Usuari Discussió:Flamenc

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search


Discussions arxivades[modifica]

2007-08, 2009-10, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015

Usuari Autopatrullat[modifica]

Wikipedia Autopatrolled.svg

Apreciat company via petició previa se us han concedit els drets d'usuari autopatrullat.--Marc (Mani'm?) 16:33, 3 des 2010 (CET)

Felicitacions!.. (Digo pel 2016 :-) Me puede patrullar Gizem Girişmen i algunos otros nuevos articles, si us plau? Moltes gràcies i salutacions. --E4024 (disc.) 10:14, 5 gen 2016 (CET)


Exfutbolista[modifica]

Es fa servir la forma exfutbolista quan està viu i deixa de realitzar l'activitat assignada. Quan el personatge mor deixa de tenir el prefix "ex". Per exemple, "Artur Mas és un polític català, expresident de la Generalitat de Catalunya" (alternativament també s'usa, "que exercí de president de la Generalitat de Catalunya entre 2010 i 2016"). El dia que Mas mori serà "Artur Mas fou un polític català, president de la Generalitat". El dia que Gravensen mori, l'article es referirà a ell en passat simple o passat perifràstic, de moment, mentre sigui viu i retirat del món professional serà ex.--Jove (disc.) 13:30, 14 abr 2016 (CEST)

Hola Flamenc! El criteri assenyalat és la línia general dels articles. En cap cas vull imposar un criteri personal, fins ara m'he regit per un estàndard comú que suposo que deu estar recollit al Viquipèdia:Llibre d'estil però no ho sé del cert. Potser pots obrir el debat perquè es canviï. Cordialment!--Jove (disc.) 17:30, 14 abr 2016 (CEST)

Castells de Lieja[modifica]

Hola, he vist que ara hi ha una categoria "castells per país" amb una subcategoria "castells de Bêlgica". Però la categoria "Castells del Principat de Lieja", creada bastant abans, continua penjant directament de "castells". Creus oportú que mogui la categoria "castells del principat de Lieja" a dins de la categoria "castells de Bèlgica"? I treure la categorització doble perquè gairebé tots estan etiquetats com "castells de Bèlgica" i "castells del principat de Lièja". ReginaManresa (disc.) 08:24, 8 maig 2016 (CEST)

 • @ReginaManresa: No penso que sigui una bona idea. Tot i que la major part de l'antic principat de Lieja ara es troba a Bèlgica, no és el mateix. Que no hi ha molts més castells de Bèlgica a la categoria Castells de Bèlgica, és per què ningú va tenir gana d'escriure sobre aquest tema. No tots els castells de Catalunya són a Espanya, n'hi ha també al Rosselló. El territori de l'actual província de Lieja, creada pels francesos, no té gaire en comú amb el territori de l'antic principat. Que fem amb els castells d'un principat, en aquest cas el de Lieja, que fins a l'ocupació francesa era un país, i ho va ser per més de mil anys? Deixem les categories tal com són, i esperem que algun dia algú escriurà sobre altres castells. (N'hi ha de molt macos). --Flamenc (disc.) 11:28, 8 maig 2016 (CEST)
Val. Perfecte. Gràcies per l'explicació! Pensava que sí que coincidien els territoris. Però, si no coincideixen, lògicament no s'ha de fer pas. ReginaManresa (disc.) 11:31, 8 maig 2016 (CEST)


Vot[modifica]

Podrias donar vot a la pressa de descicio dels menors? --Nobita931Espiar-me XD! Xat 12:26, 16 maig 2016 (CEST)

 • @Nobita931: en quina discussió i presa de decisió vols que participi? No he troba res.--Flamenc (disc.) 12:43, 16 maig 2016 (CEST)

aquesta Nobita931Espiar-me XD! Xat 13:14, 16 maig 2016 (CEST)

Montepio Conductors[modifica]

Hola Flamenc, he fet algunes millores a l'article, és una entitat petita però sembla activa i notable en el seu àmbit i àrea geogràfica. La part de història crec que s'haurà d'esporgar. Li pots fer una ullada? Gràcies.--Castellbo (disc.) 21:20, 26 maig 2016 (CEST)

 • @Castellbo: No sóc un esborrador fanàtic, si trobes elements i en pots fer un article com cal, evidentment canviaré el meu vot. Sembla que només hi ha dues solucions per articles dolents: o milllor-lo em mateix o proposar l'esborrament. Rarament, els autors originals s'en foten, el que he anomenat «sindrome de la cagada canina» al meu article unius articuli. bona continaució. --Flamenc (disc.) 21:48, 26 maig 2016 (CEST)
  • Si ja tinc vist d'altres vegades el teu unius articuli, està molt encertat. Crec que, més aviat, ets tot el contrari a un esborrador fanàtic. He intentat millorar una mica l'article, salut.--Castellbo (disc.) 21:56, 26 maig 2016 (CEST)

Christian Amadeus Tag[modifica]

Potser tens raó, per tant he rectificat;--Vulcano (disc.) 12:06, 29 jul 2016 (CEST) Hem vaig refiar de la Wiki alemanya, perquè l'Espasa posa Amadeus.--Vulcano (disc.) 12:09, 29 jul 2016 (CEST)

@Vulcano: La wikipedia alemanya i la deutsche Biographie empren ambdues Gotthilf com segon nom. Penso que fonts alemanys prevalen sobre fonts espanyols, i la deutsche Biographie és una font mestre. L'Espasa també mencionava com poble de naixement "Bayerfeld" el que no existeix, l'he canviat en Beierfeld, que sí que existeix i és el que he trobat a la DB. L'Espasa sovint tendeix a traduir noms i encara més sovint maltracta topònims que no són castellans. Fora de la viqui, no he trobat gaire "Amadeus" Tag, potser haurem de reanomenar, em diguis que et sembla. Ja veuràs. Per al rest, m'agrada tot el que fas per als músics, i de tant en tant passo per posar una plantilla o afegir infos de fonts extraibèrics o formatar una ref, però res de greu. Continuem.--Flamenc (disc.) 15:09, 29 jul 2016 (CEST)

Viquirepte Any Llull de Viquidites[modifica]

Hola! T'animo a participar al Viquirepte Any Llull! És el concurs d'enguany del projecte germà Viquidites, que celebra el 12è aniversari i posa èmfasi en la creació de citacions sobre l'obra de Ramon Llull i dels escriptors en llengua catalana. T'hi animes? Inscriu-t'hi en aquest enllaç! --Xavier Dengra (MISSATGES) 00:11, 4 ago 2016 (CEST)

Premi Especial Casa Batlló[modifica]

Hola Flamenc, com anem? T'escric per informar-te que la Casa Batlló participa enguany amb un premi especial a Wiki Loves Monuments. Estan cercant persones que tradueixin el seu article al neerlandès (entre d'altres idiomes) i he pensat que potser t'interessa. --Kippelboy (disc.) 09:23, 15 set 2016 (CEST)

Índex de l'estat de les xarxes[modifica]

Tens tota la raó. L'article ha quedat obsolet i s'hauria de refer. Jo estic a massa guerres, ara...--Pallares (disc.) 10:33, 7 oct 2016 (CEST)

@Pallares: Fet Fet!--Flamenc (disc.) 14:20, 7 oct 2016 (CEST)

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Casa Música Mataró (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 18:33, 19 oct 2016 (CEST)

Hola, fa molt poc que m'he registrat a la viquipèdia per crear un article i m'està costant entendre el funcionament. El primer problema que m'he trobat és que he creat una pàgina de prova amb un text petit, però ara no sé com seguir editant-lo. Em pots donar alguna pauta? Moltes gràcies!!

Noves dates viquitrobada 2016[modifica]

Hola. T'informem que, per motius aliens a l'organització, hem hagut de canviar les dates de la Viquitrobada d'enguany. Finalment se celebrarà els dies 26 i 27 de novembre al Museu Etnològic de València. Esperem poder comptar igualment amb la teva presència. Quedem a la teva disposició per a resoldre qualsevol dubte al respecte. Cordialment, --Kippelboy (disc.) 15:18, 20 oct 2016 (CEST) Amical Wikimedia

Club de Tast de Sitges[modifica]

Hola Flamenc! Estic d'acord amb tu que les dues notes són prescindibles. Si vols, pots esborar-les prefectament. Gràcies pels retocs a l'article. Cordialment, Jordi Roqué (Discussió) 10:16, 24 oct 2016 (CEST)

Jordi Bolòs i Masclans[modifica]

Al final no has votat, i el teu vot decanta el sentit del manteniment o no, t'ho mires? Amb Caracola he fet el possible però no el veig admissible. --Panotxa (disc.) 06:08, 3 nov 2016 (CET)


Quinzena de la Qualitat de 2016[modifica]

El 16 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Per al millor seguiment del volum d'edicions es recomana incloure #QQ16 en el resum d'edició Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 10:23, 4 des 2016 (CET)

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Ocwiki97 (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 01:23, 16 des 2016 (CET)

Grácies per ajudar una occitana a la Viquipèdia catalana Verd e Blu y sobretot Joan Francés Tisnèr --Ocwiki97 (disc.) 01:23, 16 des 2016 (CET)

Felicitat[modifica]

Bones festes!. Una abraçada--MarisaLR (disc.) 11:36, 23 des 2016 (CET)

Bones festesǃ[modifica]

Bones festes companyǃ --Ramon (disc.) 13:27, 24 des 2016 (CET)

Podries passar per Meccano? Li vas posar la plantilla d'incomplet i crec que tot i que es pot ampliar i molt no l'hauria de portar. Aprofito per desitjar-te un bon 2017--barcelona (disc.) 19:03, 30 des 2016 (CET)
@Barcelona: Primer de tot: bon any nou. Quant a la plantilla, l'article queda incomplet, i no va canviar gaire, no té ni una referència. Però si trobes que és complet, pot's treure la plantilla, no en sóc el possessor.--Flamenc (disc.) 20:44, 30 des 2016 (CET)

Belga[modifica]

Hola company! Al passar la pàgina Belga d'una redirecció a una desambiguació, tingues pressent que centenars d'enllaços que l'utilitzen, aniran a parar allí i serà una feinada arreglar-los. Crec que seria millor crear Belga (desambiguació) i deixar la redirecció com estava . Salut! Herodotptlomeu (disc.) 17:05, 5 gen 2017 (CET)

@Herodotptlomeu: He seguit la lògica igual que suís. Som nacions sense llengua. Sóc belga i no sóc pas Bèlgica, ni parlo belga tot i tenir un accent belga en qualsevol llengua que parlo. El molt francès i general De Gaulle va dir «la France c'est moi», però nosaltres som més modests. Que un error es va fer freqüentment no és pas raó per no corregir-lo. Un català no és pas Catalunya i cónec molts espanyols que no són Espanya, i no voldrien tampoc ser-ho ni ser-hi redirigits. Salut i peles. --Flamenc (disc.) 19:52, 5 gen 2017 (CET)
@Herodotptlomeu:. Totalment d'acord amb Flamenc, si cal es poden anar arreglant els links..--Mcapdevila (disc.) 01:14, 3 abr 2017 (CEST)

Pomera comuna[modifica]

Salutacions. Estava ampliant l'article Pomera (segons el criteri dels 1000 articles importants) i he vist (una mica tard) que no es tractava de l'article Pomera comuna. Suposo que l'article dels 1000 hauria de ser pomera comuna. De moment he transvasat les meves aportacions a Pomera comuna. Com podríem confirmar si l'article dels 1000 és el correcte? Moltes mercès.Josep Esquer (disc.) 18:02, 2 abr 2017 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[modifica]

 1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
 2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[modifica]

(Sorry to write in English)

votacions[modifica]

Pots passar i dir la teva a Viquipèdia:Elecció de verificadors de comptes d'usuari/2017? Sí, una mica spam però és que necessitem 25 vots i encara que queda marge millor enllestir i tenir verificadors o chekusers de la comunitat catalana actius. Perdó per missatges massiu, no acostumo a fer-ho com saps!--barcelona (disc.) 21:18, 7 abr 2017 (CEST)

Sant Jordi 2017[modifica]

Hola Flamenc, com va tot? Et contactem com a participant d'una edició anterior del Viquiprojecte:Sant Jordi, per informar-te que diumenge comencem l'una nova edició del concurs. Enguany l'objectiu és crear, ampliar i traduir articles sobre les millors obres de la literatura catalana (MOLC), ens encantaria comptar de nou amb la teva participació. Esperem que t'inscriguis al concurs. Abraçada! --Kippelboy (disc.) 09:54, 19 abr 2017 (CEST) (Amical Wikimedia)

Esborrat de Miquel Maresma i Matas[modifica]

Hola, li pots donar un cop d'ull.. li he afegit unes refs.. siau!--Mcapdevila (disc.) 13:15, 20 abr 2017 (CEST)

Isabel Ríos García[modifica]

Segons els criteris vigents, em sembla que no. Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat.

André Tacquet i René-François de Sluse[modifica]

Hola: Has modificat alguns termes de nacionalitat d'aquests dos articles. Podria objectar que Anvers estava a l'Imperi espanyol i Lieja al Sacre Imperi Romanogermànic, però no ho faré perquè aquests temes de nacionalitats per a aquestes èpoques em semblen indecidibles. Malgrat això, no em sembla convenient canviar la categorització: estic segur que els belgues actuals, consideren Tacquet i Sluse com avantpassats seus. D'altra banda, si siguéssim tan estrictes, hauríem de treure el qualificatiu (categoria) d'italians a Fibonacci, Tartaglia o Cardano o el d'alemanys a Gauss, Riemann, Weierstrass, Goldbach, Clavius i tants d'altres. Salut!--Ferran Mir (disc.) 09:19, 7 maig 2017 (CEST)

PS: Normalment procuro ser bastant curós amb aquest tema, ja que és molt difícil decidir el qualificatiu nacional de persones que van viure quan les seves nacions encara no existien. Però, inevitablement, en categoritzar cal ser esquemàtic, a no ser que vulguis crear una infinitat de categories: Matemàtics prussians, Matemàtics de Renaixement de la Península Italiana, ... etc.--Ferran Mir (disc.) 09:26, 7 maig 2017 (CEST)

 • @Ferran Mir: Hola i gràcies per al teu avis. No soc segur que els belgues actuals consideren Tacquet i Sluse com avantpassats seus (els anversesos respectivament liegesos probablement que sí). Aixó va ser la tesi del nacionalisme romàntic quan des del 1830 l'Estat de Bèlgica, més o menys un accident de la història —com tots els estats–, va cercar la seva unitat i sentit nacional. No és la nació més antiga d'Europa (aquesta posició ja està presa) però historiadors van desenvolupar la tesi que la nació existia molt abans l'Estat, com una evolució natural i quasi linear predit per les estelles. Des d'Ambíorix, eregit en simbol del poble belga que des del temps del romans va lluitar per la seva llibertat. O els Flamencs que van fotre fora l'ocupant francès el 1302 (oblidant, per obligació de l'aspiració a una unitat nacional quasi natural i molt antiga, però de fet creada al segle XIX), que els brabançons lluitaven a costat del rei de França en aquesta batalla. Per què no categoritzar Taquet com matemàtic espanyol? Anvers era espanyola durant tota la seva vida.
L'historiador fr:Henri Pirenne (1862-1935) va ser el més conegut promotor d'aquesta tesi que va desenvolupar en la seva monumental però obsoleta Histoire de la Belgique en set volums. Pirenne i els contemporanis, segur que consideraven Tacquet i Sluse com gloriosos Belgues, símbols de la grandesa de la nació i d'una suposada civilització belga. També va trobar proves que la llengua francesa s'havia imposada «naturalment» en les elits de la part de parla neerlandesa ja des del segle XIII i que era en el curs de la història que el francès era la única llengua del nou país, símbol i argamassa de la «cultura belga» mil·lenària. La majoria de les tesis nacionalistes van ser abandonades pels historiadors moderns.
Des de la península ibèrica, el problema es complica encara més, com que els Reis Catòlics colonitzadors anomenaven tota la colònia Flandes, sense respectar les diferències. Així, avui en dia, els valons no estan gaire contents que, per exemple, Orlando di Lasso en molts texts és anomenat un polifonista flamenc. Per surt a la viquipèdia en català no el categoritzen com compositor belga o compositor flamenc. En la neerlandes el categoritzen, entre d'altres, com «compositor dels països baixos del sud (abans 1830)» el que és correcte i defensible, més aviat que transformar Tacquet et Sluse en membre d'una nació que encara no existia. (Un cas semblant és Rogier de la Pasture) Sabem que el concepte de nació-estat és força recent. Com que les «nostres» fronteres no van parar canviant no atorgaré la nacionalitat francesa a una persona nascuda a, diuem Anvers, durant les diverses ocupacions franceses. El concepte nacionalitat abans ±1750 no té cap sentit. Que fem de l'escriptor nl:Michiel de Swaen, que escrivia en neerlandès, nascut a Duinkerke quan aquesta part del Comtat de Flandes encara era propietat espanyola, i mort el 1707 quan la ciutat era francesa? És un escriptor frances, espanyol, belga, flamenc? Ja veus que no té sentit la categoria nacionalitat en aquella època.--Flamenc (disc.) 12:53, 7 maig 2017 (CEST)
@Flamenc: Ja t'ho havia dit jo que els qualificatius nacionals per a aquestes èpoques em semblen indecidibles (impossibles de decidir), no feia falta que em fessis una tesi sobre el tema. Però el problema roman: Què fem amb Fibonacci o Galileu? Ja sé que no eren italians! A quina categoria proposes posar-los? En el cas de André Tacquet i René-François de Sluse, com a mínim reconeixeràs, que convindria qualificar-los de Matemàtics europeus (hi ha una categoria). I, ja que t'hi has posat, et recomano que et miris la Categoria Matemàtics belgues i comencis a canviar Jean-Charles della Faille, Adriaan van Roomen, Grégoire de Saint-Vincent, Alfonso Antonio de Sarasa, Frans van Schooten i Simon Stevin: i encara tinc els meus dubtes si no caldria canviar també Pierre François Verhulst, Germinal Dandelin i Adolphe Quételet. A la categoria Matemàtics neerlandesos, passa el mateix. I, ja posats, treu a Kant i Leibniz de la categoria filòsofs alemanys. ... Salut! --Ferran Mir (disc.) 17:17, 7 maig 2017 (CEST)
@Ferran Mir: Frans van Schooten (no el coneixia) és un bel exemple de la confusió Flandes, Països Baixos, Bèlgica, Holanda etc per viquipedistes ibèrics. Segons l'estat actual de l'article en català hauria nascut a «Leiden a Flandes», Leiden mai no ha sigut Flandes (excepte pels Reis Catòlics, que per no comprendre les diferències de llurs 17 províncies anomenaven tot Flandes), ni Bèlgica (excepte si tenim compte del fet que humanistes del segle XVII utilitzaven el terme llatí Belgica per llatinitzar la paraula Nederlanden siguin del sud o del nord, espanyols o la república, era la moda d'aleshores, i l'ho he explicat en altres llocs). Faig correccions quan puc, però no sóc especialista de matemàtics. Atribuir una nacionalitat a títol pòstum és curiós, és típic per a grans estats nacions que pensen que sempre van existir com França o Espanya. No porta res. Kant era prussiá i escrivia en alemany - molta gent confon la llengua i la nacionalitat. Hom pot posar-se la qüestió de la utilitat de certes categories, tens raó. Cap problema amb matemàtics europeus.--Flamenc (disc.) 17:46, 7 maig 2017 (CEST)
@Flamenc: En aquest cas no és qüestió de llengua: gairebé tots aquests van escriure en llatí. Els podríem posar Matemàtics Romans! Hahahaha --Ferran Mir (disc.) 18:20, 7 maig 2017 (CEST)
@Ferran Mir: :-), excepte Simon Stevin, que a més de ser matemàtic, va contribuir molt en crear neologismes científics en neerlandès, que utilitzem fins avui!--Flamenc (disc.) 18:24, 7 maig 2017 (CEST)

Grecs i romans[modifica]

Hola de nou! Gràcies per la teva aportació a l'article sobre el cònsul romà per esborrar. Si tens a mà les referències i t'interessa el tema, aquí estem mirant de revisar i referenciar els articles aprofitant que se'ls hi està afegint la infotaula. Qualsevol ajut s'agraeix. Salut! --Jey (disc.) 22:38, 22 juny 2017 (CEST)

Masies[modifica]

Hola Flamenc, he fet uns retocs menors als articles i he votat a les propostes. Salut! --Solde (disc.) 11:07, 18 set 2017 (CEST)

Agència Europea de Medicaments[modifica]

Pots actualitzar el logo de la agència, per favor. Pots fer anar aquesta. Gracies. Triplecaña (disc.) 23:58, 20 nov 2017 (CET)

Quinzena de la Qualitat de 2017[modifica]

El proper dissabte 16 comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat Ja pots anar apadrinar categories, i recorda que per un millor seguiment, s'ha previst usar l'etiqueta #QQ17. Agraït per endavant. --Panotxa (disc.) 09:02, 10 des 2017 (CET)

Nòlit[modifica]

Hola i bon any! Estic editant l'article Nolit que hauria d'haver escrit amb accent: Nòlit. Vaig anomenar-lo inicialment "Noli" però hi havia un conflicte amb un municipi italià (que encara no té article però sí molts enllaços). Podries reanomenar Nolit i canviar-lo en Nòlit? Posats a fer, seria molt interessant crear l'article Noli (transport) i redirigir-lo a Nòlit. Perdona l'embolic però ha estat completament involuntari i fruit de la meva poca habilitat. Moltes mercès i a disposar! Josep Esquer (disc.) 15:41, 7 gen 2018 (CET)

@Josep Esquer: M'en ocupa aquest vespre.--Flamenc (disc.) 16:57, 7 gen 2018 (CET)
Primerament: Moltes mercès! Amb independència de que noli sigui la denominació més correcta, l'article ha quedat com al principi. Si mires Què hi enllaça, hi ha una munió d'enllaços del municipi italià Noli. Per això proposava el canvi.Josep Esquer (disc.) 21:12, 7 gen 2018 (CET)
@Josep Esquer: Em vaig referir a la GEC, com a font d'autoritat. Els enllaços es corrigiran. També he fet una mica de tipologia (hi havia, al meu parer, massa títols) i he catalanitzat les refs.--Flamenc (disc.) 21:15, 7 gen 2018 (CET)
@Josep Esquer: No et preocupis, el municipi italià encara no existia, els enllaços es feien per una plantilla que vaig cambiar. També he creat la pàgina de desambiguació. Normalment, els enllaços no pertinents desapareixeran, el temps que la base de dades s'actualitza. També he adaptat la fitxa a wikidata, el que dona la plantilla autoritat. Quant al contingut, et deixo acabar l'article. Fins aviat, --Flamenc (disc.) 21:47, 7 gen 2018 (CET)
D'acord. Tema acabat. A disposar.Josep Esquer (disc.) 21:54, 7 gen 2018 (CET)

Canoa polinèsia (vela)[modifica]

Hola! Una pregunta-suggeriment sobre el tema de referència. A l'article indicat (canoa polinèsia) hi ha una referència interessant. Viatge del Dr.Wouter Schouten Schouten, Wouter (neerlandès). Intueixo que en l'obra indicada hi ha d'haver una referència a la velocitat de les canoes. Si aquesta referència existeix no deu ser gaire llarga (10 o 12 ratlles?). Potser et podria interessar:

 • 1r. descarregar el llibre (és una mica lent)
 • 2on. localitzar i traduir la cita de les canoes. Si és prou interessant podria afegir-se als articles sobre la canoa polinèsia.

Ja veus de què va. Si t'interessa bé i si no tan amics. Mercès.Josep Esquer (disc.) 16:58, 19 gen 2018 (CET) @Josep Esquer: És un llibre en neerlandès antic de 730 pàgines, escrit en gòtic, no la tipografia més fàcil per llegir. Ja veuré. He començat per corregir la referència bibliogràfica que ja era un bricolatge poc estandardidzat.--Flamenc (disc.) 18:24, 19 gen 2018 (CET)

He afegit una referència que sembla un resum de l'obra de Shouten. A la pàgina 22 hi ha un elogi de la canoa polinèsia. Aparentment és el que buscava. Parla "...very few ships in Holland..." A l'original "Netherlands" ? Ho dic per a buscar en l'original. De moment, mercès!!Josep Esquer (disc.) 02:53, 20 gen 2018 (CET)

Pausànies o Pausànias?[modifica]

Hola Flamenc, He vist que has redirigit Pausànias (geògraf) a Pausànies, donant com a referència o argument l'Enciclopèdia Catalana. És una discussió antiga, des que els "savis" de l'Enciclopèdia van decidir que les paraules que acabaven en -as, encara que fossin singulars, havien d'acabar en -es, perquè no semblessin paraules castellanes. Tenim l'exemple d'Atlas, que en un moment donat va passar a dir-se Atles, sense que fos cap plural. Etimològicament, aquestes paraules han de conservar les seves terminacions, independentment del que puguin semblar a determinats "puristes". Ep, és la meva opinió, però és compartida per diversos filòlegs i per la Fundació Bernat Metge, on sempre utilitza Pausànias i mai Pausànies (veure per exemple la Biblioteca del Pseudo-Apol·lodor, on la traducció sempre menciona Pausànias [1]. No sé si són prou convincents els arguments, però, en honor als clàssics, et demanaria si pots revertir l'edició. Gràcies.--Magenri (disc.) 11:25, 28 feb 2018 (CET)

 • @Magenri:. Jo tinc un reflex quan corregeixo article, de fiar-me a la versió en línia de la Gran Enciclopèdia Catalana, que utilitza la forma amb -es. N'hi molts d'errors en els noms de molts lemes en correcions és quasi un automatisme meu de prendre la GEC com referència. No coneixia la discussió a la qual refereixes. Com la GEC era la font més recent, l'he canviat. Si trobes més idoni utilitzar la forma en -as, no hi veig cap problema. Segur que la Bernat Metge és una autoritat, i la GEC una altra. Quina té més pes? No sóc prou expert. Doncs si vols revertir la meva correcció, no hi ha cap problema. Gràcies de totes maneres de parlar-m'en.--Flamenc (disc.) 11:36, 28 feb 2018 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[modifica]

WMF Surveys, 20:41, 29 març 2018 (CEST)

Destí[modifica]

Sorry, no havia vist que encara hi estaves treballant. Bravo per l'article!--Hinio (disc.) 12:04, 3 abr 2018 (CEST)

m'agraden molt les darreres tries temàtiques!--barcelona (disc.) 22:43, 6 abr 2018 (CEST)

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Didaccasas (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 22:33, 8 abr 2018 (CEST)

Bones, sóc el Dídac i m'agradaria una mica d'ajuda per començar a aportar el meu granet d'arena a la viquipèdia!

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[modifica]

WMF Surveys, 03:39, 13 abr 2018 (CEST)

Reactància per a fluorescents[modifica]

@Flamenc..: Reactància per a fluorescents:Dir-li estabilitzador és una errada de concepte (sigui de qui sigui) ja que un estabilitzador ha de poder estabilitzar tant cap amunt com cap avall, "augmentant o disminuint" el voltatge o el corrent consumits (segons el cas), per a deixar-los constants és a dir: "estabilitzats". (m. [EE] Aparell que garanteix una tensió sensiblement constant en un receptor o circuit elèctric, encara que la tensió d'entrada o el consum de potència del receptor variïn considerablement). La reactància que ens ocupa, només pot "abaixar el corrent" evitant que passi d'un cert límit (d'aquí el terme "limitador"). Apart d'aixó, el seu paper "principal" no és únicament el de limitar el corrent, una resistència sèrie o un condensador y una VDR en paral·lel limitarien el corrent molt millor. La tensió a la que es connecta el fluorescent, la de l'habitatge, és de 220V i cal un aparell que l'elevi momentàniament a 1000V en l'encesa, aquest aparell se li diu diu en català i en castellà: "reactància". De fet és una [[bobina d'inducció]] que en sèrie amb l'encebador (interruptor automàtic) forma un generador de guspira, que en el moment de l'arrencada crea un extracorrent de ruptura d'uns 1000V, amb forma d'ona esmorteïda. Apart d'aixó el motiu més important per dir-li Reactància és que si vas una botiga i demanes un estabilitzador de fluorescent se't quedaran mirant amb cara de pòker fes:

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Jvernega (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 17:48, 16 abr 2018 (CEST)

Hola, no tinc clar en quin idioma està l'article que estic editant. L'he escrit en castellà, però com vaig començar amb la Viquipèdia en català ara no sé com canviar-ho. Em podeu donar un cop de mà? L'article es diu "De la Ilíada"

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Marraco (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 11:44, 26 abr 2018 (CEST)

Benvolgut/da,

Tinc dubtes amb les darreres edicions de Beatboxing amb la feina feta per Victorduchas (discussió contribucions registre). De forma segurament precipitada he patrullat la seva feina, però dubto de si no estarà xafant la feina de Unapersona (discussió contribucions registre).

Pots fer-hi un cop d'ull, si et plau?

Salut, --Marraco (disc.) 11:44, 26 abr 2018 (CEST)

Vandalisme[modifica]

Hola Flamenc! Crec que caldria revisar les edicions de l'usuari Tenienteramires. He detectat vandalisme en articles relacionats amb Móra d'Ebre i móra(fruita). M'agradaria corregir els errors però no tinc prou pràctica. Moltes mercès. Josep Esquer (disc.) 01:53, 20 juny 2018 (CEST)

Esborrar pàgina Maria del Carme Riu de Martin[modifica]

Hola Usuari:Flamenc! Fa temps que no ens veiem, però me'n recordo de tu! Tema "esborrar". Jo crec que qui posa una etiqueta (com les que l'article va rebre, que eren encertades) és qui ha de treure-les si es compleixen les condicions. Jo hauria pogut fer-ho però no ho crec correcte. No hi ha cap lloc on es digui que aquest és el procediment per etiquetes amb avisos, però per a mi és de 'sentit comú'; també el temps que s'ha de donar de marge per que s'arreglin els defectes crec que s'hauria d'especificar per no tenir articles durant molt de temps amb notes que siguin inapropiades i que puguin confondre a lectors o editors poc experimentats. Cordialment, Konkordia (disc.) 13:04, 10 jul 2018 (CEST)

 • @Konkordia: Generalment, Pau Cabot té molta resistència per treure plantilles que ha posades. Sovint, quan les trec després d'avaluar les millores i canvis d'un article, cinc minuts després les torna a posar amb la seva interpretació molt estricte (per a mi, massa estricte) de criteris de qualitat. Jo m'hi he acostumat, tot i que pot parèixer brusc per viquipedistes noves que en un tres i no res reben tres plantilles. L'ús exagerat de plantilles de crítica de qualitat no serveix per res. Ens haurem de limitar a un màxim de dues.--Flamenc (disc.) 10:40, 11 jul 2018 (CEST)
 • @Flamenc: Gràcies Frank pels teus missatges; hi estic d'acord. De totes maneres crec que sobre la qualitat i les plantilles d'avís hi ha alguna cosa a fer a Viquipèdia. No sé com ho tracten a altres Wikipedies, les principals i més properes geogràficament són molt diferents en recursos, en lectors, en editors, en editors de normativa, en control de qualitat, etc. Tu deus saber com va això a la neerlandesa. A la catalana hi ha conflictes (petits, fàcils de solucionar fredament com a l'article de Maria Carme Riu de Martín) però també et trobes articles com Agripina II sense cap referència, creada l'any 2006 i sense cap etiqueta, cosa que és molt important. A l'historial d'aquest exemple (entre molts altres) es veuen intervencions de bots , d'altres editors i administradors sense cap menció a la manca de referències i de citacions. Crec que s'hauria de fer alguna cosa. Jo hi estic pensant. Cordialment,Konkordia (disc.) 19:35, 11 jul 2018 (CEST)

Ceba[modifica]

Perdona. Crec que la darrera modificació no és gaire encertada. Sense posar la mà al foc, una cosa que estava bé ha quedat substituïda per una construcció que a mi em sona estranya. Mira la fitxa Optimot Fitxa 2328/4. A disposar.Josep Esquer (disc.) 13:24, 15 jul 2018 (CEST)

Història de Barcelona[modifica]

Gràcies per les teves correccions, però, per què treus les versaletes dels segles? Ara n'hi ha que sí i n'hi ha que no, es perd la uniformitat. Salutacions.--Canaan (disc.) 12:20, 8 oct 2018 (CEST)

@Canaan: Tens raó, repararé l'error.--Flamenc (disc.) 09:29, 9 oct 2018 (CEST)
Gràcies.--Canaan (disc.) 12:51, 10 oct 2018 (CEST)

Hoi[modifica]

Bon dia Flamenc,

Hoe gaat het? Al een tijd niet gesproken! Ben je de afgelopen tijd nog veel in Catalonië geweest? Ik ben het afgelopen jaar nogal druk geweest en heb weinig tijd aan Wikipedia kunnen besteden. Eens kijken of ik daar de komende tijd verandering in kan brengen! Leuk dat je naar de Viquitrobada gaat! Ik kan helaas niet komen, maar hopelijk volgend jaar wel. Groetjes! --Laurita (Missatges) 20:12, 4 nov 2018 (CET)

Semolina Tomic[modifica]

Podries mirar aquesta entrada Semolina Tomic a veure com es pot millorar? Gràcies Tiputini (disc.) 10:26, 26 nov 2018 (CET) @Tiputini: amb molt de gust. No estic d'acord amb les dues plantilles. --Flamenc (disc.) 11:18, 26 nov 2018 (CET)

Cercant un mentor[modifica]

Sistema de mentorització
Taniayepes (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 13:21, 29 nov 2018 (CET)

Bona tarda, som dues estudiants de la Urv i estem fent un viquiprojecte. La nostra consulta és; com posar la plantilla a la pàgina que estem editant que aquesta està en edició i que no es pot modificar? Gràcies.

 1. He vist que heu començat Usuari:Taniayepes/proves: la pàgina a la vostre pàgina de proves personal: allà, normalment, ningú no intervé, si no és convidat per l'usuària. Quan la pàgina és madura per publicar, n'hi ha prou amb un senzill copiar-enganxar. Podeu fer el que vulgueu a la pàgina de proves (excepte el que va contra les bones maneres i la curialitat), no cal fonts, ni admissibilitat, ni res més que bona voluntat i idees. Si volguessiu, si em convideu, puc anar i mirar i donar el meu comentari.
 2. Alternativament podeu posar el codi {{inacabat}} damunt el text, si ja editeu a les pàgines públiques. Tothom pot intervenir, tot i que generalement, ningú no ho fa si no ésconvidat/convidada i si es veu que la pàgina és «viua». Aleshores mireu de tant en tant a la pàgina de discussió de l'article, allà poden fer suggestions. També podeu parlar breument del vostre projecte a la pàgina d'usuària i publicar-hi un enllaç «interviqui» que dirigeix al vostre article inacabat. --Flamenc (disc.) 15:00, 29 nov 2018 (CET)