Usuari Discussió:Gerardduenas

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Si teniu qualsevol dubte no dubteu a preguntar-me. Feu clic a comenceu un nou tema i ja està!

Marti.bdb (discussiócontribucions)

Bon dia,

com a participant del Viquiprojecte d'Articles absents de l'any 2012 t'informem que es reprèn el Viquiprojecte. T'animem a participar de nou per a fer crèixer la Viquipèdia en català.

Gràcies.

Resposta a «Viquiprojecte:Articles absents»

Invitation to Rejoin the [https://mdwiki.org/wiki/WikiProjectMed:Translation_task_force Healthcare Translation Task Force]

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)
Resposta a «Invitation to Rejoin the [https://mdwiki.org/wiki/WikiProjectMed:Translation_task_force Healthcare Translation Task Force]»
Airun79 (discussiócontribucions)

Bon dia, ja fa un temps que tenim introduït el llibre guia jove a viquillibres, pero ara hem posat una fitxa nova, i quan he entrat a la home per posar-la al índex no hem queda bé l'edició i no sé com fer-ho. La fitxa ja veuràs que és la de la creativitat. si em podeu ajudar.

Moltes gracies

Resposta a «edició guia jove»
Barcelona (discussiócontribucions)
Resposta a «votacions»
Gabones (discussiócontribucions)
Resposta a «Problema d'error en Traduccions»
Type&soul (discussiócontribucions)

Hola Gerard, Estic d'acord amb el que comentes i t'agraeixo el missatge. De totes maneres haig de dir-te que l'entrada de Eudald Pradell estava molt descuidada i plena d'errors. Sembla que ningú li ha posa't cap mena d'atenció en tot aquest temps. Revisa com estava abans i com està editada ara (respectant l'estructura i la manera com algú ja l'havia fet en un inici). Per cert, la referència al blog de "unos tipos duros" no era meva. Així que t'agrairé que no m'atribueixis coses de més. He intentat redactar-ho el millor que he sabut. Estic d'acord amb el conflicte d'interés que abans em comentaves. No era la intenció de fer publicitat de ningú, sino de aportar informació que pot ser d'interés «visual». La imatge que apareix de mostra de la lletra Pradell, per exemple, no és pas la lletra original de Pradell sino de la versió digital interpretada pel dissenyador Andreu Balius (a quí es fa referència més avall), per tant si hem de ser tan primmirats aquesta imatge s'hauria d'eliminar per no correspondre's amb els tipus de lletra que Pradell va gravar. He incorporat la referència del text d'Albert Corbeto (especialista en la matèria) per tal que pogueu comprovar tota la informació aportada fins ara. Dubto que hi pugui haver algú (a part d'ell) que pugui aportar informació de major qualitat. Això que poseu de «Aquest article o secció necessita l'atenció d'un expert en la matèria» ho haurieu d'haver posat fa anys!. I això de «Aquest article o secció no cita les fonts o necessita més referències per la seva verificabilitat. Millorau-lo!» no és cert. Lleigiu-vos l'article de l'Albert Corbeto i ho trobareu tot. No hi ha gaires fonts bibliogràfiques sobre la matèria (ho dic amb coneixement de causa) i les que hi ha són en paper imprès. Puc aportar-ne algunes més és clar. Amb una mica més de temps podria mirar d'ampliar-ne la informació, si calgués. Sisplau, de la mateixa manera que us mireu «amb lupa» entrades com aquesta, us haurieu de mirar moltes d'altres que no responen als criteris que exigiu. Em sap greu, dir-ho d'aquesta manera, però és com jo ho veig. L'àrea de Tipografia està molt descuidada i dona peu a forces errors entre els estudiants que utilitzen la Viquipèdia per cercar informació. Si puc ajudar en alguna cosa, estic a la vostra disposició. Segur que, entre tots, podrem millorar el que ara hi ha i tot allò que encara no hi és.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@Type&soul:Moltes gràcies. És cert que has millorat molt l'article i ho sento per el comentari d'abans. També és veritat que el de unos tipos duros tampoc és teva. M'explico: La meva reacció ha estat així perquè tenim molta gent que agafa i fa la pàgina de la Viquipèdia de la seva organització ( per fins publicitaris i gens neutrals) i després agafa articles relacionats amb la temàtica i afegeix enllaços a la seva web. M'havies semblat una d'aquestes persones i per anar ràpid ho he fet malament i per això et demano perdó. Suposo que ets un expert en la matèria (jo no), per tant si t¡has llegit l'article i et sembla que no hi ha cap error pots treure tu mateix la plantilla, si no te'n surts digue'm-ho i ja ho faré jo. He posat la plantilla de Falten referències, perquè estaria bé proporcionar alguna de més. Entenc que estigui poc documentat, però segur que en podem trobar alguna més, i no hi ha cap problema que només siguin en paper, així també podrem treure la de Falten referències

Moltes gràcies per editar i t'animo a continuar ajudant!

Type&soul (discussiócontribucions)

Hola Gerard, He llegit l'article i he vist que algunes de les correccions que jo havia fet les has eliminat i tornar a sustituir per les que hi havia abans de la meva correcció. No sé com poder fer-se els canvis novament. Però intentaré explicar-te, un a un, els canvis que s'haurien de fer: 1-"obre un taller propi com a mestre encepador d'armeria armer" [això no ho sabem: solsament es sap que obre un taller com a mestre armer. no se sap si continua amb aquesta especialitat, no hi ha referències sobre aquest fet]. Cal eliminar la repetició al final, si més no («d'armeria armer»). 2- "És en aquella època quan grava els punxons de lletres per impremtes" [jo havia eliminat això perque no ho sabem. En principi ho farà més tard quan apendrà dels carmelites descalços al Convent de Sant Josep] 3- "director de la Impremta Real a Barcelona, anomenat Pablo Barra" [no sabem quin era el càrrec d'aquest personatge, havia eliminat això perque caldria una referència directei no la tenim] 4- "l'art de matrius" [he eliminat això perque no te cap sentit: les matrius s'obtenen un cop s'ha gravat el punxó, que és el que fa Pradell]. 5- " Convent de Sant Josep," [això està malament: es tracta de la Fabrica de lletra del Convent de Sant Josep (carmelites descalços). A la referència de Corbeto se'n parla. No té res a veure amb els jesepets de Gràcia. No sé d'on ha sortit això! La Fàbrica de lletra estava ubicada on ara hi ha el mercat de la Boquería, a Barcelona. 6- "on va perfeccionar les seves nocions d'armer per treballar amb el ferro". [No és exacte: s'utilitzava l'acer i no el ferro, per això jo ho havia deixat d'aquesta manera: «on va adquirir l'experiència necessària per al desenvolupament d'aquesta nova activitat.»] 7- "Gregori Mayans, il·lustrat valencià que escriu en castellà, va sol·licitar que es considerés tot el treball que estava realitzant Josep Eudald, però no va tenir èxit." [Jo havia eliminat per d'aquesta informació per manca de referències: sols sabem per documentació epistolar que Mayans va recolzar Pradell però no en sabem de la repercussió amb exactitud.]

Em sembla que no em deixo res més. Perdona que t'ho expliqui d'aquesta manera, però no sé si hi ha una manera millor de fer-ho. El que jo havia redactat estava bastant mesurat i he intentat donar referències que poder ésser contrastades bibliogràficament. Moltes gràcies.

Type&soul (discussiócontribucions)

Gerard, He inclòs unes quantes referències bibliogràfiques sobre l'Eudald Pradell. Jo he escrit també, però m'he abstingut de referenciar-me per a no incòrrer en això de les incompatibilitats.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@Type&Soul: Aquestes edicions les he fet just quan t'he escrit el primer missatge, em semblava mal referenciat i he tornat a la versió anterior d'algunes frases. Ara revertiré els meus canvis.

El malentès ha sorgit a rel que la referència que has afegit no només fa referència al paràgraf on l'has afegit sinó a tot l'article. Si és aquest el cas, hi ha dos opcions o bé es cita només al final a l'apartat de Bibilografia o es cita a l'apartat de bibliografia i al text es citen les pàgines del llibre que hi ha a Bibliograia (Mira l'exemple de Viquipèdia:Citau les fonts), de moment deixaré la primera opció i si em dius les pàgines les afegeixo (és una mica difícil).

El Convent de Josepets és també caramelita però no és el que toca, ho canvio per l'article de la Boqueria.

Pots apretar la pestanya de dalt a l'esquerra de l'article que posa mostra l'historial i apretar la data de la modificació per comparar els canvis que s'han fet.

Si puc ajudar en alguna cosa més aquí em tens!

Type&soul (discussiócontribucions)

Hola, No entenc això que em comentes en el segon paràgraf. He acabat de revisar l'article i fet un parell d'ajustos: - No sabem el càrrec del tal Pablo Barra. - Fabrica de fosa del Convent de Sant Josep (he afegit la referència de la ubicació) - Fer constar la doble activitat de Pradell. - fer constar l'aprenentatge en el treball del metall (no queda clar si sols es parla de l'acer o del ferro) pel gravat de punxons.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@Type&soul: He fet els canvis que em comentaves, excepte el de Pablo Barra, ja que aquest document ho referencia.

També he reestructurat una mica el final i he donat format a les referències.

Malhauradament no es poden citar blogs com a referències vàlides. L'he posat a Enllaços externs.

Si no és excessiu l'ús d'autoreferències, són referències notables i estan ben argumentades i contextualitzades sí que et pots autocitar.

Si vols referenciar paràgrafs en concret has d'afegir la plantilla {{Sfn}}, per fer-ho has de fer clic al desplegable insereix de l'editor i clic plantilla. Se t'obrirà una finestreta amb un camp on has d'escriure sfn i fer clic a Afegeix la planilla. Omples el camp del Cognom i de l'any. Si vols afegir la pàgina (en el cas que sigui una referència de la qual cites diverses pàgines) has de fer clic a Afegeix més informació, Mostra 5 camps més i pàgina (o pàgines) un cop plens els camps fas clic a insereix i ja ho tens!

Fins ara!

Type&soul (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Sí, és cert. Ja no recordava la referència a Pablo Barra a l'article de'n Corbeto. Però sembla que més que no pas el «director» de la Imprenta Real, a Barcelona. Era un impresor que tenia les llicències per imprimir o representar els interessos de la corona. Crec que les referències estan prou bé, tal i com les has colocat (moltes gràcies). Sobre el que comentes de la conveniència de citar a "blogs", actualment, a la viquipèdia (en l'àmbit de la tipografia, al menys) hi ha vàries entrades que es sustenten únicament en la referència d'un blog. Sembla que a algú se li ha pasat per alt això o bé no s'ha preocupat en verificar si la entrada és prou significativa. Salut!

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@Type&soul:Si no era director canvia-ho tu mateix, tens raó.

Sí, malhauradament no donem l'abast a tot i es colen articles mal referenciats. Si en veus, tu mateix pots afegir referències (Mira't aquest article per aprendre'n) o si no en trobes o no dones l'abast pots afegir la plantilla {{FR}} (insereix, plantilla, escriure FR, Afegeix la plantilla, Insereix). També et pots llegir els criteris d'admissibilitat de la Viquipèdia i si veus algun article no admissible pots afegir {{FVA}}. Si t'has llegit l'article a fons com a expert, ja pots treure la plantilla {{expert}} (o digue'm-ho i ja ho faig jo).

Moltes gràcies per ajudar-nos amb aquest tema que portem una mica peix ;)

Type&soul (discussiócontribucions)

Faré el que pugui. La veritat és que no disposo de massa temps lliure per poder contribuir-hi. Però ho faré en la messura del possible. Els meus alumnes utilitzen força la Viquipèdia i, a vegades, em trobo amb disbarats monumentals que han sortit de la mateixa viquipèdia (i la Wikipedia, també). Per això és bo de tenir cura dels continguts. però també de saber ponderar bé les entrades. Gràcies per la teva ajuda.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@Type&soul: Gràcies a tu. Aprofito per demanar-te que afegeixis referències a Peticano i que l'allarguis una mica, si pots.

Type&soul (discussiócontribucions)

Gerard, no aconsegueixo passar una pàgina en proves a pàgina Viquipèdia. Ho sento!

Gerardduenas (discussiócontribucions)

No ho sentis, és un dels dubtes més usuals dels usuaris novells a la Viquipèdia. Has de fer clic a la pestanya que posa més (i una fletxeta) al costat de la pestanya de l'historial i la de modifica. Allà apreta reanomena. Fes clic alel desplegable de la pàgina que se t'obri i selecciona "(Principal)".

Resposta a «Contacta'm»
Rauric (discussiócontribucions)

Hola, Gerardduenas.

A veure si aprenc a firmar els comentaris. Estic a la teva disposició per al que calgui. Fins aviat i bon any nou!

Rauric (disc.) 15:43, 31 des 2016 (CET)

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@Rauric:Sí, es fa tal com ho has fet. En aquest altre tipus de pàgines de discussió (discussions flow) no cal que signis els comentaris perquè ja apareix el teu nom a sobre. Espero no haver-te embolicat massa ara ;). Estic a la teva disposició i bon any nou igualment!

Detroiticus (discussiócontribucions)

Hola Gerardduenas, he eliminat la frase perquè és falsa. Fa uns quants anys pensavem que Antonio Lotti havia ensenyat al ospedale degl’ incurabili, però resulta que, d'acord amb les investigacions més recents de Norbert Dubowy (Bemerkungen zur Kirchenmusik von Antonio Lotti) de Caroline Giron-Panel (Musique et Musiciennes à Venise) i Pier Giuseppe Gillio (L’attività musicale negli ospedali di Venezia nel settecento) no hi ha cap evidència en absolut per afirmar que en Lotti hagués ensenyat al incurabili ; només una tradició oral, com va escriure Francesco Caffi més d'un segle després.

Detroiticus (discussiócontribucions)

Gràcies, té sentit. No sabia on posar la referència precisament com que vaig eliminar la frase a què es refereix. Salutacions cordials i feliç any nou!

Resposta a «Hola.»
Medol (discussiócontribucions)

T'agraeixo el suport a les votacions per administrador, intentaré no defraudar la confiança que m'has fet. Aprofito per destitjar-te unes bones festes de Nadal.

Resposta a «Gràcies»
CarlesMartin (discussiócontribucions)

Hola, Gerardduenas. Ara que s'acaba d'aprovar la meva candidatura, voldria agrair-te les teves amables paraules quan hi vas donar suport. Bones festes!.

Resposta a «Agraïment»
Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Abans de res vull agrair-te la teva opinió a la meva candidatura a administrador. Ara bé, haig de fer una petita observació, tot i que continua sent poc temps com a editor, en sóc des del 5 de març del 2014, una mica més de 2 anys i de forma regular amb més de vuit mil edicions i nou mil revisions d'articles, no pas fa un any. Gràcies

Gerardduenas (discussiócontribucions)

@Kette~cawiki: Ho sento si em vaig equivocar. Vaig mirar les teves contribucions i començaven el 2015. Suposo que les contribucions abans de la unifiació del SUL (i el canvi de nom del teu usuari) no deuen sortir. Moltes gràcies per la puntualització!

Resposta a «Temps com a editor a Viquipèdia»