Usuari:Tonixte/Nell Leyshon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTonixte/Nell Leyshon

Nell Leyshon va néixer i va créixer a Somerset, i va passar la meitat de la seva infància a Glastonbury, i l'altra meitat en un petit poble agrícola a la vora dels nivells de Somerset. Va tenir una educació mixta i va acabar assistint a la universitat d'art per un any abans de traslladar-se a Londres. Una primera carrera va culminar en treballar com a assistent de producció i productor en anuncis de televisió per a directors com Ridley i Tony Scott. Va passar un any a Espanya amb el seu xicot Dominic, que segueix sent la seva parella. Va tornar embarassada. Va assistir a la Universitat de Southampton com a estudiant madur. Només després del naixement del seu segon fill el 1995 va començar a escriure seriosament.

[1] El maig de 2004, la seva primera novel·la, Black Dirt, va ser publicada per Picador i va ser catalogada per al Premi Orange i subcampió per al Premi de la Commonwealth. Es va trobar lluitant amb la prosa, [1] i va aconseguir una comissió de BBC Radio 4 per escriure una obra de teatre, Milk, que va guanyar el Premi Richard Imison a la millor primera pel·lícula de ràdio

[2]. El 2008, ja a mitjans dels anys quaranta, el seu segon drama va ser el segon premi del premi Meyer Whitworth [1]. Des de llavors, ella ha alternat entre prosa, dramatúrgia i ràdio. al maig de 2012, la seva tercera novel·la, The Color of Milk, va ser publicada per Penguin. Va ser traduït, guanyant el Prix Interallié a França, on també va ser seleccionat per al Prix Femina, [3] i va votar el llibre de l'any a Espanya. el 2015 es va publicar la seva novel·la més recent, Memoirs of a Dipper. La seva segona obra, Comfort me with Apples, va guanyar un Premi Evening Standard Theatre [4] per la majoria dels dramaturgs prometedors, i va ser nominada a un premi Laurence Olivier. [5] Posteriorment va adaptar Daphne du Maurier's No Mira Ara al Liceu, Sheffield que més tard es va transferir a la lletra, Hammersmith. El seu joc Bedlam va ser el primer escrit per una dona que es va representar al Shakespeare's Globe [6]. També ha escrit obres de teatre per al Theatre Royal, Plymouth i RADA. Les seves obres de ràdio per a la BBC Radio 3 i 4, inclouen Glass Eels i War Bride. El 2014, Leyshon va escriure el seu primer llibret, The River Keeper, per a Streetwise Opera [7], una caritat que treballa amb persones sense lla. És membre del Comitè de Direcció de la Societat d'Autors, [9] i un professor ocasional a la Goldsmiths University de Londres.