia experiència professional en l’àmbit de la gestió de l’ajuntament de Sitges. De 2008 a 2011 va ser cap del servei integral del barri de Les Botigues de Sitges. I de 2007 a 2008 va dirigir el Servei d’Educació de l’ajuntament de Sitges.

De 2002 a 2006, Ricard Vicente va treballar com a educador social al Centre Obert El Rusc, de l’ajuntament de Sitges, fent-se càrrec de la gestió, programació i desenvolupament d’activitats d’educació infantil i primària, així com d’accions d’intervenció en infància en risc.

Com a part de la seva formació, Ricard Vicente va realitzar pràctiques com a monitor per a disminuïts psíquics profunds al centre de dia de la Fundació Ave Maria de Sitges (1999-2000) i al Casal Infantil de La Mina de Sant Adrià del Besòs (1998-1999).

Militància i trajectòria política[modifica]

Tot i provenir d’una família no polititzada, Ricard Vicente es va interessar per la política des de molt jove. Política entesa com la recerca de l’equilibri en la gestió pública. Ricard Vicente es defineix com una persona d’esquerres, que creu en el municipalisme i que posa a les persones en el centre de tota acció política.

Ricard Vicente és afiliat del PSC de Sitges des de 1996, ja que creu en els valors socialistes que defensa el seu partit: la justícia social, la solidaritat i la igualtat de drets. Va decidir involucrar-se activament en política per formar part de la presa de decisions que ens afecten a tots. Considera que la política és –i ha de ser ara més que mai- una eina al servei de la societat.

El passat 29 de març de 2014 el PSC de Sitges va celebrar un procés de primàries i en Ricard Vicente va ser proclamat candidat a les eleccions municipals de 2015 amb el 100% dels vots dels afiliats. Així doncs, lidera des de llavors el nou projecte socialista per Sitges, amb la voluntat de demostrar que la política té una utilitat real i que un projecte polític ambiciós pot millorar la vida de les persones.

Des de juny de 2011, Ricard Vicente és regidor a l’oposició al’Ajuntament de Sitges, a més de portaveu del grup municipal socialista – Progrés Municipal.

És President de l’àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Garraf des de juliol de 2011, càrrec que li permet mantenir-se al dia de la realitat social de la comarca.

Des desembre de 2008 i fins a la seva proclamació com a candidat, Ricard Vicente va ser secretari d’organització del PSC de Sitges i entre 2011 i 2012 va cursar el Màster en Lideratge per la Gestió Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per tal de dotar d’una vessant teòrica la seva militància i gestió política.

Arrels i participació en la vida social de Sitges[modifica]

Ricard Vicente és una persona molt vinculada a la vida cultural i els moviments associatius de Sitges.

Participa activament en la Festa Major de Sitges, portant els Gegants de la Vila. Ha format part de diferents colles del carnaval, canta en les caramelles de la Societat Recreativa El Retiro i és membre de l’Agrupació de Balls Populars. A més, Ricard Vicente és soci de la Societat Recreativa El Retiro i membre del Grup d’Estudis Sitgetans.