Usuari Discussió:Brunnaiz/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Hola, Brunnaiz! Sigues benvingut a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició

Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda

Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi

Proves
La teva pàgina de proves

Don't speak Catalan?

Pau Cabot · Discussió 13:28, 7 des 2020 (CET)

Viquiprojecte sobre el Brasil

Olá! Volia fer-te saber que aquest divendres 11/02 comença un viquiprojecte ambientat en el Brasil, concretament en l'àmbit de la Semana de Arte Moderna: Viquiprojecte:Setmana d'Art Modern del Brasil 1922

Tant de bo puguis participar.

Gràcies.

Cataleirxs (disc.) 20:35, 8 feb 2022 (CET)

Categoria persones vives

Bon dia, Brunnaiz. Recorda que aquí, la Categoria:Persones vives, la posa automàticament la infotaula. Això vol dir que si fas una traducció, no hi ha d'haver aquesta categoria manual. És a dir, en fer la traducció, has d'eliminar aquesta categoria manual perquè no la necessita. Gràcies! Pau Cabot · Discussió 07:47, 22 abr 2022 (CEST)

Ho desconeixia. Gràcies de fer-m'ho saber! --Brunnaiz (disc.) 00:02, 24 abr 2022 (CEST)

Derivació de mots en interlingua

Hola, has iniciat un article nou (Derivació de mots en interlingua) sense indicar-ne les fonts d'informació. Sisplau, les referències són necessàries. Gràcies. --aLZiNous: deixa'm un missatge. 07:58, 22 abr 2022 (CEST)

És traduït de l'article de la Viquipèdia en interlingua (cosa que he indicat a la discussió) i als enllaços externs indica una referència bibliogràfica, tot i que no sé si convindria reformatar-la per tal que sigui adequada. --Brunnaiz (disc.) 00:01, 24 abr 2022 (CEST)

Carla Laubalo

Hola. Molt bé per les teves edicions. Mira, sisplau, dues referències a la discussió de l'article. Salut.Pau Nemo (disc.) 02:17, 10 maig 2022 (CEST)

Viquiprojecte:Ficomic

9è Viquiprojecte del Còmic
Se't concedeix aquesta distinció per la teva participació al Viquiprojecte del còmic.
Edició de 2022
Gràcies per la teva col·laboració!

Hola Brunnaiz, moltes gràcies per la teva participació al Viquiprojecte de Còmic i Manga. Has fet una gran contribució al viquiprojecte i t'animo a seguir editant articles sobre el 9è art i a participar a l'edició del viquiprojecte de l'any que ve. Fins aviat, --F3RaN (disc.) 19:57, 1 juny 2022 (CEST)

Eliminació de la Categoria:Persones no-binàries

Bon dia @Brunnaiz

El consens actual de la Viquipèdia és no categoritzar les biografies per motius d'identitat personal com són el gènere, l'orientació sexual, la creença religiosa, el color de pell o d'altres. És un tema que s'ha debatut molts cops, de manera força encesa i no és el llibre d'estil ni els eixos de coneixement que s'apliquen, per diversos motius i que s'han exposat als llargs dels darrers anys.

De la Categoria:Biografies, cada ofici/territori de procedència/època té una plantilla en la qual es poden cercar pel seu gènere cadascuna de les persones incloses en cada grup via Wikidata. És per aquest motiu que procedeixo a revertir totes les inclusions que hi has estat fent i a demanar l'eliminació de la categoria. Gràcies per la comprensió! Xavier Dengra (MISSATGES) 11:43, 12 juny 2022 (CEST)

També la Categoria:Bisexuals. Si us plau, et prego que aturis urgentment aquestes edicions sense consens vigent i que dinamiten llarguíssimes converses i debats al llarg de tot aquest temps. Gràcies. Xavier Dengra (MISSATGES) 11:46, 12 juny 2022 (CEST)
Entesos... M'havia confiat que el que feia era encertat, i el fet que les categories existissin en 17 i 29 altres viquipèdies, respectivament, corroborava el meu mal instint. Perdona totes les molèsties causades. --Brunnaiz (disc.) 13:37, 12 juny 2022 (CEST)
@Brunnaiz, no és la primera vegada que a la VP en català s'esborren categories d'aquest tipus. Sembla que hi ha gent que considera que no tenen rellevància enciclopèdica. Per exemple, el maig de 2021 es va eliminar la categoria transsexuals. I entre les persones biografiades que es van quedar sense aquesta categoria hi ha Margarida Borràs, una transsexual que va viure el s. XV a qui van penjar en una plaça de València a causa de la seva transsexualitat. Actualment està indexada en les categories "Valencians històrics", "Mallorquins" (va néixer a Mallorca) i "Morts a València", cap de les quals fa pensar que es tracta d'una persona que va morir a la forca per la seva orientació sexual. Però com que la comunitat viquipedista creu que això no té rellevància, tingues la màxima comprensió amb els qui han estat revertint les edicions que havies fet amb aquestes categories. No importa que la Wikipedia anglesa i més d'altres trenta wikipedies tinguin una categoria per a persones transgènere i transsexuals; qui te les hagi esborrat ho ha fet seguint les normes de la nostra Viquipèdia, algunes de les quals semblen més pròpies d'una entitat del segle XX o XIX que d'una del segle XXI. Mercè Piqueras (disc.) 21:25, 12 juny 2022 (CEST)
No acabo d'entendre, però, l'existència de les Categoria:Biografies per religió. --Brunnaiz (disc.) 22:19, 12 juny 2022 (CEST)
@Brunnaiz, jo tampoc entenc que hi hagi la categoria Dones barbudes. Potser el fet que una dona tingui barba té més importància enciclopèdica que no pas que sigui inventora, compositora o primatòloga, per esmentar només tres categories que algú va crear i van ser esborrades? Mercè Piqueras (disc.) 21:55, 13 juny 2022 (CEST)

Ús legítim

Bon dia @Brunnaiz, recorda que l'ús legítim no és un cas contemplat a la LPI espanyola, i la Viquipèdia no accepta carregar cap material en aquesta circumstància (Ajuda:Carregar imatges i altres fitxers multimèdia). En el cas de pòsters de pel·lícules de moments se'n permet amb certes limitacions però a llarg termini és molt probable que acabin esborrades. Salutacions!-- Docosong (disc.) 18:57, 27 jul 2022 (CEST)

Què hi ha algú?--Docosong (disc.) 00:20, 28 jul 2022 (CEST)

Vaig una mica tard, però gràcies per haver-me avisat d'això. Ara m'he informat més del tema dels drets d'imatge a la Viquipèdia i miro de validar les imàtgens a Commons abans de la Viquipèdia com a tal (tret dels pòsters de films i logos). --Brunnaiz (disc.) 17:29, 4 ago 2022 (CEST)

Proposta d'esborrament de la pàgina «Danna Alquati»

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Danna Alquati», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Edicions

Hola @Brunnaiz, et demano si us plau, que revisis les teves edicions amb cura. A la Viquipèdia fa molt de temps que valorem més la qualitat dels articles que no pas la quantitat. S'agraeix que estiguis traduint molts articles d'altres Viquipèdies, però recorda que això no vol dir que sigui admissible automàticament. Ha de complir les normes pròpies de la casa, siguin Viquipèdia:Fonts fiables o Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat, entre d'altres.

Per altra banda, s'agrairia que responguessis les peticions que et fan altres editors de la Viquipèdia. Entre tots, intentem mantenir un ambient de col·laboració i respecte mutu (Viquipèdia:Viquietiqueta). Salutacions!-- Docosong (disc.) 18:06, 1 ago 2022 (CEST)

Entesos, tindré més cura amb els articles, tot i que val a dir que percentualment he tingut molts més problemes amb articles creats de zero que no pas traduïts. D'altra banda, de vegades no sé gaire què respondre quan se'm fa una crítica encertada o fins i tot no m'hi veig amb cor si no hi estic d'acord; però ho esmenaré. Que tinguis bon dia! --Brunnaiz (disc.) 17:32, 4 ago 2022 (CEST)

Un altre avís

Bon dia Bruno,

Segueixo una mica angoixat els avisos que t'han fet altres editors sobre la manca de referències fiables i de qualitat als teus articles, alguns dels quals esborrats o en procés d'esborrament. En el darrer, Petrali, de quatre paràgrafs i mig, només dos frases hi tenen una referència: això és una evidència que l'article d'origen en italià no era un bon candidat.

Pateixo pel fet que la manca d'ús de referències de qualitat, alguns encobriments de la manca d'admissibilitat i l'evasiva de resposta on-wiki als missatges de companys acabi empenyent a una acció administrativa. Penso realment que pots fer una gran tasca en aquest projecte, però si us plau has de tenir en compte les valoracions dels altres viquipedistes i respectar l'entorn de la Viquipèdia. Salut! Xavier Dengra (MISSATGES) 18:38, 3 ago 2022 (CEST)

D'acord amb en @Xavier Dengra, em preocupa la creació de categories que poden ser subjectives i generar conflicte com Categoria:Neoliberals, i que potser requereixen un consens previ. La manca d'interacció i/o resposta tampoc ajuda.-- Docosong (disc.) 17:34, 4 ago 2022 (CEST)
Jo entenc que els neoliberals són els que segueixen o propugnen les idees del neoliberalisme, com els liberals les del liberalisme i més exemples. Per tant, jo veig més polèmica la inclusió d'articles específica que l'existència de la categoria en si. Però bé, potser m'erro en pensar això. --Brunnaiz (disc.) 17:47, 4 ago 2022 (CEST)

Espero que no s'hagi d'arribar a aquest punt (s'imposarien quatre errors, parlant malament, a moltes més aportacions positives al projecte, en el que per a mi seria una visió esbiaixada). Ara bé, també entenc les queixes que hi ha hagut i trobo normal que la comunitat sigui crítica amb tothom que en forma part, evidentment jo inclòs. Intentaré ficar menys la pota (al capdavall, no soc expert en res). Bon dia! --Brunnaiz (disc.) 17:36, 4 ago 2022 (CEST)

Reanomenar categories

Bon dia, Brunnaiz. He vist que has reanomenat una categoria. Per la propera, et demanaria que usassis el mecanisme normal que inclou els avisos {{Moure}} i {{Movent}} per tal d'assegurar-nos que el reanomenament té prou consens. Gràcies! @Castellbo: Pau Cabot · Discussió 11:43, 6 ago 2022 (CEST)

Entesos! Vaig pensar que n'hi havia prou de concordar-hi el creador de la categoria, em disculpo per no haver seguit el procés adient. Brunnaiz (disc.) 12:12, 6 ago 2022 (CEST)
El mateix per la que vàreu reanomenar una mica més tard de contestar-me: Categoria:Activistes antivaccins. Pau Cabot · Discussió 09:36, 7 ago 2022 (CEST)
L'havia creat feia tot just minuts quan m'hi vaig repensar; reitero les meves disculpes (veig que no està justificat per això tampoc). Brunnaiz (disc.) 12:37, 7 ago 2022 (CEST)
Sí, disculpes. Ara ho he vist. Igualment, aquestes coses, millor consensuar-les. Pau Cabot · Discussió 12:47, 7 ago 2022 (CEST)

Bona nit!

Bona nit! Espere que et vaja tot molt bé i moltes gràcies per tota la gran faena (de friki :) ) que fas! Organitzem amb companys viquipedistes i membres d'Amical Wikimedia, una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI) i ens faria goig poder comptar amb la teua presència! :) Ja ens ho comentaràs, molt bon cap de setmana i tant de bo continues editant molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/ Capsot (disc.) 00:16, 7 ago 2022 (CEST)

categoria enterrats a Montjuïc

Hola. Estàs fent bona feina amb les categoritzacions. Felicitacions!.

Et volia preguntar, la font que fas servir per posar aquesta categoria, indica on està enterrat (tomba, carrer, nínxol,...) ?. Ho dic, perquè a Wikidata hi ha opció d'indicar-lo i apareixerà a la Infotaula. Totes les imatges que hi ha del cementiri de Père-Lachaise de París estan geo-referenciades i amb el nombre de tomba i és molt fàcil carregar-les a WD. Ja em diràs si tens forma d'obtenir-ho. Salut ! amador (disc.) 11:32, 9 ago 2022 (CEST)

Mira com queda el cas de Montserrat Roig i Fransitorra. He trobat les dades a una pàgina d'escriptors. amador (disc.) 13:26, 9 ago 2022 (CEST)
Quina bona pensada! Encara no he acabat de categoritzar tots els que hi són sepultats (ho he fet a partir de l'article Cementiri de Montjuïc mateix, que en té un apartat generós), però quan hi siguin tots em podré posar a fer això per a fer una feina més polida i precisa. --Brunnaiz (disc.) 13:29, 9 ago 2022 (CEST)
Alguns a la infotaula ja indiquen que hi són sepultats, però tens raó que no tan justament. --Brunnaiz (disc.) 13:30, 9 ago 2022 (CEST)
Després de la Montserrat Roig, he afegit una dotzena aprox.
Mira el resultat, https://w.wiki/5ZLv . Només mostra els que tenen coordenades, però hi ha 113 amb Sepultura (P119) = Cementiri de Montjuïc (Q126453). Salut !,amador (disc.) 00:32, 11 ago 2022 (CEST)

Sobrereferenciació

Bon vespre. Respecte de Tomàs Sayes, crec que estàs incorrent en sobrereferenciació. No fa falta posar el màxim de referències que trobem. Basta posar les millors, les que siguin fonts fiables. Si tenim una referència per una frase, no en fan falta dues. Més informació: Viquipèdia:Encobriment de la manca d'admissibilitat. Pau Cabot · Discussió 19:42, 12 ago 2022 (CEST)

"En molts casos, aquestes fonts no fan referència directa al tema, no són fonts fiables, no referencien el que es diu al text o són simples enllaços externs." No crec que sigui el cas d'aquest article: la seva activitat està coberta per molts mitjans de comunicació diferents, o sigui que no veig que no sigui admissible. Miraré de llevar les innecessàries, però. --Brunnaiz (disc.) 19:46, 12 ago 2022 (CEST)
Tot i que és justet, no li he posat l'avís de manca d'admissibilitat. Però la sobrereferenciació, de ben segur que no hi ajuda. Pau Cabot · Discussió 21:38, 12 ago 2022 (CEST)
VilaWeb, NacióDigital, El Temps, El Periódico, El País, Avui, La República, El Punt Avui i Regió7 no són fonts fiables? --Brunnaiz (disc.) 21:42, 12 ago 2022 (CEST)
Sí que ho són. Però per l'admissibilitat, a part de fonts fiables, també es demana cobertura significativa. Una altra cosa que estaria bé tenir és fonts secundàries i terciàries. Ara, tot són notícies. Pau Cabot · Discussió 21:47, 12 ago 2022 (CEST)

Plantilles de viquiprojectes a la discussió d'articles

Hola! Veig que estàs afegint una plantilla als articles del Viquiprojecte:Persones no-binàries, però per consens tradicionalment a la Viquipèdia no ho fem, l'última discussió al respecte que he trobat al respecte és aquesta Tema:W05oucnohxruxxlt, però no va ser massa concloent. Crec que abans de seguir posant plantilles seria convenient obrir un nou tema a la Taverna per veure que opina la majoria. Salut! Josu PV (disc.) 16:53, 13 ago 2022 (CEST)

Sí, no s'arriba a concloure ni que sí ni que no en aquesta discussió que enllaces... Valdria la pena fer el que dius. --Brunnaiz (disc.) 17:12, 13 ago 2022 (CEST)
@Josu PV Si bé és cert que a la discussió hi va haver cinc persones en contra de les plantilles sobre viquiprojectes i quatre a favor, dos usuaris que s'hi van oposar van indicar que ho trobaven inadequat quan l'única funció de la plantilla era fer difusió del viquiprojecte. Tanmateix, en el cas del viquiprojecte de persones no-binàries, que es tracta d'un projecte que pot generar controvèrsies tant a la comunitat viquipedista com a l'exterior, la plantilla té la funció d'informar de l'existència del grup LGBTIQ+ de la Viquipèdia, al qual es pot recórrer en qualsevol moment per una discussió sobre el tema. A més, com que els articles d'aquest viquiprojecte són biografies de persones vives, la plantilla indica que l'article ha estat sotmès a una revisió sobre la seva adequació a les normes de la Viquipèdia, per tant, la seva funció és informar també que hi ha hagut aquest procés. Així doncs, segons el consens construït en el Tema:W05oucnohxruxxlt, no em sembla pas que la plantilla del viquiprojecte contravingui el consens. Perquè quedi més clar que aquesta plantilla no és per a fer difusió del viquiprojecte, he introduït alguns canvis en el seu contingut que reflecteixin de manera més clara les seves funcions. @Brunnaiz, per tal que realment es compleixi la segona funció (que la plantilla testifiqui que hi ha hagut una avaluació), crec que s'hauria de determinar un procés que verifiqui això. Per exemple, es podria dir que la plantilla només pot ser afegida per una persona que no hagi contribuït a l'article. Salutacions.--Sjoel (disc.) 18:18, 31 ago 2022 (CEST)
Hola Sjoel, jo personalment no m'opose a l'ús d'aquesta mena de plantilles, encara que tinc les meues reserves en quins casos ho consideraria correcte. De tota manera normalment mai no posem plantilles que dirigeixquen a Viquiprojectes, siga per la raó que siga. El meu missatge era per animar a Brunnaiz a reobrir aquest tema per trobar un consens més ferm que el que hi ha actualment, en compte d'esperar a que altra persona es trobe amb aquesta plantilla i obriga ella mateixa la discussió.--Josu PV (disc.) 20:28, 4 set 2022 (CEST)

Wikipedia translation of the week: 2022-33

Categorització

Bon dia! He vist que estàs categoritzant bastant. Si ho fas en base d'altres viquipèdies com l'anglesa, avisa'm i et puc explicar un truc que t'estalviarà molt de temps. En canvi, si generalment estàs fent quelcom que altres Viquipèdies no tenen (per exemple, d'una professió en concret o orígens com Categoria:Activistes LGBT catalans), llavors és millor que segueixis tal qual.
Ja em dius quelcom
--KajenCAT (disc.) 10:20, 15 ago 2022 (CEST)

Bon dia, @KajenCAT! Doncs agrairia molt el truc (solc basar-me en altres viquipèdies, tot i que no exclusivament). --Brunnaiz (disc.) 12:24, 15 ago 2022 (CEST)

Varry Brava

Hola!. He passat per Varry Brava i em sembla que et vas deixar la traducció a mitges i potser te n'hagis oblidat. T'ho comento perquè mi em passa de vegades.... Salut!. Carles (enraonem) 13:02, 21 ago 2022 (CEST)

Hola! Doncs tens raó; ara estic acabant de traduir l'article. Gràcies per avisar-me'n. A reveure! --Brunnaiz (disc.) 13:23, 21 ago 2022 (CEST)

Wikipedia translation of the week: 2022-34

Organitzacions Kurdes

Bones! Com he vist que has trobat fonts per a Rékeftin que jo no he sabut trobar, igual et pots passar per Categoria:Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat des de 2015, on n'hi ha unes quantes que s'ha de documentar, i vaig poc a poc amb elles, perquè hi ha un munt de fussions i escissions amb noms semblants que costa de desentrallar. --Amortres (disc.) 19:22, 23 ago 2022 (CEST)

@Amortres Entesos, hi faré una ullada! Així miro d'evitar propostes d'esborraments, si pot ser. Ens veiem per aquí. --Brunnaiz (disc.) 21:11, 23 ago 2022 (CEST)

Wikipedia translation of the week: 2022-35

Pàgina de discussió eliminada

Hola @Brunnaiz, em pregunto com és que vas esborrar el contingut que hi havia a la pàgina de discussió d'Adnaloi Vila. T'ha demanat algú que ho fessis? Gràcies, i que tinguis un bon dimarts :-) Sjoel (disc.) 03:53, 30 ago 2022 (CEST)

Bon dia, @Sjoel! Doncs mira, aquí em van cridar l'atenció respecte d'això —i, sense haver-m'ho mirat gaire, és cert que els últims viquiprojectes no feien servir aquesta mena de plantilles. Encara tinc pendent de demanar-ho a la Taverna per a cerciorar-me'n, però no acabo de saber en quin apartat fer-ho (si poguessis orientar-me en això, t'ho agrairia). A més, tinc un parell més de dubtes que hi vull exposar, amb la qual cosa no sé si és més convenient agrupar-los o demanar-los per separat. Gràcies a tu! --Brunnaiz (disc.) 14:30, 31 ago 2022 (CEST)
Hola @Brunnaiz. He continuat la conversa allà on et van cridar l'atenció. Veurem què es diu... Si els dubtes que tens són sobre temes diferents, millor exposar-los per separat, perquè així la discussió posterior queda ordenada per temes. Que tinguis una bona tarda :) Sjoel (disc.) 18:23, 31 ago 2022 (CEST)
Me n'oblidava... per exposar qualsevol dels dubtes, ho pots fer a la pàgina d'ajuda de la Taverna. Bona nit. Sjoel (disc.) 21:43, 31 ago 2022 (CEST)