Usuari:Tereseta/proves/Vilar del Met

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Vilar del Met (Vilanova del Camí)[modifica]

El Vilar del Met és un jaciment ubicat en un terreny elevat al marge dret del riu Anoia on s'ha constatat repetidament la troballa superficial de fragments ceràmics pertanyents a les èpoques ibèrica i romana, sense evidència d'estructures visibles en superfície.

Forma part del Mapa del Patrimoni Culturalde la Diputació de Barcelona. L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha declarat el jaciment com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), protecció legal que fou aprovada pel Ple municipal, en sessió ordinària, el dia 16 de gener de 2016.

El Vilar del Met té tres fitxes diferenciades a la Carta Arqueològica de la Generalitat de Catalunya: el Vilar del Met, amb número d'identificació 7542, el Vilar del Met Nord, amb número d'identificació 14187 i el Vilar del Met Sud, amb número d'identificació 14188. L'arqueòleg Xavier Bermúdez, vilanoví coneixedor d'aquest jaciment, considera els tres jaciments com a diferents àrees pertanyents a un sol gran jaciment[1].

Map

Bibliografia[modifica]

  • Bermúdez López, Xavier. Un Assentament agrícola dins la dinàmica de la romanització : estudi del jaciment iberoromà del Vilar del Met (Vilanova del Camí, Anoia). Ajuntament de Vilanova del Camí, Diputació de Barcelona, 1999.  (Premi d'investigació Xavi Roca de Vilanova del Camí 1999).
  • Bermúdez López, Xavier. Històries del Vilar del Met. Ajuntament de Vilanova del Camí. Àrea de Cultura, 2006. 
  • Marín Ortega, Sílvia; Bermúdez López, Xavier. Traços d'un poble : breu història il·lustrada de Vilanova del Camí. Vilanova del Camí: Ajuntament de Vilanova del Camí, abril 2019. ISBN 9788409103782. 

Referències[modifica]

  1. «Mapes de Patrimoni Cultural». [Consulta: 5 març 2021].

Vegeu també[modifica]

Llista de poblacions ibèriques de Catalunya

Llista de jaciments arqueològics de Catalunya

Enllaços externs[modifica]

Gran Enciclopèdia Catalana

Mapes de Patrimoni Cultural

Museu de la Pell d'Igualada