Usuari Discussió:Cataleirxs

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Hola, Cataleirxs! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Cataleirxs/Arxiu 1 en data 01-03-2021.

Flamenc (discussiócontribucions)

La nostra col·laboració ha començat de manera impetuosa. Tot i això, hem col·laborat. Tinc les meves sensibilitats, sobretot quan es tracta de temes com Joan Vicente. Trobo que som molt més (massa) severs amb persones del país que amb anglosaxons llunyans, que aprofiten el fet de ser més nombrosos. Em roman un problema amb l'article sobre JVC: com netejar la biografia que surt principalment del llibre autoeditat per la seva filla. No es pot dubtar de la bona fe de l'autora, però no respon al criteri d'independència del subjecte. Tot i que es pot fer servir tals fonts, si l'admissibilitat ésta acceptada, per elements fàctics (data i lloc de naixement, escolarització…), queda complicat. D'un altre costat, entitats com el CENBN tenen molta informació útil, amb la qual podrien enriquir la viquipèdia. Em sembla que hem d'establir una col·laboració.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola. Tens raó, m'alegro d'haver enterrat la destral de guerra i reconduït la dinàmica.

Si et soc sincer, no em vull ficar a retocar el contingut de la part biogràfica de l'article per què trauria la meitat del text. Considero que hi ha molta informació no enciclopèdia (que estava fent la mili, que no sé qui era fuster, que li agradava l'esperanto...). És el que fan els editors més experimentats amb els articles nous que faig, sé que tenen raó retallant però empipa molt. Llavors, com està el tema com està, prefereixo mantenir-me una mica al marge respecte a això.

És clar que la gent del CENBN i d'altres organitzacions tenen molt a aportar: info sobre els espècimens descoberts, etc. Seria bo parlar amb ells, fer-los veure que la divulgació científica també s'hauria de fer des de la viqui, etc. Fer una formació amb ells, per explicar-los bé els mecanismes... Potser millor fer-lo des d'Amical?

Per cert: he rectificat el nom de l'article CENBN (deia Barcelonés-Nord, l'he corregit a Barcelonès Nord). He actualitzat els enllaços interns, menys el que tens a la teva pàgina d'usuari.

Salut.

Edicio a Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

2
Jordi escarre (discussiócontribucions)

Hola, he vist que hem editat l'article Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural amb molt poc temps de diferència si té entorpit alguna feina, et volia demanar disculpes no era pas la meva intenció. Si amb surt algun avís de conflicte d'edicions sempre miro de descartar la meva per no entorpir, però en aquest cas no n'ha sortit cap. Salut!!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Jordi,

De fet, hem topat en aquest article i en el de la CCC, però com havies desat tu els canvis primer, he descartat els meus. No et preocupis pas, són coses que passen.

Gràcies.

F3RaN (discussiócontribucions)
8è Viquiprojecte del Còmic
Se't concedeix aquesta distinció per la teva participació al Viquiprojecte del còmic.
Edició de 2021
Gràcies per la teva col·laboració!

Gràcies per la teva participació. Has quedat en segon lloc a la classificació general, felicitats! Posa't en contacte amb la junta per la coordinació del lot que s'havia anunciat, si us plau: coordinacio@wikimedia.cat. Merci!

F3RaN (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)

Per a què ho volies, també estàs buscant, tens idees d'eines?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Quan vaig començar a editar, a principis d'any, vaig pensar que em seria útil tenir una estadística que em permetés:

  • llistar els articles amb versions en / es / fr / pt que no tinguessin versió en català
  • ordenar-los per nº de visites
  • si es pogués, geolocalitzar les visites
  • i saber la mida d'aquests articles

Així tindria una forma objectiva de decidir quins articles "mereixen" ser creats abans.

Tot això va ser abans de fer-me una llista inacabable d'articles que volia redactar, així que ara per ara, no m'és prioritari. No obstant, voldria saber si seria possible obtenir-ho.

Barcelona (discussiócontribucions)

Heheh, llistes inacabables bona idea. Crec que això dels articles en altres versions ho vam tenir (ja no actualitzat), almenys les absències, sense dades de visites. El que podries fer si t'importen les visites és al revés: agafar les llistes dels més vistos i traduir o ampliar els que no tinguem, tot i que les lectures varien molt segons l'idioma

Sorenike (discussiócontribucions)

Bones! Has estat un dels dos classificats del concurs de Més dones independents i et correspon un dels lots de llibres. Quan puguis, fes-nos arribar el teu nom i la teva adreça a secretaria@wikimedia.cat perquè te'ls puguem fer arribar. L'enhorabona i segueix així!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Mail enviat. Gràcies a tu per la feinada!

Barcelona (discussiócontribucions)

Et recomano que aprofitis l'espai de proves, no cal esborrar cada vegada, pots deixar-lo sense contingut i emplenar-lo amb el nou. Nosaltres seguirem esborrant el que demanin els autors segons polítiques però la funció de les proves és justament aquesta, anar provant

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Bon dia

Ho faig pel següent motiu: crec que un cop vaig escriure un article des de la meva pàgina de proves i, quan el vaig publicar (reanomenant-lo), em va guardar tot l'historial de proves que havia fet molt abans.

No sé si hi ha una opció que em permeti buidar, no només el cos de la pàgina de proves, sinó també tot l'historial.

Gràcies.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Ja que estem parlant del tema, hi ha alguna manera d'esborrar/amagar d'aquest historial tots els canvis del 00:07, 3 jul 2021‎ cap enrere?

Barcelona (discussiócontribucions)

La idea no és que reanomenis sinó que copiïs contingut de l'espai, però entenc el que dius, és el teu espai, tu decideixes com gestionar-lo

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Però si creo un article nou i només enganxo el codi que havia editat abans en la pàgina de proves, llavors també perdré l'historial de canvis i és una llàstima.

De tota manera, ja no faig servir així la pàgina de proves, ara creo una subpàgina específica per cada article nou. La de proves és per l'empro per coses més específiques. Per tant, tens raó, puc estalviar-me eliminar la pàgina de proves, amb buidar-la em basta.

Gràcies per tot.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Bon dia @Barcelona, @Sorenike, @Amadalvarez i @Leptictidium

Espero no destorbar-vos, us cito com a usuaris experimentats amb els que he parlat algun cop els últims mesos. Si creieu que aquest tema pot interessar algú més, siusplau afegiu-lo.

L'any que ve el Brasil celebra el seu bicentenari (Independència del Brasil) i m'agradaria saber com funciona el tema dels Viquiprojectes, si els pot organitzar qualsevol o s'ha de ser administrador o membre d'Amical.

A més, per mirar de trobar viquipedistes voluntaris i/o participants, voldria saber si és possible fer un filtre d'usuaris que compleixin els següents requisits: babel ca>=3 + babel pt>=1 + alguna edició feta des de gener '21.

Moltes gràcies

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Qualsevol usuari pot engegar un viquiprojecte. Quant als filtres, no estic segur que es pugui fer (de manera fàcil i directa), però amb una inspecció visual ràpida, només he vist quatre usuaris que compleixin aquests requisits.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

@Leptictidium Hi ha 391 usuaris amb babel pt>=1. Com has trobat els 4 que compleixen els altres dos requisits?

Gràcies.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Com et deia, ho he fet a ull, mirant-me les categories per sobre i veient quins noms em sonaven que encara són actius avui en dia. No és un mètode gens científic. :) Segurament n'hi deu haver alguns més, però era per donar una idea de l'ordre de magnitud.

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Perdona per no contestar abans, vaig veure el missatge i al final el vaig deixar sense contestar. A mi la iniciativa em sembla fantàstica. Com diu en Lepti, per fer un viquiprojecte no cal ser membre d'Amical, però jo crec que pots comptar amb el suport de l'associació.

Quant al que comentes del coneixement de l'idioma, jo no ho reduiria només a les persones que sàpiguen un mínim de portuguès (al capdavall és una altra llengua romànica molt pròxima al català i al castellà). O no és aquesta la idea del filtratge?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

El filtre el volia fer per enviar un missatge a la pàgina d'aquests usuaris bilingües ca+pt (una miqueta d'spam...) per encoratjar-los a participar. Potser no entren a la pàgina principal de la Viquipèdia, acostumen a fer servir la pt:wiki, no segueixen els perfils de xx.ss, etc

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Ok, Llavors quins passos he de fer? Hi ha un manual o plantilla, hi ha un "departament de viquiprojectes" a qui m'he d'adreçar, etc?

Sorenike (discussiócontribucions)

Vols dir per crear la pàgina? En principi, si tu tens una idea de com ha de ser i el contingut, ho pots fer tu mateix, així com decidir les dates, etc. Si no saps com fer-ho, pots basar-te en algun altre viquiprojecte que s'hagi fet anteriorment. En tot cas, envia un missatge a coordinacio@wikimedia.cat i ens ho mirem.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Molt bé, així ho faré. Gràcies.. @Sorenike

Resposta a «Brasil 2022»
Medol (discussiócontribucions)

Felicitats @Cataleirxs:!

Amb edicions en articles que van des d'anacard al Terratrèmol de Lisboa de 1755, veiem que encapçales la classificació del mes de juny del concurs per crear i millorar 10.000 articles a la Viquipèdia!

Dels quatre premis t'endús el més gran. Es tracta d'una capsa regal d'experiències per viure moments inoblidables on pots escollir entre restaurants, rutes culturals i natura, entre d'altres. Les activitats proposades són per fer principalment a Catalunya i tens dos anys per escollir la que més t'agradi i gaudir-la.

Ara només cal que ens indiquis a través d'un correu a secretaria@wikimedia.cat on t'ho hem d'enviar. Recordem que aquest regal és possible gràcies a Amical Wikimedia, l'organització independent de voluntaris que fomenta el coneixement lliure, la llengua i la cultura catalanes.

Aprofitem per animar-te a seguir col·laborant intensament al projecte!

Cataleirxs ha amagat aquest apunt (historial)
Cataleirxs ha amagat aquest apunt (historial)
Capsot (discussiócontribucions)

Bon dia!

Molt bon dia! Espere que vos vaja tot molt bé a tu i tots els teus durant aquest peri'ode molt complicat. Gràcies per tota la gran faena que fas amb gran qualitat i la teua constància! T'escric ja que s'estan fent les eleccions de la Junta de la Fundacio' Wikimedia (però potser ja ho saps) i crec que hi tens dret de vot, si no has votat ja. Trobe que hem de demostrar que la nostra comunitat té molta força, empenta i vitalitat mitjançant una participacio' important; ja som 6ens i gràcies a tots vosaltres podem pujar encara si no has votat. Espere que hi votaràs, si encara no ho has fet i t'ho agraisc. Per a entendre de qué es tracta (molta gent no en té ni idea dissortadament), he elaborat una mena de balanç amb el meu parer sobre els candidats amb un enllaç penjat a la Taverna (segon apartat, Viquipèdia:La_taverna/Novetats). De nou moltes gràcies per les teues contribucions constants i de qualitat. Et desitge un molt bon cap de setmana i un excel.lent estiu. Fins ben prompte! Una abraçada! Claudi/Capsot