Usuari Discussió:90.160.40.128

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bon dia,

Com a usuari de viquipèdia, editor esporàdic i com professional en el camp de la biomedicina, m'ha soptat l'ús del mot investigació escollit per a l'entrada. És del tot contrari a la normalitat quotidiana. Sugereixo canviar el nom de la pàgina d'Investigació a Recerca, per adecuar-lo a l'ús majoritàri que té en la nostra llengua el mot recerca i sobreto pel seu significat més àmpli que no pas el d'investigació. Si bé poden ser considerats com a sinònims, en l'entorn acadèmic, tecnològic, de recerca, etc no s'empra mai investigació sinó es per referir-se a una acció concreta. Parlem de recerca bàsica, de recerca clínica, de recerca aplicada, del departament de recerca, de direcció general de recerca, de Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, d'unitat de recerca, de centres de recerca, d'instituts de recerca, de l'estat de la recerca en malaties minoritàries, de treballs de recerca, etc. En català parlem de R+D o R+D+I, i la R fa referència a Recerca, a diferència d'altres llengües que empres I+D. Si bé s'empra investigació per a referir-nos a l'acció concreta, en general s'empra sempre recerca i sobta que l'entrada aparegui com a investigació. Diríem d'un grup de recerca que està investigant sobre el càncer a l'Institut de Recerca Josep Carreres, però difícilment al revés.

A títol informatiu veureu que el Termcat recomana també l'ús preferent del terme Recerca: https://termcat.blog.gencat.cat/2018/05/03/es-el-mateix-recerca-que-investigacio/ I si feu una cerca a google emprant els dos mots "recerca" o "investigació" veureu que recerca duplica el nombre d'entrades que té investigació.

Salutacions Jordi

Aniria molt bé que et registressis[modifica]

Hola Jordisomriure,

Aniria molt bé que et registressis com a usuari de la Viquipèdia, així podries signar en les discussions i podríem contactar amb tu més fàcilment. A més, gaudiries de més facilitats d'ús, com ara poder carregar imatges, reanomenar planes o usar eines d'edició avançades com els Viquiestris o els Popups. També tindries dret a votar en les decisions que la comunitat prengui. Si et vols registrar, només cal que segueixis el curt procés de registre clicant l'enllaç on diu 'Registre/Entrada' a la part superior dreta de la pantalla. És fàcil, ràpid, anònim i gratuït!

 Registre/Entrada Registre
Registra't. És molt fàcil

--General Basset (disc.) 10:01, 2 juny 2022 (CEST)[respon]

ATCC[modifica]

Et copio aquí el missatge que t'havia deixat a la pàgina de discussió de l'article sobre l'ATCC:

"Usuari o usuària anònim que has creat aquest article, la Viquipèdia intenta ser tan rigorosa com les revistes científiques i aquest article hauria de tenir més referències externes. Alguns articles que aconsello per millorar i verificar-ne el contingut: aquest de la revista Advances in Applied Microbiology, un altre a The Quarterly Review of Microbiology. I en el paràgraf on s'esmenten altre col·leccions, estaria bé esmentar la Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus, que es troba a la Universitat de València. En pots trobar informació en aquest article de Federico Uruburu, que va ser qui la va dur a València i en va ser director fins a la seva mort."

Per altra banda, fes un cop d'ull a les normes sobre traducció --o no-- dels noms entitats, institucions, etc. del llibre d'Estil de la Viquipèdia. Mercè Piqueras (disc.) 13:31, 7 juny 2022 (CEST)[respon]