Usuari Discussió:Amadalvarez

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Replacement filing cabinet.svg
Arxius de la discussió
Des de abril-2006 a 31 de desembre-2010
Any 2011
Any 2012
Any 2013
Any 2014
Any 2015
2016

PESCAR inicial[modifica el codi]

Entenc frustració però pobre de tu que deixis de participar per això! Pensa que no sols tens molts articles per participar sinó que pots ampliar articles de la primera etapa durant tot l'any i duplicar per exemple paisatge nilòtic entre altres. El concurs és només un mitjà per omplir forats d'èpoques, espero que hi tornis i si no vols fer els de la llista per evitar topades amb altres usuaris, pots fer els vermells que sorgeixin d'aquests (sense punts) per millorar la qualitat general del període. Pensa que dins l'eix A hi ha moltes entrades que t'hi esperen i alguna d'elles seleccionada especialment per a tu. Així que pren-te un dia extra d'infotaules i a pescar!--barcelona (disc.) 11:59, 1 gen 2017 (CET)

Darreres tendències[modifica el codi]

Quan pujo dades de monuments a WD acostumo posar sempre la propietat "estil arquitectònic", però quan em trobo amb "Darreres tendències" no sé quin text posar, ja que no existeix textualment com a propietat ni sóc capaç de trobar-ne una altra d'equivalent. Hi veus una solució?--Isidre blanc (disc.) 10:27, 2 gen 2017 (CET)

@Isidre blanc: No pensis que el problema és teu o de wd. Potser és de l'editor que posa "darreres tendències". Què vol dir aquesta classificació que ni tant sols tenim article ? No és pot concretar més, o és que encara ningú ha definit un nom de moviment on encabir aquest tipus de construcció?. He mirat "arquitectura contemporània" i tampoc ho tenim, o sigui què, jo no em preocuparia gaire. No vindrà d'un monument que tinguem sense moviment. Gràcies per confiar. --amador (disc.) 14:14, 2 gen 2017 (CET)

Geografies polítiques[modifica el codi]

Com anem Amador? M'he mirat els enllaços que proposes i evidentment tot el meu suport per al pla de conversió, però no acabo de veure per a quines accions concretes necessites ajuda. El meu mètode és certament molt més "pel broc gros" i (malgrat l'avís) he incorporat la plantilla a una dotzena d'articles. D'aquesta manera m'adono de possibles deficiències o millores que son les que vaig anotant a la discussió. T'és útil personalment aquest mètode? A hores d'ara em sembla prou clar que la plantila es pot fer servir en articles que no en tenen o en el centenar que tenen la GeoBox. Pensava anar-ho incorporant i comprovant manualment, però si t'anés millor fer-ho d'una altra manera en parlem. Salut! --Jey (disc.) 23:21, 3 gen 2017 (CET)

@Jey: Jo també l'he posada allà on hi havia plantilles amb una minoria d'articles i que s'havien de millorar a la QQ. En aquests casos, eliminava totalment la plantilla antiga (i tots els seus paràmetres), incorporava la nova només amb WD i carregava les dades que faltaven a WD. Així no perdia contingut i no calia fer migració de paràmetres antics. Si això és el que vols fer amb la Geobox o qualsevol altra, és evident que el resultat serà bo i anirà fent aparèixer els problemes ocults de forma pausada. Res a dir. Ara bé, és una feina molt artesanal i quan arribis a plantilles que tenen +50 articles, el mètode passa per reconvertir la plantilla antiga en una "preinfotaula" que tradueixi els noms de paràmetres antics als seus equivalents nous. En alguns casos, després d'analitzar la plantilla en qüestió i la qualitat de contingut de WD paga la pena optar per deixar de arrossegar un paràmetre manual i "no migrar" algunes dades ja que a wd estan igual o millor (és el cas de les coordenades de "edifici"); o fins i tot, es pot decidir aprofitar els continguts manuals per carregar-los a WD i a continuació deixar de transformar aquests paràmetres a la nova plantilla. En tot cas, això significa que el canvi afecta a tots els articles d'una infotaula de cop i aquí si cal estar segurs de que no perds res pel camí. En resum, ves tirant mentre puguis resoldre tot allò que va apareixent amb la tranquil·litat que no trenques res. Pel que fa a la feina de la llista que podeu ajudar, et poso un parell d'exemples:
 • Revisar les plantilles especialitzades per detectar quins paràmetres "afegeixen" i que no tenim al diccionari actual. Tan simple com anar afegint el que descobreixis a la llista que teníem oberta de "paràmetres "menys" comuns".
 • Aquí hi ha una llista que forma part de les feines de la fase 1.2 amb els valors de instància de (p31) que corresponen a tots els articles que tenen plantilles a convertir. Molts estan bé, però d'altres denuncien errors de WD (falta traduir, el valor no és una unitat administrativa, o té un nom inadequat per a que aparegui a els nivells d'estructura administrativa que es mostra a la nova infotaula, etc.) hi ha unes petites instruccions.

Al final, tot són hores i es tracta de optimitzar-les de la millor forma possible. Salut i bona feina ! --amador (disc.) 00:12, 4 gen 2017 (CET)

Perfecte! Crec que em queda clar. Òbviament no es tracta encara de fer substitucions massives i caldrà entendre molt bé com fer-les més endavant per no trencar res. No acabo d'entendre si les aportacions sobre nous paràmetres han d'anar a la discussió com faig actualment o les prefereixes en un altre lloc? I per últim, creus que es pot anar afegint la taula a a articles que no en tinguin cap? Gràcies! --Jey (disc.) 23:29, 4 gen 2017 (CET)
{ping|jey}} Tot el que tingui a veure amb la construcció de la plantilla en si, penso que és millor concentrar-ho a la seva discussió per tenir la història de perquè s'han fet les coses, en un punt. La pàgina del viquiprojecte la faig servir per documentar "l'operació" que va més enllà de la construcció de la plantilla i que inclou els treballs complementaris, la migració de les altres plantilles, etc. Respecte a articles que no tenen res, òbviament ja li pots posar. Com que no tenen res, tampoc no els trobaríem per un altre camí. A més, em sembla que està prou estable. Moltes gràcies per l'ajuda i per la paciència. --amador (disc.) 23:40, 4 gen 2017 (CET)

Enric Fatjó Torras[modifica el codi]

Hola,

Voldria fer l'article de l'arquitecte Enric Fatjó i Torras però veig que a la teva pàgina d'usuari el vas començar a fer. El vols acabar de fer i publicar-lo o el faig jo?

Salutacions,

--Carlospino (disc.) 11:50, 5 gen 2017 (CET)

@Carlospino: Uy!, que va, que va. És un dels molts temes que en algun moment recopilo documentació i es queda a la llista de pendents. Ja li pots fotre canya. Aprofita els apunts que havia agafat tant com puguis. La part amb forma d'article, ho pots agafar tal qual. Els textos que hi ha a sota són literals (copyvio) i els hauràs de tractar com una font a adaptar. Tens el link de l'origen per poder referenciar-los. Molt agraït !!. --amador (disc.) 13:04, 5 gen 2017 (CET)

Agafar dades de wikidata d'un altre articles[modifica el codi]

Hola Amador, m'ha contactat en @Multichill: (dels Països Baixos), demanant-me si puc mirar pq no funciona això, i posant-me com a exemple frwiki on sí funciona. Li pots donar un cop d'ull? Jo no se com fer que funcionin aquest tipus d'invocacions. En Multichill és molt amic nostre, fou l'impulsor de WLM fa anys ;). Ja em diràs, ok?--Kippelboy (disc.) 07:59, 8 gen 2017 (CET)

@Kippelboy, Multichill: Cert. Aquesta infotaula va ser de les primeres que vaig fer amb WD i encara no contemplava tractar un item variable diferent a l'article actiu. Arreglada i ampliada amb un parell de paràmetres més, i encara he vist alguna altre millora que la apunto a la llista. Gràcies per avisar. --amador (disc.) 12:36, 8 gen 2017 (CET)

Coordenades d'edifici[modifica el codi]

Hola,

Estic acabant la segona passada de treure coordenades a la infotaula edifici. Fins i tot he fet un bot per carregar a wikidata els articles que no hi tenien coordenades. Calculo que quedaran uns 800 articles per corregir (em queda una actualització final), però ara potser ja podries posar les coordenades al títol.

El que no tinc clar és els casos on l'article primari no és de l'edifici (sinó del poble on es troba, per exemple), i tenen la plantilla igualment. Suposo que en aquests casos, haurem d'omplir manualment el camp coordenades, si no ho està, i que la plantilla no posi títol si ja té el camp informat. És el pla, no? --Joutbis (disc.) 15:39, 8 gen 2017 (CET)

@Joutbis: És el pla. Et felicito pel bot de càrrega. Penso que ja sé com ho faré: si té el paràmetre item, no ho posaré al títol. Quan calcules que estaràs ?. He començat a ficar-me amb els esportistes i això té tela !. --amador (disc.) 15:53, 8 gen 2017 (CET)
Amb la infotaula d'edifici, el bot ja ha acabat. Per acabar amb tots els articles, és manual i fa de mal dir, hi ha altres usuaris que estan ajudant, també, però és un procés lent, com a mínim una setmana, segurament dues. Per això deia de modificar la plantilla; si dóna un error de duplicat, potser reclutarem més gent.--Joutbis (disc.) 18:19, 8 gen 2017 (CET)
@Joutbis:. Fet Fet!. Mira Sant Llorenç de la Muga, com a prova que no duplica coord quan està en casa aliena. Salut !--amador (disc.) 18:25, 8 gen 2017 (CET)
Ups, sí que ho fa.--Joutbis (disc.) 18:31, 8 gen 2017 (CET)
@Joutbis:. Ja no !. --amador (disc.) 18:39, 8 gen 2017 (CET)
Molt bona! I de fet, pel que veig, tampoc ho fa a les que queden per corregir. Suposo que el que feia nosa eren els {{cal coor}} i aquests sí que els he liquidats tots, crec. Ara podrem anar amb calma.--Joutbis (disc.) 18:43, 8 gen 2017 (CET)

Plantilles[modifica el codi]

Hola,

En resposta al teu missatge sobre la meva suposada traça amb les plantilles, t'he de dir que no especialment. Malgrat tot, si et puc donar un cop de mà, només m'ho has de dir i tractaré ajudar-te en el pugui.

Salutacions.--Sng (disc.) 20:01, 8 gen 2017 (CET)

@Sng: Si més no has fet una documentació poc habitual i això és d'agrair. Em sap greu que t'hagis fotut una feinada i descobreixis que ja existia, però aquestes coses passen.
Si estàs interessat en el tema, pots fer un cop d'ull als apunts del taller d'infotaules que vaig fer a la darrera Viquitrobada. Si tens dubtes, t'assessoraré en el que sigui menester.
Si et sembla podríem començar per analitzar la fusió de la teva i l'altra de parc sobre {{Indret}}, així practiques i fem feina alhora. Tu diràs, Salut !--amador (disc.) 20:40, 8 gen 2017 (CET)
Hola @Amadalvarez:. Li he donat un cop d'ull als teus apunts. Estan molt bé i m'han semblat molt útils. No és que estigui especialment interessat en fer plantilles, però si en vaig fent de tant en tant, a mesura que les vaig necessitant per els articles que vaig ampliant/creant. Pel que fa al tema de la fusió, em sap greu però no estic d'acord amb fusionar la plantilla del parc amb la d'indret, que em sembla molt genèrica. Entenc que no es vulgui que hi hagi moltes, però em sembla justificada, per la seva especificitat, l'existència d'una plantilla específica de parc que no es trobi englobada dins d'una plantilla més genèrica com és la d'indret. Ara bé, dit això, si el que s'ha decidit és eliminar les dues plantilles de parc i fer ús de la d'indret, anem per feina i fem-ho. M'he estat mirant els paràmetres de la plantilla del parc que ja existia i tenint en compte que la "nova" conté els paràmetres de la vella, jo m'oblidaria de la vella i em centraria en incorporar a la plantilla d'indret, aquells paràmetres de la plantilla "nova" que es considerin interessants d'afegir. Com ho veus?--Sng (disc.) 11:25, 14 gen 2017 (CET)
@Sng: Lo de concentrar plantilles no neix d'una febre unificadora "per se", sinó que es va demostrar la millor solució quan, ara fa dos anys, es va començar a desplegar seriosament el projecte wikidata. La capacitat d'agafar dades que ja estan enmagatzemades en un espai comú a totes les wikipedies es va considerar interesant i calia modificar totes les plantilles existents. Fins a aquell moment, tenir una "megaplantilla" es considerava un "mal disseny", ja que suposava definir paràmetres massa específics amb els que podies no sentir-te familiaritzat si l'estaves fent servir per un article d'una temàtica diferent. D'altra banda, tots els continguts que acabarien apareixent s'havien d'informar manualment, per tant incrustar en un article una tirallonga de paràmetres que, rarament, acabaries fer servir mai, no tenia sentit. Amb la incorporació de les crides a WD dins les plantilles, ens varem trobar amb dues coses: haviem de repetir les mateixes coses desenes de vegades en plantilles que eren iguals en un 90% i només tenien 3-4 paràmetres diferents, i el nombre de paràmetres a omplir manualment s'ha reduït considerablement (tot i que continuen existint, per si hom vol introduir un valor prioritzat per davant de WD). Va ser llavors quan es va optar per fer plantilles genèriques al voltant d'una temàtica (pots veure el darrer projecte i les raons de la solució). Això ha permès que certs tractaments que abans eren impossibles, es puguin fer, com ara que els polítics que són militars o sants tinguin totes les seves dades juntes (abans calien dues infotaules, una sota l'altra, ja que estaven especialitzades). L'altre efecte derivat és que certs paràmetres que s'havien previst en una plantilla ara també puguin aparèixer en una altra que, tot i que els hi escauen, no els tenien per simple oblit del seu creador. Veuràs que tot i agrupar dotzenes de paràmetres, els nous articles acostumen a tenir només la crida de la plantilla, ja que la infotaula fa la major part de la feina. És el que vaig mirar de mostrar al teu article, on es veu que, pràcticament, tots els continguts surten de WD i no cal escriure'ls. Bé, després d'aquesta explicació resum de múltiples debats, si et sembla ens hi posem.
 1. D'acord a incorporar a Indret, aquells paràmetres que ens faltin, partint de la nova. La vella ja la integrarem en el seu moment.
 2. Penso que la majoria de paràmetres que falten es podrien encabir dins un bloc relatiu a l'activitat o explotació de l'indret. Ningú els havia reclamat fins ara, perquè els elements de geografia física (muntanyes, valls, etc.) no acostumen a tenir un gestor d'explotació o, si més no, no es contemplava descriure-ho.
 3. Cal ser curosos a l'hora de fer la llista, ja que sempre hem fugit de dades massa comercials o massa volàtils (horari, dies festius, telèfon, etc.) que s'haurien de referenciar amb la web de la institució que les gestiona. Si mires {{infotaula edifici}}, hi ha una colla de paràmetres d'aquest estil que allí aplica pels casos de museus o biblioteques, i que crec que ens podriem alinear fàcilment.
Passo a plantilla discussió:Indret per a fer una llista de treball. D'acord ?.--amador (disc.) 18:41, 14 gen 2017 (CET)

Futbolistes[modifica el codi]

Alguna vegada m'he barallat amb la plantilla de futbolista, i recordo que el tema dels partits i els gols és demencial. El tema dels {{0}} ja és la cirereta. M'ho miro, no crec que sigui gaire complicat. Tenia pendent posar-me amb el Lua, però això és una bona excusa per postposar-ho una mica més B-) --Joutbis (disc.) 20:03, 10 gen 2017 (CET)

Ja tenim pàgina de treball! Mira't les especificacions, a veure què et semblen, i afegeix el que vulguis. --Joutbis (disc.) 20:46, 10 gen 2017 (CET)
Fet Fet! Delenda est Plantilla:Futbolistes. A la pàgina de treball hi ha els repetits i paràmetres saltats, m'ho aniré mirant a estones.--Joutbis (disc.) 20:46, 5 feb 2017 (CET)

Taxocaixa platihelmint[modifica el codi]

Hola, estava revisant un article que vaig fer, Spirorchis elegans, i he vist que hi havia un problema gràfic en la taxocaixa, que, pel que he estat veient després, es dóna en moltes, sino totes les taxocaixes de platihelmints. Com que sé que ets l'expert en taules, he pensat que potser ho podries corregir. Moltes gràcies! Salut! --Sorneguer (disc.) 15:34, 16 gen 2017 (CET)

@Sorneguer: Corregit. Ahir havia modificat la taxocaixa deixant-hi un error. --V.Riullop (parlem-ne) 17:47, 16 gen 2017 (CET)

Zoom 'tomàtic[modifica el codi]

Després de mirar moltes pàgines matemàtiques, al final he trobat la màgia per calcular el zoom. Té en compte el height i width per encabir-hi els punts, per exemple funciona pel cas transsiberià més ample que alt. Amb el que tinc dubtes és amb el marge a definir perquè un punt no quedi just en l'extrem. He considerat com a frame útil un rectangle interior amb -50px per costat. Més o menys aquesta és la mida de la icona d'ampliació de dalt a la dreta, és a dir perquè un punt no quedi just sota la icona. Prova-ho amb diferents casos a veure si el zoom és correcte. També cal tenir en compte que les distàncies varien amb la latitud, no són les mateixes a l'equador que prop dels pols, però crec que funciona. --V.Riullop (parlem-ne) 16:49, 16 gen 2017 (CET)

Amagar coses a les infotaules[modifica el codi]

En Vriullop comenta que no és recomanable amagar coses a les infotaules (al final de Plantilla Discussió:Infotaula composició#Àudio). Ho has vist? Trobes que hauríem de modificar qualque infotaula? Pau Cabot · Discussió 18:57, 19 gen 2017 (CET)

@Paucabot: Si. A {{infotaula geografia política}} hem abusat de llistes llargues. Passaré per la discussió a comentar-ho. Merci, --amador (disc.) 19:05, 19 gen 2017 (CET)
Jo ho deia també per {{infotaula pel·lícula}}, que havia quedat tan bé (per als ordinadors de sobretaula) ... Pau Cabot · Discussió 19:07, 19 gen 2017 (CET)

Infotaula geografia política[modifica el codi]

Tot el que proposes és relativament fàcil d'implementar. Fins aquí, cap problema. El que és una llauna és quan alguna part l'has de fer a mà, i hauríem de mirar de minimitzar-ho, amb el criteri que sigui. Si no, ens passarà com amb les coordenades, que encara hi ha una llista monstruosa. Algunes idees:

 • càrrecs, població, etc. Tens raó que ho solem tenir desactualitzat, i si són de fora dels Països Catalans, llavors ja segur. Què et semblaria fer "a màquina" (primant les dades de wikidata) la majoria d'articles, excepte els que siguin de l'àmbit de la Viquipèdia. Perquè en el nostre, potser és possible que encara en cacem alguna.
 • tema municipi, comarca, etc, és complicat. Abans de carregar informació a Wikidata caldria estar molt segurs que tenim la dada bona, i això automàticament es complica. Una cosa així ens pot alentir molt la passada. Màxim fer com amb les coordenades, arreglar les evidents amb el bot, i les altres deixar-les en una llista per anar revisant.--Joutbis (disc.) 20:31, 19 gen 2017 (CET)

Mòduls a les infotaules[modifica el codi]

Bon dia, Amador. Com que vaig adaptant infotaules bastant diverses, me n'he adonat que vaig copiant codi d'una infotaula a una altra i que això no és el més intel·ligent de cara al futur perquè, quan s'han de fer canvis, he d'anar a fer-los a cada plantilla. Creus que seria possible fer subplantilles mòdul que poguéssim cridar quan les necessitàssim? Te pos uns quants exemples: {{Mòdul imatge}}, {{Mòdul successions}}, {{Mòdul xarxes socials}}, {{Mòdul localització}}, {{Mòdul temporal}} ... Com ho veus? Pau Cabot · Discussió 08:16, 20 gen 2017 (CET)

@Paucabot: M'hi he trobat, per exemple per canviar rank=one a list=false he hagut de modificar un munt de plantilles que feien la mateixa invocació, evidentment copiades d'unes a altres. --V.Riullop (parlem-ne) 08:37, 20 gen 2017 (CET)
@Paucabot, Vriullop: Sou uns provocadors !. Fa mesos que tinc pendent pensar quina és la millor fórmula de fer això, sense caure en un disseny preexistent on les infotaules es construïen com un entrepà: Inici blocs / bloc A / bloc B / bloc N / Fi blocs. Una fórmula molt bona, però que la gent es feia un embolic i no feia servir. Una solució similar al que diu el Pau me la va insinuar fa unes setmanes el Vicenç quan deia que "hem de pensar a fer crides més senzilles per a ús comú...", de les quals ja hi ha algun exemple fet pel Pere ({{lat wd}}, etc. a començament de Wikidata. Va, doneu-me uns dies i ho penso. Merci,--amador (disc.) 14:21, 20 gen 2017 (CET)

Queries Wikidata per map draw[modifica el codi]

Ja ho tinc perfilat amb el zoom a partir de la superfície de Wikidata. Prova {{#invoke:map/proves|tag|geotype=geoshape|height=150|width=150}}. Em fan falta dos dades però no tinc pràctica amb el query de Wikidata i em fa mandra posar-m'hi quan tinc altres coses al cap. 1) He trobat que superfície (P2046) pot tenir com a unitats metre quadrat (Q25343) o quilòmetre quadrat (Q712226). Falta comprovar quines més s'estan usant. 2) Si no hi ha superfície volia provar amb la població aplicant-li una densitat uniforme. Es pot calcular, per exemple pels municipis d'Espanya que tinguin la superfície, quina és la densitat mitjana de població/superfície? No sé si serà possible tenint diferents unitats de superfície. --V.Riullop (parlem-ne) 19:48, 22 gen 2017 (CET)

He dit una bajanada, ja tinc la densitat a Espanya. Vaig a prendre una copa. --V.Riullop (parlem-ne) 19:54, 22 gen 2017 (CET)
@Vriullop: Jo tampoc estic gaire familiaritzat, però afortunadament a la discussió de les Properties hi ha una selecció de queries útils. Aquesta és la teva. Recorda que vaig fer {{convert/variable}} per si t'he menester.--amador (disc.) 19:10, 23 gen 2017 (CET)
Perfecte, ja ho he incorporat per evitar errors per culpa de les unitats i amb una taula de conversions. --V.Riullop (parlem-ne) 19:55, 23 gen 2017 (CET)

Reemplaça - Successor[modifica el codi]

Bon dia Amador! Abans de tot, felicitats per les taules!! He vist que a la taula de la Ciutat metropolitana de Torí si que apareix en la història que substitueix a la "Província de Torí" (wd "remplaça), però a la taula de la Província de Torí no apareix que és substuitudia per la Ciutat metropolitana de Torí, i a wd si que diu que és el seu "successor". Saps quin deu ser el problema? Moltes gràcies!! Herodotptlomeu (disc.) 07:45, 24 gen 2017 (CET)

@Herodotptlomeu: Fàcil, no estava previst. Ningú és perfecte. Fet Fet! Gràcies--amador (disc.) 19:21, 24 gen 2017 (CET)

Bona pinta![modifica el codi]

Hola! Acabo de descobrir la Plantilla:Infotaula geografia política. Té una pinta magnífica! Gràcies per la feina!

jarashi (disc.) 02:23, 27 gen 2017 (CET)

@Jarashi: De res. La seva construcció és molt participativa. Si mires la seva discussió veuràs que encara hi ha força temes oberts i en discussió. Les aportacions són benvingudes. --amador (disc.) 06:18, 27 gen 2017 (CET)

Xina[modifica el codi]

Em poso amb els mites xinesos aquest mes jo! Tens encara Inundació de Gun-Yu a mitges i et veig a les infotaules? ai ai ai ;) --barcelona (disc.) 09:00, 1 feb 2017 (CET)

@Barcelona: feel free !. Ja he vist que no entraré en el grup dels 10 primers i prefereixo relaxar-me. Acabaré el que he començat, Però no vull fer reserves pel febrer. Si em puc posar, ja complementaré algun que estigui començat. Gràcies per l'avís i per la teva comprensió. No tindràs del que estem fent, oi?. Sortim a twitter i tot !. ptns--amador (disc.) 14:31, 1 feb 2017 (CET)

Judici[modifica el codi]

Ja tens l'article començat, tot teu.--Medol (disc.) 23:17, 6 feb 2017 (CET)

Cascada[modifica el codi]

He estat mirant el tema de la nova plantilla aquàtica, però la part de les cascades no funciona bé. No sé per què, perquè és un redirect com les altres. T'ho pots mirar?--Joutbis (disc.) 09:27, 7 feb 2017 (CET)

@Joutbis: Crec que està. El 80% feien servir una doble redirecció. --amador (disc.) 20:44, 7 feb 2017 (CET)

mapa de superfície![modifica el codi]

Bon dia! ja he fet el mapa de superfície de la Marjal de Rafalell i Vistabella ;-) Gràcies per les ferramentes!!! Només falta temps poder mapejar el món! Seguim!

@Pacopac: Gràcies per fer-les servir. Te l'he millorat. He incorporat el contingut d'una segona infotaula que tenies. Salut !.--amador (disc.) 05:13, 26 feb 2017 (CET)

Coordenades[modifica el codi]

Hola!. No sé com introduir les coordenades (a wikidata) de manera que llavors des de l'article les tingui en consideració. Concretament a wikidata:Fundipau per l'article FundiPau (Ubicació de la seu|coordenades) no queden enllaçades amb geohack. Ho he comparat amb Associació Justícia i Pau de Barcelona (wikidata:Associació Justícia i Pau de Barcelona), on apareixen enllaçades les coordenades i, en l'article, a més de les coordenades apareix el carrer (i no a FundiPau).Jmarchn (disc.) 20:42, 26 feb 2017 (CET)

@Jmarchn: posa-les com a qualificador (P562 per coordenades, P969 pel carrer-pis, P281 pel codi postal) de la ubicació de la seu (P159) i et funcionarà.--amador (disc.) 22:33, 26 feb 2017 (CET)
Moltes gràcies, però no és això. Havia afegit els valors com a referències envers de com a qualificadors... no sé com no me n'havia adonat!. Moltes gràcies. Jmarchn (disc.) 23:09, 26 feb 2017 (CET)

Jardí de les Percepcions[modifica el codi]

Doncs no en tinc cap, ni tan sols sabia que existís això. Pel que he llegit, és en una part de parc on no he estat mai. Llàstima, perquè hi vaig pujar fa un parell de setmanes i precisament per arribar a Terrassa vaig baixar a la nova estació de Vallparadís, i això hi està relativament a prop; dic relativament perquè el parc és molt allargassat, ja que segueix el curs del torrent que travessa la ciutat, i això, pel que es veu, cau més avall de la carretera de Montcada, i l'estació dels FGC és al costat del pont del Passeig, bastant més amunt. Però tampoc no deu ser una gran caminada. La propera vegada que hi pugi, que no sé quan serà, vejam si me'n recordo de passar-m'hi. L'últim cop que hi vaig estar de safari fotogràfic vaig anar fins al passeig de les Lletres, davant la Biblioteca Central, a fotografiar una instal·lació del Kiku Mistu, i després de la gran caminada fins a arribar-hi resulta que l'han treta d'allà. Vaig preguntar als responsables de la Biblioteca, que és al davant, i no en sabien res. Ni se n'havien adonat que ho havien tret!!! Total, que aquestes escultures ara mateix no sé pas on paren. En fi, aventures terrassenques... --Enric (discussió) 09:46, 27 feb 2017 (CET)

@Enric: doncs amb aquest descontrol quan vulguis una escultura pel rebedor de casa, ja saps on trobar-la. Ja m'avisaràs quan tinguis material, o posa-la directament al Marc Boada Ferrer. Merci,--amador (disc.) 13:06, 27 feb 2017 (CET)

Fundació Busquets[modifica el codi]

Tu que hi entens de fusionar plantilles i coses d'aquestes: com caldria fusionar aquests dos articles, Fundació Busquets i Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, en el primer, més extens? El primer porta la plantilla d'edifici, i el segon la plantilla d'organització. Quan el Vicenç va crear amb el bot el primer article perquè li ho vaig demanar i llavors el vaig omplir, es veu que el segon feia poc que ja s'havia creat, però me n'he adonat ara. De fet, pel que he pogut constatar, el nom complet és «Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül», però el nom amb què és coneguda popularment, i el que surt a l'entrada de l'edifici, és, tout court, «Fundació Busquets». Quan vaig omplir l'article sobre l'edifici vaig buscar informació també sobre la Fundació i la vaig afegir al mateix article, però no vaig saber trobar que aquell mateix any hagués obtingut la Creu de Sant Jordi. Segurament a la pàgina d'on vaig treure la informació encara no ho havien incorporat, d'aquí la mancança. --Enric (discussió) 10:32, 27 feb 2017 (CET)

Anava a fusionar la FBSVdP a l'article de la Fundació Busquets, perquè he vist que hi havies posat l'etiqueta de «Fusionar», i he vist que a l'antic article de la Fundació hi has posat la infotaula d'organització però ha desaparegut la d'edifici. No poden coexistir totes dues? --Enric (discussió) 16:01, 27 feb 2017 (CET)
@Enric:. Estava en el tema però ho he deixat a mitges x feina. Pots liquidar el FBSVdP (el curt). L'altre quedarà com una organització que resideix en un edifici catalogat, encara que no tinguem article específic de l'edifici. Per tant, tal com està ara l'article que primer descriu la fundació i després l'edifici, ja quedarà bé. --amador (disc.) 17:34, 27 feb 2017 (CET)
Si això ja ho he fet: he refós el poc que deia l'article curt (bàsicament l'atorgament de la Creu de Sant Jordi) a l'article llarg i l'he buidat, fent una redirecció de l'un a l'altre. El que preguntava és si les informacions sobre l'edifici patrimonial que hi havia abans a la infotaula d'edifici es podien conservar també aquí (perquè veig que l'has eliminada) o bé són incompatibles una infotaula i l'altra. --Enric (discussió) 17:44, 27 feb 2017 (CET)
@Enric: Fet Fet!--amador (disc.) 18:48, 27 feb 2017 (CET)

Consulta[modifica el codi]

He vist que cercaves això. Pau Cabot · Discussió 12:37, 4 març 2017 (CET)

@Paucabot: molt gran !!. --amador (disc.) 12:51, 4 març 2017 (CET)

Temes pendents[modifica el codi]

Hola Amador. Tenc un parell de temes pendents amb tu que m'hauries de dir en quin punt estan:

Per cert, pega una ullada a Plantilla Discussió:Colors infotaules#Menys colors. Pau Cabot · Discussió 19:52, 6 març 2017 (CET) Fet Fet!

Noves infotaules[modifica el codi]

Hola Amadalvarez, no voldria fer-me pesada però amb les noves plantilles s'estan important dades en altres idiomes. En la de la pàgina Norwich, per exemple, surt "Non-metropolitan district", en anglès, i en una infotaula de persona em vaig trobar la paraula "condottiero", en italià. Hi ha alguna manera que es pugui arreglar això? Jo crec que en una vikipèdia en català només haurien d'haver taules en català. I una altra cosa que ha anat a pitjor és que en les antigues taules de municipi, com la de Manchester hi ha un enllaç cap a els paràmetres: estat, país, comtat, que no està en les noves. Per favor, si saps com arreglar-ho, explica-m'ho.--Dafne07 (disc.) 17:16, 7 març 2017 (CET)

@Dafne07: Ja hi pots estar ben tranquil·la, no em canso d'explicar allò que un altre no sap. M'estendré una mica perquè veig que el tema WD és encara molt nou i produeix alguna confusió. Ja em disculparàs.
 1. Wikidata és una base de dades que conté (o pretén contenir) totes les dades estructurades possibles.
 2. Les fonts per crear-la van ser la suma d'informació que hi havia a totes les WPs
 3. posteriorment s'està mantenint com la resta de les WPs, mitjançant gent que edita, corregeix i carrega nous continguts. Fins i tot hi ha moltes entrades a WD que encara no tenen entrada a cap WP.
 4. Quan hem canviat les infotaules per a que agafessin la informació de WD era per aconseguir que funcionessin automàticament i s'aprofitessin de dades que mai hem tingut a les nostre pròpies infotaules però que ara en gaudim perquè algú altri les ha a`portat.
 5. Com a la VP, també conté errors i, quan es detecten, cal corregir-los. Com fem a la VP.
 6. Com se sap que hi ha un error a WD ?. Fins ara, si no miràvem WD, no ho descobríem pas. Però amb les noves infotaules ens apareix la informació de WD i, quan veiem quelcom erroni, hem d'actuar com sempre, però a WD.
 7. Com arribar a WD i com modificar ?. Tres vies: A) clicant el llapisset que hi ha al peu de la infotaula; B) clicant "Element a Wikidata" al menú esquerre de la pàgina; C) clicant al enllaç que apareix sota el nom de l'article (que comença per Q), això últim requereix que a "preferències" ho tinguis activat.
 8. Les modificacions són intuïtives la majoria. Algunes requereixen entendre una mica com està estructurada la base de dades, però són les menys. A "Primers passos" del portal comunitari de Wikidata trobaràs guies i ajudes per començar
Anem a mirar els dos casos que em comentes:
 • Norwich: A WD totes les dades estan en totes les llengües. Si algú les ha posat, és clar. En català tenim moltes, però quan accedim a alguna informació que mai havia existit en català però la trobem gràcies a que un altre les ha posat, la trobem a la seva llengua. Els accessos que fem a WD retornen la informació en aquest ordre, segons el que troba: a) en català, b) en anglès, c) retorna el seu codi (Qnnnnn). Que ens està passant a Norwich?. Doncs que l'entrada de "districte no metropolità" no té el seu nom en català i per això ens mostra l'anglès. Que fer ?. Anar a WD, cercar l'entrada "Non-metropolitan district" (no Norwich, que és qui la utilitza, però no conté el text del nom) i escriure la seva definició en català a la caixa que hi ha a dalt de tot on veuràs que es mostra el nom en 4-5 llengües entre elles sempre la pròpia del teu perfil i l'anglès. No ho he canviat; prova-ho tu i si et cal ajut, avisa.
 • Manchester: És una mica més difícil. Cada unitat territorial (ciutat, comarca, estat,...) té una propietat que és diu "instància de" que explica "què és", en aquest cas diu "ciutat"; i també tenen una altra que és diu "situat a la unitat administrativa", on indica "quina és la unitat territorial" que té per sobre seu (en aquest cas "municipi de Manchester", un cop ho he corregit); si mires l'entrada de Municipi de Manchester, veuràs que també té un "situat a la unitat administrativa" que diu "Gran Manchester" i així successivament. Doncs bé, quan ho fèiem a mà, havíem de posar 4-5 dades amb l'estructura de geografia política (ciutat-municipi-comarca-regió-país o similar) que ens l'havíem de saber. Ara, la infotaula construeix automàticament aquesta sèrie des d'on estem (en aquest cas ciutat de Manchester) cap amunt fins arribar a "estat". Quan, com vas veure tu, el que mostra està malament, no trobaràs el contingut a l'entrada de "Manchester", sinó que cal revisar l'encadenament. Ara ja ho he arreglat perquè per ser la primera vegada em semblava una mica fort deixar't-ho.
Bé, el que volia dir-te amb tot això és que encara hi ha coses que poden ser un error de funcionament de la infotaula i jo estic amatent per corregir-ho ràpidament, però la majoria de casos són errors de contingut que tothom pot arreglar. Només cal agafar una mica de pràctica.
Pregunta tant com et calgui i no t'estiguis de familiaritzar-te amb WD. Cada cop serà més necessari a les nostres vides viquipedistes.
A disposar --amador (disc.) 18:38, 7 març 2017 (CET)

Em sap mal haver-te fet escriure tant, em poses molta informació que ja sabia. De tot el que has posat només em resulta informació nova el fet que en lloc de fer el canvi a la WD de "Norwich" l'havia de fer a la WD de "Non-metropolitan district". Havia estat provant de corregir-ho a "Norwich" però en el moment de desar-ho em sortia "match not found" i no me l'acceptava. Avui he provat de fer-ho a la WD de "Non-metropolitan district" i me l'ha acceptat, però quan he tornat a mirar la pàgina de Norwich, veig que segueix en anglès. Pel que fa a Manchester no sé per què has fet canvis, tot just te l'esmentava com a exemple de pàgina ben feta. A mi m'agrada més que, com a la pàgina de Manchester, les infotaules tinguin enllaços cap a les etiquetes: estat, país, comtat, etc. Penso que el que té de bo la vikipèdia és que és un text interactiu però les noves infotaules fan perdre això, les paraules "estat", "comtat", "país", no enllacen amb res. Amb el que dius no em queda clar si això no s'arregla perquè no es vol o perquè no es pot. Com ja et vaig comentar una altra vegada, el fet d'importar dades de la WD no fa que una infotaula sigui millor, ara les que hi ha d'Anglaterra fetes amb les noves plantilles semblen una còpia de les que tenen ells, que són un embolic de dades innecessàries. Sé que es fa per un bé però en el cas de municipis d'Anglaterra i del Marroc és millor no importar dades i escriure-les a mà, com la de Manchester.Salut!--Dafne07 (disc.) 08:23, 8 març 2017 (CET)

@Dafne07: Disculpa, no t'havia entès. Tema Norwich arreglat. L'ítem que tu havies canviat era la "categoria:districte no metropolità", però Norwich apuntava -lògicament- al ítem del districte. Els canvis que he fet de Manchester només eren de text perquè arreu deia Manchester i no diferenciava (visualment) entre ciutat, municipi i àrea metropolitana. En tot cas, no havia entès que et referies a les etiquetes. La veritat és que sóc poc amic de que les etiquetes tinguin enllaç, però no hauria de ser un problema. T'animo a passar per la seva discussió i demanar-ho. En aquest espai s'han fet dotzenes de propostes des de que la vaig començar ara fa 3 mesos i, de fet, encara no està totalment acabada tal com indica la documentació. Pel que fa al comentari sobre "no importar dades", la regla general és que les dades manuals s'anteposen a les de WD, és a dir, s'importen les que no hi són manualment. Actualment estem preparant la migració dels paràmetres dels articles preexistents i pensàvem "no traspassar" algunes dades. Si vols conèixer els detalls (veure Pla de migració) i opinar abans no sigui massa tard, pots fer-ho al final del pla esmentat. Merci,--amador (disc.) 10:27, 8 març 2017 (CET)

Bazzano[modifica el codi]

Hola Amador! Si tens un moment, podries mirar la wd de Bazzano? Era un municipi que el 2014 es va fusionar amb uns altres i ara forma part del nou municipi de Valsamoggia. He intentat posar-ho a wd com "situat a la unitat administrativa" però no apareix a la plantilla. Segur que m'equivoco en algun lloc.... Gràcies! Herodotptlomeu (disc.) 13:38, 8 març 2017 (CET)

@Herodotptlomeu: Fet Fet!. Tenies Ciutat metropolitana de Bolonya (Q18288145) amb rang prefered i agafava aquest. L'he esborrat perquè qui ara depèn d'aquest ítem és Valsamoggia (Q15528921). Per cert, si fas l'article de Valsamoggia tindràs una sorpresa. Salut !--amador (disc.) 16:06, 8 març 2017 (CET)
Gràcies! Ets un crack! Herodotptlomeu (disc.) 18:03, 8 març 2017 (CET)
He creat Valsamoggia. Suposo que la sorpresa eren els antics municipis que formen el nou. M'he fixat i no es fa a "conté" sinó a "conté la subdivisió administrativa". Em Sembla que ja ho he arreglat. ^_^. Gràcies de nou. Herodotptlomeu (disc.) 18:35, 8 març 2017 (CET)
@Herodotptlomeu: Cert !. Gràcies per arreglar-ho. --amador (disc.) 20:58, 8 març 2017 (CET)

Dante Alighieri[modifica el codi]

Perdona que et destorbi. Podries mirar la discussió de l'article Dante Alighieri? No vull modificar res (en aquest cas) sense comentar-ho abans. M'agradaria saber la teva opinió. Mercès. Josep Esquer (disc.) 02:41, 16 març 2017 (CET)

@Josep Esquer: Gràcies per avisar. En aquest cas, no tinc gaire opinió. En aquest article hi vaig participar fa molts anys i no puc assegurar que ho fes a la perfecció, ni tinc prou coneixements d'italià. Segueix la regla de be bold i, si ningú s'hi ha oposat a una proposició tant ben raonada, tira endavant. Si no estàs prou segur i vols una veu de referència lingüística, li fem un toc a l'@Enric: i ell segur que ens ho confirma. Salut ! --amador (disc.) 06:18, 16 març 2017 (CET)
@Josep Esquer:@Amadalvarez: La resposta, a la discussió de l'article sobre el Dant. --Enric (discussió) 10:54, 16 març 2017 (CET)
Mercès a tots dos. Josep Esquer (disc.) 13:45, 16 març 2017 (CET)

infotaules i full de ruta[modifica el codi]

Si t'estic seguint bé, queda acabar infotaula geografia política, persona i ficció. Després et recuperarem per als articles? :) El tema infotaules l'hem de vendre molt més, és un avenç rellevant i pot donar joc si fa que la gent ompli wikidata, ho podem comentar amb calma--barcelona (disc.) 19:57, 18 març 2017 (CET)

@Barcelona:, en principi aquest és l'horitzó. Quedaran coses menys centrals. Afegir WD a una infotaula no té secret, el repte era crear infotaules nuclears i ara, si fa no fa ja estan. El Pau va agafar el taxons i amb això tenim els elements bàsics: persones, animals, plantes, territori polític i físic; fet per l'home: edificis, organitzacions i esdeveniments (que haurà d'incloure els campionats esportius i així tanquem el mapa esportiu: jugadors=persona, clubs=organització, estadis=edificis, competicions=esdeveniments). En el mon artístic tenim les obres pictòriques, dramàtiques i musicals. I alguna cosa que m'oblido. Sobre la venda, penso que és clau, però no soc gaire marquetinià. El Kipple i el Davidpar estaven al cas per perfilar un pla, però cal posar's-hi. Quan vulguis. --amador (disc.) 20:09, 18 març 2017 (CET)
jo vaig mirant però fes ping quan acabi la ruta, ok?--barcelona (disc.) 16:13, 26 març 2017 (CEST)
@Barcelona: Acabar-se no s'acabaran mai les infotaules, perquè sempre surten nous reptes. Ara bé, a efectes de preparar la venda internacional del tema, crec que ja podem engegar i escriure un pla seriós de promoció "que ho peti", com diria l'ESM. Les de geografia política han quedat espectaculars i queden 4 rampoines i passar el bot que neteja articles. Res que afecti a la visibilitat. Ara estic escrivint la documentació per a que la gent sàpiga com actuar en cada cas. El Davidpar em va fer una entrevista al blog, però crec que no hem fet un pla de comunicació come il faut. A banda del que he impulsat jo amb múltiples suports, el Paucabot ha fet una endreça considerable i en algun cas, com la Plantilla:Infotaula d'ésser viu, és plenament transferible a qualsevol altra WP. Ja hi pensaràs i compartim, --amador (disc.) 12:41, 20 abr 2017 (CEST)
et responc per correu--barcelona (disc.) 22:52, 20 abr 2017 (CEST)
@Amadalvarez: por ilusiones: ja ho petes, i per mi ho petaràs sempre. Quan ho expliquem comme il faut, ho petaràs molt fort :) Sento no haver ajudat pràcticament gens, massa fronts oberts! —ESM (disc.) 12:54, 20 abr 2017 (CEST)

WD i infotaula edifici[modifica el codi]

Les dades de la infotaula de Cal Fassi estan tretes en la seva totalitat de WD, on prèviament les he pujat. Quin item he de posar a WD per tal que a la infotaula figuri la ubicació "Carretera de Calaf, 29"? Millor: fes la correcció tu i jo miraré com ho has resolt. Gràcies. Per cert, ja fa molts dies que no afegeixo cap dada a una infotaula (només algun draw mapa), més aviat les trec.--Isidre blanc (disc.) 22:07, 18 març 2017 (CET)

@Isidre blanc: Me'n alegro molt que t'hagis tornat wikidataire. Penso que és una eina que superarà a la pròpia WP en utilitat compartida per altres aplicacions. A veure, la "localització" és -ara per ara- la única dada de la cadena d'ubicacions que no té previst agafar de WD. Però estic pensant en refer tot aquesta part per seguir la línia de {{infotaula geografia política}} que crea la cadena de dependències geogràfiques de forma automàtica. Llavors, aprofitaria per afegir una accés a adreça (P969) que permet un text lliure, més apropiat per poder posar adreces no formals que carrer (P669) o ubicació (P276). Quan vegis que faig el canvi (ho notaràs pel canvi de format) voldrà dir que ja ho podràs fer servir. Salut !--amador (disc.) 23:00, 18 març 2017 (CET)
Entesos. Entre tant, aniré deixant les dades a adreça (P969).--Isidre blanc (disc.) 23:41, 18 març 2017 (CET)

Ajuda amb les infotaules[modifica el codi]

Bon dia Amadalvarez!
He vist el teu article sobre l'adaptació de les infotaules, i m'agradaria ajudar-te amb tot el que pugui.
Tens alguna pàgina per coordinar el projecte?--Mikicat (disc.) 14:23, 26 març 2017 (CEST)

Hola @Mikicat:. Gràcies per l'oferiment. Hi ha una pàgina del projecte on he anat acumulant propostes i realitzacions. Si li fas una llegida agafarà idea del tema, si no ho coneixes ja. Però la feina per fer la trobaràs al capítol "Feines prèvies a la migració". Acostuma a ser feines de càrrega de dades a WD o retocs d'algun valor que és més fàcil fer-ho a mà que amb el bot que està fent el Joutbis per normalitzar els noms dels paràmetres de tots els articles migrats. Fes un cop d'ull i ho comentem. Salut !--amador (disc.) 15:11, 26 març 2017 (CEST)
Bona tarda @Amadalvarez: Perdona la meva ignorància, però respecte a la feina dels comtats de Noruega, entenc que el que s'ha de fer es canviar la informació de WD del propi article del comtat dient-li que la unitat administrativa és el mateix comtat en lloc de que sigui Noruega? I saps si hi ha alguna manera automàtica de fer-ho? (p. ex. amb l'AWB)--Mikicat(Parlem?) 18:23, 26 març 2017 (CEST)
@Mikicat: Quasi. La llista la trobaràs a Comtats_de_Noruega. A la columna de la dreta està la "regió" que és la unitat administrativa superior, abans de l'estat (Noruega). Per tant, "s'ha de canviar la informació de WD del propi article", com dius, però amb el nom de la regió i no el del comtat. Si ?. --amador (disc.) 18:55, 26 març 2017 (CEST)
D'acord. Gràcies!--Mikicat(Parlem?) 20:17, 26 març 2017 (CEST)

Substitucions infotaules[modifica el codi]

Hola de nou! Podries fer un cop d'ull a [1] i [2] i [3]? Crec que moltes edicions més recents son injustificades com ja vam comentar en el passat, però m'agradaria que em confirmessis que tu també ho veus incorrecte. Gràcies! --Jey (disc.) 23:14, 6 abr 2017 (CEST)

@Jey:. No et falta raó, però és menys greu del que sembla. Els dos primers (Karakorum24 i Glucktran) han posat la nova infotaula amb els paràmetres vells. Conseqüències: No es perden els paràmetres; no els detectarà el bot que canviarà el nom de paràmetres als articles; Els paràmetres que no entengui la nova infotaula provoquen la seva inclusió a la Categoria:Articles amb paràmetres erronis en infotaula geografia política i ja els aniré arreglant. Pel que fa al iarik, sembla molt salvatge l'eliminació (cosa de la que va ser advertit), però aquest cop sembla que ho ha fet bé, perquè ha carregat les dades a WD, tal com li vaig demanar (veure: Polònia, Hongria, .. la prova és que surt molt complerta. Si vols fes-los un ping de recordatori, però ja queden pocs articles amb imatge antiga i compto en liquidar-los aquest cap de setmana. Després em quedarà arreglar errors. Merci, company.--amador (disc.) 23:35, 6 abr 2017 (CEST)
@Amadalvarez: gràcies! Crec que s'haurien de reportar com a comptes titella però si les edicions no et semblen conflictives de moment m'ho estalvio. Enhorabona de nou per la feinada amb les infotaules! Si et cal res, com sempre ja saps. Salut! --Jey (disc.) 23:48, 6 abr 2017 (CEST)
@Jey: No hi veig mala fé, només incontinència. Cal reconèixer que és una mica pesat haver d'agafar dades que ja estan fent la seva funció i passar-les a WD només per a obtenir el mateix que ja tenim. Però és una bona definició d'inversió. Si em vols fer un cop de mà, hi ha unes feinetes feixugues que impedeixen "rematar" la feina en certes plantilles. Gràcies !.--amador (disc.) 06:46, 7 abr 2017 (CEST)

votacions[modifica el codi]

Has passat ja per Viquipèdia:Elecció de verificadors de comptes d'usuari/2017? Sí, una mica spam però és que necessitem 25 vots i encara que queda marge millor enllestir i tenir verificadors o chekusers de la comunitat catalana actius. I no, no oblido que en breu comencem edat mitjana catalana a pescar i t'hi espero :) --barcelona (disc.) 20:48, 7 abr 2017 (CEST)

@Barcelona: Fet Fet!. Sobre l'altre tema, em queden només 5.000 articles geogràfics i després corregir errors que detecti el bot. Xupat !.--amador (disc.) 21:09, 7 abr 2017 (CEST)

Migració de plantilles[modifica el codi]

L'amazic del Marroc central és una de les llengües berbers. La diferenciació que hi ha entre elles, en referència a la mútua intel·ligilitat, la desconec. Sé que el berber oficial es diu "amazic estàndard marroquí", però com que encara no té article en català (tinc projectar fer-lo així que pugui) no sé si es tracta només de normativa ortogràfica o si hi ha alguna cosa més. Pel que fa a les plantilles del Sàhara, tinc un nou argument contra wikidata= dóna per bona l'ocupació marroquina del Sàhara, fins i tot a territoris que són controlats efectivament per la RASD. No vull ser mal pensat, però com els editors de la wikipèdia en anglès són estatunidencs, tendents a simplificar i molt amics i aliats del Marroc ... Bé, si ho deixem així donem per bona una situació que a mi personalment em regira l'estómac (amb quins pebrots demanem la independència si donem per bona l'ocupació per la força d'un país ?). Així que ja em diràs. Personalment m'inclinaria per mantenir com a país la situació que havia posat jo, i que he mantingut a les plantilles de navegació, tot i que s'hauria de deixar a mà (territori controlat per la RASD, reconeguda oficialment per una vuitantena de països, i la resta del territori ocupat i que espera una solució de les Nacions Unides).Walden69 (disc.) 15:00, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Bé, la meva pregunta no era que n'opines de l'autodeterminació saharaui, perquè ja imaginava que pensaves així. Precisament per això, he exposat el que he exposat com un problema a resoldre a WD, perquè, si vols fer alguna cosa per la causa, no et tanquis en la solució local. Miro d'entendre com funciona per intentar arreglar-lo, no per a que surtin bé les nostres infotaules; això ja ho sé fer jo sol. A veure, observo que tota la seqüència és correcta fins arribar a la regió (en aquest cas, Laâyoune-Sakia El Hamra) que la posa a Marroc. Pregunta: què és el que està en disputa, tota la regió, o ciutat a ciutat ?. Ho dic, perquè al teu codi denomina Laâyoune-Sakia El Hamra com "regió del Marroc" i, òbviament, les regions del Marroc estan en el Marroc. Per tant, em pots mirar d'explicar com funciona ?. Els articles controlats o reclamats pel RASD són els de la Categoria:Geografia del Sàhara Occidental o són uns altres i com reconèixer-los; Hi ha una doble estructura ?, hi ha zones que pertanyen al RASD dins el que es considera una regió del Marroc ?. En fi, si tu no tens interès en arreglar-ho bé, jo menys. Gràcies pel tema del Amazic. De moment ho deixaré així. Gràcies, --amador (disc.) 18:15, 9 abr 2017 (CEST)

Municipis del Sàhara[modifica el codi]

Els municipis saharauis ocupats pel Marroc estan integrats en l'actual divisió administrativa marroquina (modificada en 2015), Laâyoune-Sakia El Hamra és una de les tres províncies en les que està repartit el Sàhara Occidental. A part d'això, hi ha una part del territori, l'anomenada Zona Lliure que tot i que Marroc la considera seva i la integra en els províncies marroquines, l'ocupa efectivament el Polisario, on hi ha establert l'administració provisional de la RASD. De fet el Sàhara Occidental es podria dividir en tres regions diferenciades:

 • Guelmim-Oued Noun, que aplega el nord del Sàhara Occidental i l'antic territori de Tarfaya, que va formar part del Sàhara Espanyol fins el 1958, quan fou entregat al Marroc.
 • Dakhla-Oued Ed-Dahab i Laâyoune-Sakia El Hamra, que apleguen la gairebé totalitat de la resta del Sàhara occidental.
 • la Zona Lliure, que comprèn principalment els assentaments d'Agüeinit, Bir Lahlu, Bir Tiguisit, Dougaj, Meharrize, Mijec, Tifariti i Zug. Són territoris controlats efectivament pel Polisario, tot i que Marroc els considera seus i els integra en les seves províncies.

Així que ens trobem amb dues situacions: territori efectivament controlat pel Polisario (Zona Lliure) i el territori reivindicat pel Polisario però ocupat pel Marroc i integrat en les seves estructures administratives, ja que Marroc el considera "les seves províncies del Sud". He vist que en el cas de Zug hi posa que pertany com a estat a la RASD (tot i que no és oficialment reconeguda per tots els organismes internacionals). No sé com s'hauria de solucionar. Crec que els territoris ocupats pel Polisario s'haurien de considerar com a part de la RASD i la resta com a part del Marroc, però dins d'un territori que es troba en disputa (com havia posat jo manualment). El que no tinc ni idea és de com posar-ho al wikidata. Ho sento, però no m'hi entenc, i he passat força estona sense saber què posava ni com, així que ho deixo per a gent més experta (a mi em surten millor altres coses). Bé, també he vist que ha desaparegut la referència sobre el cens de població marroquina del 2014, ja que ho havia posat a la plantilla i ha desaparegut amb ella. Caldria tenir en compte coses com aquestes quan s'esborri la totalitat del contingut de la infotaula. Jo no tinc cap ganes de tornar a repassar els gairebé 500 municipis i comunes marroquins que vaig fer per tal de comprovar si la referència encara hi és.Walden69 (disc.) 18:39, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Força més entenedor, tot i que sigui un embolic. Tot els articles d'entitats controlades o reclamades pel RASD són els de la categoria esmentada ?, o poden estar sota un altre concepte?. Ho dic per saber els articles a arreglar. Merci,--amador (disc.) 18:52, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Només Tifariti consta que pertany al Marroc, els altres són atribuïts a la RASD. Només falta Farsia que no està atribuït a cap estat, i Bir Tiguisit no tenia coordenades, potser perquè no es volcaren al wikidata (jo vaig refer moltes coordenades perquè a la wikipèdia anglesa no estaven bé).Walden69 (disc.) 19:00, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Des del carinyo, ja et vaig comentar que estar enfadat no ajudarà a millorar.
 • Wikidata no tant sols és el futur, si no que funciona com qualsevol altra WP: tothom pot canviar, si dóna una referència millor que l'anterior. Aquest és un aspecte important perquè és un element comú a totes les WP i el que allà posi, a mig termini, tindrà més valor que el que diguin les WP. La meva recomanació és que resulta millor aprendre a utilitzar-lo o, si més no, a conviure amb ell, que enfrontar-s'hi.
 • Per fortuna, les primeres càrregues s'han fet sense referències (només diu "importat de la WP-xxx"). Per tant, estem en el millor moment per mirar d'endreçar allò que estigui malament.
 • t'agrairé que parlem dels temes punt a punt i que quan facis afirmacions com ara "s'ha perdut", "no està bé" o similar, diguis, si us plau, de quin article parles. Si, com dius, vas fer 500 articles, no pensaràs que miraré tots per saber de que parles. Gràcies.
 • Tema coordenades: em cal detectar com està a WD algun dels articles que dius que les vas refer perquè estaven malament a l'anglesa. Recordes algun cas ?. Un altre cosa, d'on vas treure les coordenades correctes, a mà amb un mapa o alguna publicació/llista?, ho dic perquè podem carregar a WD les que tu has posat, però hem de referenciar per què ho fem.
 • tema població 2014: la que es mostra ara és la de WD, si existeix, en cas contrari s'agafa la manual. La referència que apareix a WD (quan existeix) és aquest document que és el mateix contingut que tu vas fer servir però en excel enlloc de PDF.
 • Articles afectats: He fet aquesta llista dels articles amb plantilla que tenen com a país "reclamat per..." o "controlat per ...". Són 30. També hi ha la Categoria:Geografia del Sàhara Occidental que són 49 articles. La diferència es deu a que alguns no tenen cap infotaula (p.ex:Agrache) o bé té país = RASD (p.ex.:Agüeinit).
 • per mirar d'endreçar WD: En aquest darrer cas, per exemple, a WD indica que "Agüeinit està a la RASD", sense cap estructura intermèdia. Ara bé, si seguíssim l'arbre dels paràmetres manuals (teus) seria: Regió Dakhla-Oued Ed-Dahab / Província d'Auserd i, lògicament a estat diria Marroc, que és on pertany aquesta regió. Vull dir que és una certa contradicció assignar els municipis reclamats / controlats a regions que són del Marroc. A WD les unitats administratives segueixen una estructura jeràrquica i, tots els elements (p.ex:municipis) que pertanyen a un altre element (p.ex:província), pertanyen "de facto" a la regió on pertanyi la província i també a l'estat on pertanyi la regió. Si tenim unitats que estan en discussió les poden assignar al RASD juntament amb la propietat territori reivindicat per (p1336) indicant "Marroc", d'aquesta forma prioritzem RASD davant Marroc. Ara bé, li hem de posar al nivell més alt dels que pertanyin a RASD, ja sigui municipi, província o regió. No sé si m'he explicat.

Ja em diràs, Merci.--amador (disc.) 20:59, 9 abr 2017 (CEST) @Amadalvarez: jo el que no vull és que el Paucabot em pengi la llufa de "sense referències" a l'article si jo les havia posat, en aquest cas del cens, perquè he vist articles on la referència era de la Gran Enciclopèdia Catalana, s'ha tret perquè ja era a l'autoritat i automàticament li han penjat la llufa "sense referències". Estic posant referències a nombrosos articles i no m'agradaria que augmentessin. Quan als altres, ara em trobo molt cansat per seguir discutint. Recordo que als municipis del Sàhara Occidental, a la secció país havia posat per una banda Marroc (ocupació efectiva) i Sàhara Occidental (reivindicació reconeguda a nivell internacional). Passa quelcom semblant amb els municipis i llogarets de Palestina, alguns estan regits per l'Autoritat Nacional Palestina i altres per Israel. Em sembla bé penjar el que sigui possible a wikidata, però he fet un gran esforç per fer nombroses biografies de ministres, diputats, acadèmics, etc, amb la seva infotaula i m'enfadaria moltíssim que la informació sobre càrrecs ocupats (per exemple) "desaparegués". I per cert, el color "gos com fuig" de les infotaules de persones no és lleig, sinó el que segueix. No m'agrada gens- I el fet que aparegui el mateix color d'infotaula per a tothom sigui polític, escriptor, artista, etc (almenys a mi em surt així) es deu a una nova política uniformista de la viquipèdia ? M'agradava molt més el color que tenia abans.Walden69 (disc.) 21:13, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Quan estiguis d'humor per llegir el que t'he escrit, raonar-lo i mirar de respondre per col·laborar, ja ho diràs. No t'he demanat (i no ajuda gens) que m'expliquis les teves baralles amb el paucabot, amb WD ni amb el món sencer, ni que m'acusis de canviar arbitràriament els colors quan fa dos mesos que s'està discutint i que ha estat votada. No sóc jo el culpable que no vigilis La Taverna. És la tercera vegada que t'ho dic "ESTAR ENFADAT NO T'AJUDA". Només vull ajudar i per això haig d'entendre com fer-ho. No és el primer cop que no me'n surto amb tu. Si vols seguir les passes que et proposo i respondre allò que pregunto i no allò que et passa pel cap (o per l'estómac) en funció dels teus neguits, avançarem. Altrament, no et podré ajudar. Gràcies, --amador (disc.) 21:44, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Jo no t'he acusat pas de res, no era pas la meva intenció, només he fet un comentari. Sento que t'ho hagis pres com una acusació. No me n'havia assabentat de la votació, però pel que sembla la majoria n'estava d'acord, així molt bé doncs. Res més a dir, tot i que segueix sense agradar-me (és una opinió personal). Porto més d'un any referenciant articles del 2012 i 2013, a més de fer articles de Moçambic, Marroc, Palestina i Angola (no he estat pas inactiu), i crec que m'està passant factura. He intentat editar al wikidata, com m'heu suggerit, i sincerament, no me n'he sortit. No en sé. Ho sento. I no estic pas enfadat, bé potser una mica sí. Pel que fa als municipis, llogarets, viles i ciutats del Sàhara, que era el tema en qüestió, crec que hauria de quedar com està a Amgala (reclamat per... controlat per ...). Les que estan sota control marroquí, la majoria (per desgràcia) se'ls pot posar l'estructura administrativa marroquina (regió i província), ja que no en tenim cap altra. A la RASD no ha estructures intermèdies (que jo sàpiga), perquè en la pràctica domina una petita part del territori saharià. Per tant, als territoris controlats pel Marroc crec que se'ls hauria de posar l'estructura jeràrquica marroquina, és a dir Regió Dakhla-Oued Ed-Dahab / Província d'Auserd, però com que es tracta d'un territori en disputa i que l'administració marroquina no és reconeguda de facto per la Unió Africana i que cal fer un referèndum per solucionar la qüestió, caldria posar territori reivindicat per (p1336) indicant que és la RASD qui ho reivindica. Els municipis sota administració efectiva de la RASD són els de la Zona Lliure (Agüeinit, Bir Lahlu, Bir Tiguisit, Dougaj, Meharrize, Mijec, Tifariti i Zug), els he posat en una plantilla de navegació, i només quedaria el de Güera, que està abandonat, encara que hi ha notícies sense confirmar que l'ha ocupat el Polisario. Crec que el problema és que al wikidata hi ha municipis com Bojador, on posa territori en disputa Sàhara Occidental però no indica res més. És contradictori posar que és territori en disputa i posar la divisió administrativa ? Ja em diras.Walden69 (disc.) 22:37, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Començo pel final. No és contradictori, el territori reivindicat per (p1336) és independent de l'estructura jeràrquica. Veig clar el que dius: si estan sota control marroquí, ho deixem amb la seva estructura i li afegim la reclamació. Si són controlats per la RASD passem de la unitat que sigui (ciutat, municipi,..) a estat amb RASD com a valor. Un dubte: en aquest cas, cal dir reclamat per Marroc ?. Sobre el que dius de Amgala, quanta estona fa que ho has mirat, perquè l'acabo de canviar per que agafi els paràmetres manuals. La idea seria que continuï agafant els manuals mentre no canviem WD i així no es perd res. Bé, ja em respondràs el dubte.--amador (disc.) 23:31, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Donat que el Marroc considera el Sàhara Occidental com les seves províncies del Sud sí que es podria posar "reivindicat pel Marroc", ja que de fet als mapes oficials marroquins hi figura tot el territori del Sàhara, tot i que no el controlin totalment.Walden69 (disc.) 23:34, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: segons la plantilla de "República Àrab Saharaui Democràtica" amb la llista de territoris alliberats, Tifariti no ha de tenir l'estructura que tenia, sinó fer-la dependrà directament del RASD amb reclamació del Marroc, correcte ?. Per cert, mira Bojador, ha canviat tocant només WD, sense més. El que no sé si prefereixes que digui que "està situada a Sahara Occidental" que, al seu cop, "pertany al país RASD" o ens saltem Sahara Occidental i la fem dependre directament de RASD. El que tu triïs serà el model que li hi posaré a tots els territoris lliures. --amador (disc.) 23:45, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Correcte quan a Tifariti. Bé. Pel que fa al terme, si tenim en compte que Sàhara Occidental és un terme geogràfic, derivat, com no, del terme colonial Sàhara Espanyol, i que la RASD és una entitat política amb un cert reconeixement internacional, jo m'inclinaria per posar RASD, tot i que algú ho podria considerar discutible, ja que Sàhara Occidental és el nom amb que l'ONU reconeix el territori. És el que passa amb els territoris en disputa.Walden69 (disc.) 23:51, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Ja estan arreglats a WD tots els alliberats. Demà més. Bona nit.--amador (disc.) 00:23, 10 abr 2017 (CEST)
@Walden69: Avui no treballaré. Et deixo dues mostres de com quedaria agafant exclusivament dades de WD: Tifariti pel territoris controlats pel RASD i Al-Aaiun pel marroquins. Confirma'm si anem bé. Només estic treballant en Sahara Occidental. La resta del Marroc no l'he mirada encara. OK?. Em deus algunes respostes (concretes, no les broques que hagis tingut, si us plau) sobre alguna coordenada que haguessis corregit i si la pàgina del cens que consta com a referència a WD és correcta (jo penso que és igual a la teva, però prefereixo confirmar-ho). Merci, --amador (disc.) 07:57, 10 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: els he vist i em semblen molt bé, fins i tot la referència a la Zona Lliure (no hi havia caigut). Perfecte. Així queda clar. I la referència és si fa no fa la mateixa, almenys les dades de població ho són. Només em preocupava el fet que al text de l'article dels municipis hi havia una referència a les dades del cens que ara no hi és. Però suposo que es pot arreglar amb un bot, oi?--Walden69 (disc.) 08:17, 10 abr 2017 (CEST)

acabats canvis territoris saharauis[modifica el codi]

@Walden69: He aplicat la fórmula del fil anterior a tots els articles de la Categoria:Geografia del Sàhara Occidental que no siguin geogràfics i he carregat a WD els noms en àrab i berber. Em queda el dubte de Amgala que, segons els paràmetres manuals és marroquí reclamat pel RASD, però segons el text de l'article és al reves. Un altre dubte: No he trobat Guerguerat al document del cens 2014. Es diu d'una altra forma ?. Per últim, recorda el tema coordenades que et vaig preguntar. Merci, --amador (disc.) 08:16, 11 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Es tracta de dos territoris que estan gairebé abandonats per la guerra. Guerguerat és una localitat i no té estatut ni de municipi ni de comuna (per això no apareix en les dades del cens) i està inclosa dins del municipi de Güera (Lagouira). Amgala es troba fora del mur segons l'ONU i dins segons Marroc. Amgala és municipi i apareixia a la versió pdf del cens del Marroc que jo havia posat com a font i li donava una població de 2.945 habitants (codi 11.221.03.01). Crec que amb això el tema dels municipis del Sàhara Occidental es pot donar per tancat, si es que no es produeixen novetats en el tema. Probablement faré alguns articles sobre la RASD i el Sàhara més endavant, quan acabi alguns temes que tinc entre mans. Felicitats per la bona feina feta (i per tenir paciència amb mi. M'has agafat en mal moment).Walden69 (disc.) 16:23, 11 abr 2017 (CEST)
@Walden69: OK. Guerguerat depenent de Güera, la resta va automàtic. Amgala, si l'ONU diu que està fora del mur, doncs el posem a fora i els altres a reclamar. Fet !. El tema de les referències està traslladat a tots els articles saharauis. faltaria fer-ho als marroquis. Ja m'hi posaré. No vull ser pesat, però em deus el tema coordenades. Si pots recordar alguna que hagis canviat, investigaré com estan a WD i pensaré com actuar. merci, --amador (disc.) 20:15, 11 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Quan a les coordenades, hi havia alguns municipis o comunes que o no tenien article a la wikipedia anglesa o no hi posava coordenades. Així que em vaig haver de buscar la vida i per una d'aquestes casualitats vaig veure que a https://www.openstreetmap.org no sols em donava el nom en àrab i (la majoria de les vegades) en berber del municipi o comuna, sinó que també en donava les coordenades força exactes. Aleshores vaig posar les coordenades d'openstreetmap en tots i vaig veure que alguns coincidien si fa no fa i altres no, el d'openstreet era més exacte. És una llàstima, però no sé quins són exactament. No vaig preveure que a wikidata es graven les coordenades de la wikipèdia anglesa. Si és tan complicat, deixa-ho córrer.Walden69 (disc.) 20:48, 11 abr 2017 (CEST)

@Walden69: No sempre agafa l'anglesa. Si dius que alguns no tenien, ho podria haver agafat d'una altra WP quan es va carregar. Pel que em dius, quan tu vas fer això, WD ja estava carregat i, per tant, s'ha quedat sense coordenades. Aquests dies he afegit coordenades a WD de casos que no tenien - agafant-los dels teus articles - com el cas de Jraifia, Dcheira, Foum el Oued, Sidi Ahmed Laaroussi, Oum Dreyga, Bir Tiguisit. Per tant, haurem de vigilar amb els que tenen coordenades en manual i no en tenen a WD. Merci, --amador (disc.) 22:49, 11 abr 2017 (CEST)

Infotaula d'illa[modifica el codi]

Bon dia Amador,

Per un article sobre una illa, hauria de fer servir {{indret}} o {{infotaula d'illa}}? El sentit comú diria que la infotaula d'illa, però la plantilla té un avís dient que s'ha estandarditzar, així que no ho tinc clar.

Gràcies! --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:27, 12 abr 2017 (CEST)

@Pau Colominas: De moment posa infotaula d'illa. L'avís diu que "s'ha d'estandarditzar", cosa que no he fet encara. quan ho faci, ja replegaré totes les que estiguin fetes aquell dia. De fet, està pendent d'una discussió sobre si é un Indret (geografia física) o encaixa millor com a geografia política.--amador (disc.) 10:31, 12 abr 2017 (CEST)
Entesos. Gràcies! --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:55, 12 abr 2017 (CEST)

Diferent visió mapa[modifica el codi]

Hola Amador! He vist que a la visió del mapa d'OSP a la plantilla depenent de quina plantilla s'utilitzi té una escala diferent. Per exemple Villa d'Adda que fa servir la "infotaula de municipi" el mapa es centra al municipi, mentre que Filago que utilitza la "infotaula geografia política" el mapa ocupa mitja Itàlia... He estat mirant a wd a veure si trovava alguna cosa diferent però potser és cosa de la mateixa taula... Saps si es pot fer que la nova taula es centri amb el municipi (en aquest cas). Moltes gràcies!! Herodotptlomeu (disc.) 10:11, 13 abr 2017 (CEST)

@Herodotptlomeu: actualment [quasi] tot acaba en la infotaula geografia política. El zoom es calcula en funció de la superfície de l'entitat, perquè la taula funciona igual per un barri que per un país. Si li poses la superfície a WD (al text surt esmentada), veuràs com canvia el comportament. Gràcies,--amador (disc.) 12:25, 13 abr 2017 (CEST)

Baltimore[modifica el codi]

Te pareix que podries donar la teva opinió a d:Wikidata:Property proposal/Classificació de Baltimore? no hi ha molt de feedback, no ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:13, 13 abr 2017 (CEST)

@Paucabot:Fet Fet!. Demana a la taverna que s'hi passi la gent. Jo ho vaig fer en una ocasió i va funcionar de meravella.--amador (disc.) 12:43, 13 abr 2017 (CEST)
Ho vaig demanar a una taverna no gaire concorreguda: d:Wikidata:La taverna#Classificació de Baltimore ... Pau Cabot · Discussió 12:53, 13 abr 2017 (CEST)
@Paucabot: No. Jo deia aquí, a taverna/ajuda.--amador (disc.) 13:12, 13 abr 2017 (CEST)
Mir de no fer molt de canvassing, però és que allò està molt mort ... Pau Cabot · Discussió 13:14, 13 abr 2017 (CEST)

@Paucabot: He vist l'evolució del tema i que us fa falta un biòleg, oi?. Perquè no li preguntes al Paucolomines o al Dengrà ?. Sembla que són del ram. Si no te'n surts demano info fora de la VP als meus biòlegs de capçalera.--amador (disc.) 09:09, 21 abr 2017 (CEST)