Usuari Discussió:Edustus/Gener 2008-Març 2008

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Leptictidium[modifica]

Hola! Gràcies pels ànims, ets la primera persona que m'ha encoratjat! Com ho has descobert, si només ho havia posat a la meva pàgina d'usuari? Suposo que et deu haver sorprès la gran activitat que hi havia a l'article Leptictidium a la pàgina de canvis recents :) He de reconèixer que se me n'ha anat una mica l'olla, quedar-me fins dos quarts de quatre per millorar l'article... Però ja hi he posat tot el que s'hi podia posar, he remenat l'Internet d'amunt a avall i ja no en puc exprémer res més. :)

Per cert, les espècies les he posat a redireccionar a Leptictidium no per la gent que faci clic, sinó per si de cas algú busca una espècie en concret a la barra de "cerca", que vagi directament a Leptictidium en lloc de trobar-se amb un missatge que li digui que aquest article no existeix.

Bé, vaig a demanar l'avaluació de l'article i llavors a dormir, que demà és cap d'any i molt no dormiré!! Bon cap d'any, passa-t'ho bé, adéu! -- Leptictidium (parla mamífera!) 03:26, 31 des 2007 (CET)

PS: Per cert, que podries passar a la la pàgina de la demanda per donar la teva opinió sobre el que pot millorar, sisplau? Adéu! -- Leptictidium (parla mamífera!) 03:59, 31 des 2007 (CET)

checkusers inicials[modifica]

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden -12 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:02, 12 gen 2008 (CET)

Article de qualitat[modifica]

Hola! Què tal els exàmens? Espero que t'hagin anat bé... Jo vaig haver d'abandonar els meus per problemes de salut. Què hi farem, faré les recuperacions al juny.

Després de gairebé un mes d'avaluació, he proposat Leptictidium com a article de qualitat. Pots trobar la votació a Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article#Leptictidium. M'agradaria que hi diguessis la teva, tant per bé com per mal. Gràcies i bon dia. -- Leptictidium (parla mamífera!) 17:49, 24 gen 2008 (CET)

Hei hei! Moltes gràcies pels compliments. M'alegro que els exàmens et vagin bé, ja em diràs quan tinguis les notes si ho has aprovat tot hehe ;) Per part meva, ja estic més o menys recuperat, però si no vaig amb compte podria recaure, així que hauré de guardar un repòs [relatiu] durant un mes o dos més... Doncs bona sort amb els exàmens que et quedin, bye! -- Leptictidium (parla mamífera!) 22:49, 6 feb 2008 (CET)

Coleòpter[modifica]

Hola. Hem sembla molt bé el canvi de nom de l'article escarabat a coleòpter i el que has escrit al primer. Salut. --Xvazquez (discussió) 21:34, 17 feb 2008 (CET)

Ni pensar-ho![modifica]

No abandonis viquipèdia! Parlant s'entén la gent; crec que els nostres arguments són prou coherents. Salut. --Xvazquez (discussió) 10:43, 19 feb 2008 (CET)

Evolution[modifica]

És que aquest joc és la canya! És el culpable de la meva admiració pels Leptictidium. Un dia vaig fer una partida en què els Leptictidium em van començar a criar com conills, i quan vaig tenir-ne prou me'ls vaig carregar amb una successió d'edats glacials! Aleshores em va fer pena i vaig començar a tenir simpaties per ells hehehe. Et desitjo una bona tarda! -- Leptictidium (parla mamífera!) 16:10, 19 feb 2008 (CET)

Per cert, l'he proposat per ser article de qualitat. Passa't a donar la teva opinió si vols. I sorry per la proposta d'esborrat de l'article digitígrad, no és res personal. Simplement veia que havia quedat una frase solta i abandonada des de feia un parell d'anys. -- Leptictidium (parla mamífera!) 16:37, 22 feb 2008 (CET)

Ara que veig una cosa[modifica]

Acabo de veure el que ha passat amb escarabat i coleòpter; sàpigues que tens tot el meu suport en aquest tema. Jo vaig marxar durant uns mesos de la VP per culpa d'un conflicte semblant amb els termes "arrondissement" i "districte". Sempre passa el mateix: un anònim que no té ni la més remota idea del que està dient ve a empipar la gent que en sap molt més que ell amb l'únic argument de la DIEC o la GREC. Deixa'l estar, que el donin pel sac. Tu no t'estressis i sisplau, no deixis la VP. Coratge! -- Leptictidium (parla mamífera!) 16:18, 19 feb 2008 (CET)

I tant, el problema és que es combinen dues coses bastant molestes; d'una banda anònims amb un nas massa llarg que volen donar lliçons d'allò que no coneixen; i de l'altra, una reverència gairebé religiosa envers les obres suposadament fiables com ara la GREC i la DIEC. Això fa que moltes vegades la VP representi les coses tal com surten en algun llibre i no tal com són en la realitat. Però tens raó, és intolerable que es tergiversi la realitat científica per ser més pompeuistes que en Pompeu. Ànims i que vagi bé. -- Leptictidium (parla mamífera!) 16:46, 19 feb 2008 (CET)

Escarabats??????[modifica]

Perdoneu, ha estat un error. --Jordicollcosta (discussió) 19:14, 19 feb 2008 (CET)


Proposta d'esborrat de la pàgina Digitígrad[modifica]

Paperera

Hola, s'ha proposat l'eliminació de la pàgina «Digitígrad», que heu fet o en què heu col·laborat significativament.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Coleoid[modifica]

Hola! En català s'escriuen en cursiva tots els noms científics. Així doncs, seria Cephalopoda i no Cephalopoda, Aulacocerida i no Aulacocerida. Tingues-ho en compte pels articles que creïs o editis. -- Leptictidium (pm!) 14:44, 24 feb 2008 (CET)

Dinosaures[modifica]

No conec en quina discussió es va aprovar no utilitzar "saurisquis", si l'hagués conegut, hauria tornat a treure el tema. El parafiletisme de la categoria no em sembla un argument vàlid en contra, ja que Dinosauria també és parafilètic i ningú no se n'ha queixat mai, i la categoria és util.

Tot el que hi havia abans, encara hi és. No he eliminat cap categoria de cap article, com a molt n'he afegit.

Finalment, em sembla que classificar els éssers vivents en períodes geològics és quelcom d'útil, ja que permet navegar entre criatures que van compartir un mateix període i veure el progrés de les formes de vida al llarg del temps. No veig per què els dinosaures haurien de ser una excepció, i més tenint en compte que la Categoria:Dinosaures, si no se subdivideix, té el potencial d'albergar més d'un miler d'articles, cosa que seria impràctic. És millor subdividir-la. -- Leptictidium (pm!) 22:09, 29 feb 2008 (CET)

Basilosaurus i Llop marsupial[modifica]

Hola, com estàs? Em pregunto si tu, que ets un dels viquipedistes que en sap més, de temes de zoologia, tens uns minuts per participar a les votacions d'article de qualitat d'aquests dos articles. T'agraïria que votessis, i que si hi trobes algun defecte, ho deixis a la pàgina de comentaris. Recorda que aquests dos articles es voten seguint l'antic sistema de votacions. Moltes gràcies. -- Leptictidium (pm!) 00:59, 8 març 2008 (CET)

Hola de nou[modifica]

Veig que has tornat a la Viquipèdia després d'un temps. Rebenvingut.

Em sento al·ludit per la frase que tens a la pàgina d'usuari en referència a l'estil d'alguns viquipedistes. No vinc a defensar-me sinó a defensar les accions, meves i d'altres usuaris, que em sembla que són les que han provocat la teva reacció.

Començant per les categories parafilètiques. Vaig veure que et vas prendre una bona mosquejada quan vaig crear Categoria:Saurisquis, argumentant que és una categoria parafilètica. Deixant de banda que el debat entre clades monofilètics i clades parafilètics està lluny d'haver-se acabat, l'ús exclusiu de clades monofilètics és impràctic en una enciclopèdia. Per exemple, els peixos. Els hauríem de classificar en actinopterigis, sarcopterigis tetràpodes, i sarcopterigis no tetràpodes? El lleó, el tucan, el tiranosaure i els humans haurien de trobar-se categoritzats dins una subcategoria de Categoria:Peixos? Cladísticament, la resposta és ben clara: . Però pragmàticament, la resposta és igual de clara: no.

Potser tu saps molt de cladística, i altres usuaris i jo en tinguem un cert coneixement, pero has de tenir en compte que la immensa majoria de gent que consulti la Viquipèdia no té aquests coneixements i hauria de trobar-se una categorització tan intuïtiva com sigui possible. És per aixo que utilitzem clades parafilètics com Categoria:Dinosaures o Categoria:Peixos. Es tracta d'acostar l'ús viquipèdic del terme al seu ús quotidià. La precisió taxonòmica l'assolim per mitjà de les taxocaixes, on sí que seria intolerable, per exemple, classificar Castorocauda com a mamífer o una tortuga com a rèptil.

Comprenc que vulguis defensar una màxima precisió científica en el teu camp, la biologia, així com altres persones ho fan en el camp de la química, la física o les matemàtiques. Però també és comprensible que a vegades, i més en un àmbit tan... polivalent i fèrtil com les categories, que es presten a múltiples interpretacions diferents, calgui sacrificar precisió científica pel bé de la pragmàtica. Un exemple seria Europa, que tot i no ser un continent en el sentit estricte del terme, es categoritza a la Categoria:Continents perquè, històricament i a efectes pràctics, és considerat un continent.

Simplement recorda que la Viquipèdia no és una obra acadèmica que requereixi un cert nivell intelectual per part del lector, sinó que intenta ser una eina informativa a l'abast de tothom.

D'altra banda, em sembla que últimament estàs una mica tens amb els altres viquipedistes.Hi ha certs episodis que em fan pensar això:

  • la manera com et vas queixar de la meva creació de Categoria:Saurisquis. Hi havia maneres menys hostils de queixar-te.
  • Discussió:Coleòpter, on, tot i tenir la raó, vas recórrer a una amenaça de deixar la Viquipèdia com a argument – si una persona té la raó, no li cal llançar ultimàtums de l'estil "si no feu el que jo dic me'n vaig".
  • l'últim missatge que has deixat a la plana de discussió de la Barcelona, amb una tonalitat prepotent i a més injustificat car aquesta usuària no ha modificat cap títol de l'article extinció.

Estaria bé que no et prenguessis les coses tan a pit i que comprenguessis que les categories han de servir per relacionar els articles conceptualment, no taxonòmicament. De totes maneres, benvingut de nou. – Leptictidium (pm!) 12:26, 31 març 2008 (CEST)

Que vagi bé[modifica]

Bé, si aquesta és la teva decisió, m'acomiado de tu i espero que tot et vagi bé. Crec que tens raó que, en el cas d'escarabats i coleòpters, no es podia tolerar una tal imprecisió. D'altra banda, això de les categories em sembla que és quelcom amb què haurem de conviure tots els viquipedistes. Tot i que la vaig proposar fa uns dies, ara he canviat d'opinió i opino que no és una bona idea classificar els organismes segons el marc geogràfic. Tanmateix, em sospito que tard o d'hora s'acabarà imposant si la proposa algú altre, perquè pot ser útil, i encara que no hi estic d'acord l'acceptaria perquè no és totalment descabellada i pot servir per algunes persones.

Pel que fa a Nàutil, vaig anotar-ne les mancances a la plana de discussió perquè és un bon article i em faria llàstima que perdés la distinció – tanmateix, tal com està no compleix el criteri de les referències. Jo mateix ho faria, però és que no tinc temps (ni ganes) d'haver d'anar arreglant jo mateix tots els articles de qualitat que ho necessiten. Potser ho faré en un futur, però actualment no tinc temps per buscar referències pel Nàutil. Si en poguessis trobar unes quantes abans de marxar, t'ho agraïria molt.

Bona sort. – Leptictidium (pm!) 14:47, 1 abr 2008 (CEST)

extincions[modifica]

perdona, de què em parles? què he tocat que no calia? --barcelona (discussió) 09:13, 1 abr 2008 (CEST)

no pateixis, és que no entenia el que me deies --barcelona (discussió) 09:33, 1 abr 2008 (CEST)