Usuari Discussió:Gomà/Arxiu 5

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Discussió sobre plantilles

Ei Gomà! Potser t'interessa aquesta discussió. És sobre l'ús de les plantilles, que últimament se n'estan fent moltes. A veure si aconseguim arribar a un consens en el tema. Moltes gràcies. --Catalaalatac (Parlem-ne) 15:44, 29 oct 2010 (CEST)

Campanya d'avaluacions i possibles votacions

He activat encara més avaluacions de les teves traduccions: ara ja hi ha les de Teoria d'equacions, Equació, i em reservo per després les de Paràmetre estadístic, Algorisme de la colònia de formigues i Algorisme d'Euclides. La de Viquipèdia:Avaluació d'articles/Valor propi, vector propi i espai propi està arxivada; es van fer algunes demandes i algunes les he satisfet i d'altres, mira a veure si es pot fer alguna cosa, sinó la poso en votació i el vot decidirà. La de Viquipèdia:Avaluació d'articles/0,999... de moment només hi ha peticions de menys vermells per part de na Barcelona. Fes el que puguis; si hi ha alguna emergència ja t'avisaré. Qui dia passa, any empeny!--Peer (disc.) 09:47, 23 oct 2010 (CEST)

0,999... ja és de qualitat.--Peer (disc.) 20:04, 3 nov 2010 (CET)

Nivell de llengua dels AdQ

Salut Gomà. Mira't la secció Viquipèdia:La taverna#Nivell lingüístic dels articles de qualitat. Seria una iniciativa per a supervisar el nivell de la llengua dels AdQ (Viquipèdia:Articles de qualitat/Nivell lingüístic). En el teu cas, el que et demano és si se t'acut algun suport més de col·laboracions especials (GenCat, alguna escola de correctors, estudiants de filòlogia, algun institut català de la llengua) pel que fa a les correccions de dalt a baix d'articles. Com ho veus?--Peer (disc.) 08:34, 12 nov 2010 (CET)

Estem en converses amb l'IEC per revisió externa tant de qualitat lingüística com de continguts. També ens han facilitat contactes d'escoles de correctors. El tema el porta la Barcelona.--Gomà (disc.) 10:41, 15 nov 2010 (CET)

Articles de Mates: ressituant-nos

Molta salut. Bé, de moment els progressos en distincions són força bons. Hi ha el problema de manca d'especialistes (una evidència del nivell matemàtic de la població, posant-me a mi com un exemple de semianalfabet matemàtic) en les avaluacions i revisions i les contribucions dels que hi entenen una mica, són puntuals (en Pau, Ssola i algú més). Però tot ajuda a millorar en algun cosa els articles (redactat, formats, etc.). De la teva llista de traduccions en queden uns quants que tinc pendent de posar en avaluació i pràcticament ja estarà. Aquí van els set punts d'informació bàsics (com les 7 notes de l'escala o les 7 vèrtebres cervicals):

 1. Teoria d'equacions està en votació. L'he revisat (tot i que caldria una altra passada) i crec que caldria reanomenar-lo com Història de la teoria d'equacions i traduir fr:Théorie des équations (mathématiques) del francès. Si pots fer primer alguna cosa, això seria el més urgent (està en votació).
  Ja és article de qualitat.Fet Fet! --Peer (disc.) 01:54, 20 nov 2010 (CET)
 2. Triangle, que és dels 1000, es va avaluar. He deixat un altre missatge a Ssola que va fer propostes de millora però de moment no s'ha fet res.
 3. Trigonometria. És un dels 1000. Molt fluix en referències; tot i que l'anglès té menys desenvolupament, té 13 referències i el nostre 1! Amb algunes millores podria obtenir alguna distinció.
 4. Valor propi, vector propi i espai propi està avaluat i pendent de traduir unes imatges i alguna cosa més.
 5. Test de primalitat i Varietat (matemàtiques) els posaré en avaluació més endavant. No fan massa patxoca sobre tot per manca de referències.
 6. Equació està en avaluació (sense cap comentari) i començaré la revisió.
 7. Posaré en avaluació Algorisme d'Euclides, Algorisme de la colònia de formigues i Paràmetre estadístic.--Peer (disc.) 09:15, 8 nov 2010 (CET)
  Avaluant-se Algorisme de la colònia de formigues.--Peer (disc.) 11:42, 21 nov 2010 (CET) Ja és de Distintiu de qualitat.png--Peer (disc.) 14:30, 10 des 2010 (CET)

Amical

Hola Gomà,

Mira la pàgina d'errors de l'amical-bot, he posat una possible solució per un bug. Si tens problemes aplicant-ho no dubtis en contactar. --Joancreus (discussió) 21:48, 16 nov 2010 (CET)

Traduccions del novembre 2010

Traduccions d l'octubre 2010

Traduccions del setembre 2010

Traduccions de l'agost 2010

Sobre el sondeig

Hola Gomà!

Al sondeig, et faria res treure les portades Laboratori/Portada/2 i Laboratori/Portada/3 i afegir Laboratori/Portada? Trobo que les dues primeres no són gaire estètiques, i la primera fa més bona pinta. Gràcies. --Joancreus (discussió) 21:18, 24 nov 2010 (CET)

Logaritmes

Bona tarda, Joan. Estic intentant educar-me en matemàtiques a poc a poc, ja que es pot dir que és l'únic camp de la ciència en què la meva ignorància és gairebé completa (sé aritmètica, equacions i va que xuta). M'he mirat l'article logaritme i hi he trobat a faltar una secció dedicada a explicar com es calculen els logaritmes "a mà". Seria possible afegir-l'hi, perquè altra gent en la meva situació pugui trobar la informació? Moltes gràcies. – Leptictidium (nasutum) 19:20, 8 des 2010 (CET)

Moltes gràcies. A primera vista em sembla una mica difícil, però això és per culpa meva ja que no sé què és la sèrie de Taylor, per exemple. Però ja m'ho aprendré. Fins una altra i bones festes si no tenim ocasió de parlar abans de Nadal. – Leptictidium (nasutum) 15:02, 12 des 2010 (CET)

Una pregunta...

Hola Gomà, doncs tinc una pregunta bastant simple, on puc aprendre a fer un bot? M'agradaria fer un bot simple, que afegís categories a articles (res més). On puc aprendre? JaumeBG 06:19, 11 des 2010 (CET)

D'acord, gràcies per l'enllaç! JaumeBG 06:33, 11 des 2010 (CET)

El Viquiprojecte:Història de Catalunya ja té vida!

Ei Gomà! Tot i que no sóc un entès d'història de Catalunya ni res de l'altre món, sinó que simplement m'agrada i m'interessa, ahir em vaig animar i vaig crear el viquiprojecte d'història de Catalunya. Pots entrar-hi i donar la teva opinió. Tingues en compte que els criteris poden ser modificables. Que vagi bé! --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:12, 15 des 2010 (CET)

Equivocacions a les planes de discussió d'altres usuaris

Ui, nosénosé... Em pensaré això de perdonar-te... :-) A canvi, però, faré d'aquí uns dies una petició a l'AmicalBot. :-D Fins aviat, Gomà! --Judesba (digues...) 00:47, 19 des 2010 (CET)

L'Amical(bot)

Hola Gomà,

Últimament he pensat unes quantes millores que es podrien fer a l'Amical-bot. Em podries, si us plau, passar per corre el codi font? Així podré jugar una mica. Moltes gràcies. --Jo++ 14:27, 18 des 2010 (CET)

Pel que sembla, a <Errors> diu que tot sovint hi ha errors sense "caçar". També intentaré afegir excepcions. --Jo++ 14:31, 18 des 2010 (CET)
No hi tinc accés... --Jo++ 09:55, 19 des 2010 (CET)
Per cert, el de softcatalà podria anar bé, no? --Jo++ 09:56, 19 des 2010 (CET)
A més, està en llicència GPL/AGPL! --Jo++ 09:57, 19 des 2010 (CET)

Bon Nadal

303-pastorets primers dels anys 1980..JPG
Pipetaborchristmasminstrel.png
BBBBB OOOOO N N N N A DDDD A L
B B OO OO NN N NN N A A D D A A L
BBBBB OO OO N N N N N N A A D D A A L
B B OO OO N NN N NN AAAAAAA D D AAAAAAA L
BBBBBB OOOOO N N N N AA AA DDDD AA AA LLLLL

I feliç ninou! --Bestiasonica (disc.) 12:26, 25 des 2010 (CET)

Bones Festes !! --MarisaLR (disc.) 18:01, 26 des 2010 (CET)
Bones festes!! --Solde (disc.) 09:58, 27 des 2010 (CET)

Traduccions del decembre 2010

 • La vostra petició de traducció de l'article Nombre hiperreal s'ha completat amb èxit.--Amical-bot (disc.) 22:39, 13 des 2010 (CET)
 • La vostra petició de traducció de l'article Nombre hiperreal s'ha completat amb èxit.--Amical-bot (disc.) 22:36, 13 des 2010 (CET)
 • La vostra petició de traducció de l'article Nombre hiperreal no s'ha pogut completar perquè en aquest moment el traductor automàtic no està disponible, es tornarà a intentar més tard. Si voleu podeu traduir-la amb un altre traductor automàtic i canviar la plantilla a 'Petició de tradució c' llavors el robot amical-bot continuarà el postprocés.--Amical-bot (disc.) 22:27, 13 des 2010 (CET)
 • La vostra petició de traducció de l'article Logaritme binari s'ha completat amb èxit.--Amical-bot (disc.) 12:10, 11 des 2010 (CET)
 • La vostra petició de traducció de l'article Usuari:Ermengol Patalín/traduccions/Màlaga s'ha completat amb èxit.--Amical-bot (disc.) 08:35, 4 des 2010 (CET)
 • La vostra petició de traducció de l'article Usuari:Ermengol Patalín/traduccions/Màlaga s'ha completat amb èxit.--Amical-bot (disc.) 08:19, 4 des 2010 (CET)
 • La vostra petició de traducció de l'article Usuari:Ermengol Patalín/traduccions/Màlaga no s'ha pogut completar perquè en aquest moment el traductor automàtic no està disponible, es tornarà a intentar més tard. Si voleu podeu traduir-la amb un altre traductor automàtic i canviar la plantilla a 'Petició de tradució c' llavors el robot amical-bot continuarà el postprocés.--Amical-bot (disc.) 07:37, 4 des 2010 (CET)

Traductor de la Generalitat amb menys idiomes

Hola Gomà. Fa uns dies vaig veure que el Traductor de la Generalitat ja només servirà per traduir entre català-castellà-occità-aranès. Diuen que per a la resta de llengües ja existeixen altres traductors automàtics, com ara Google. Però és clar, si el programari de l'Amical-Bot utilitza el traductor de la Generalitat, ara resulta que no fa cap traducció, atès que el traductor sempre està fora de servei. Què n'hem de fer d'això ? Tocarà editar i utilitzar el traductor Google, i després deixar que el bot arregli la resta (interwikis, p.ex) ? En fi, és que just ara li he demanat un reguitzell d'articles per traduir, atès que em quedaven un munt de vermells en un altre article important. Ja em diràs alguna cosa.--MALLUS (disc.) 11:08, 29 des 2010 (CET)

El bot ja no tradueix, doncs?--Lohen11 (disc.) 10:00, 31 des 2010 (CET)
Bon Nadal a tots! El meu sistema encara que manual..manual empra Google i queda prou bé ja li vaig passar fa un temps a en Joan Ramon..;-)--Mcapdevila (disc.) 10:10, 31 des 2010 (CET)
Gràcies, molt bé lo de les categories. Si ho hem amb google, pot ser fins i tot millor perquè utilitza la viquipèdia per traduir i té molts més idiomes. Bon any!--Lohen11 (disc.) 11:53, 31 des 2010 (CET)

Quadrats i àlgebra geomètrica

Hola. Pots passar per Discussió:Quadrat_(polígon)#Quina_.C3.A0lgebra_geom.C3.A8trica.3F? Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 23:37, 1 gen 2011 (CET)

hola gomà

m'agradaria consultar-te una cosa

ahir vaig crear un article aquí a la viquipedia pel projecte viquifabricació, que tractava sobre El Cas Ford. un cop ja creat em vaig adonar que en aquell moment, per error, no estava registrat, aixi que no surto com a autor jo, sino la IP del meu ordinador personal de casa Em sabria bastant greu que ja que he treballat per poder-lo escriure, l'article ara per culpa d'aquest petit errorno fos vàlid per al concurs del projecte ni per pujar nota. La professora Irene Buj va llegir l'article fa ja unes quantes setmanes, de manera que pot confirmar que és meu. Què puc fer per tal que l'article sigui vàlid? Puc eliminar-lo des del meu ordinador i re-escriure'l desde la meva compta?

Gràcies

Re:Xequiuser

Benvolgut, Joan. Efectivament, es tractaria del mateix usuari. El compte registrat i la IP coincideixen. Bon any! ----J. G. Góngora (disc.) 15:36, 4 gen 2011 (CET)

traductor gencat

Joan, sabeu perquè està penjat ? Vull dir si heu pogut contactar amb ells o si vols que miri si conec algú que doni raó?. --amador (disc.) 05:11, 5 gen 2011 (CET)

Wikimèdia CAT a la nota de premsa

He afegit una secció a la nota de premsa dels 10 anys per a explicar un xic tot això del chapter. M'agradaria que vostè, com que està més al corrent de tota la situació i l'ha viscuda de prop, doncs n'escrivi unes línies. Gràcies. --Davidpar (disc.) 14:48, 4 gen 2011 (CET)

Moltes gràcies, ha quedat molt bé. --Davidpar (disc.) 12:38, 5 gen 2011 (CET)

Dubtes a viquifabricació

Còpia del email de Gabriel Vicens, amb el treball "Carbonitruración". (No sabem l'usuari)

-Hay una formula que se podría arreglar algo más: he estado mirando formulas de otras paginas, pero por ejemplo no se como hacer más grande el exponente de la exponencial, que queda algo pequeño. Te suena como se hace?

-En mi sesión no he visto donde queda registrado lo que he hecho. A ti te aparece por algún lado? (imagino que si, solo que falta practica.)

--Amical-gestio1 (disc.) 11:09, 10 gen 2011 (CET)

Deu ser Gabri20 perquè és l'únic que ha editat l'article. L'ajuda per escriure fórmules matemàtiques en espanyol la té aquñi: http://es.wikipedia.org/wiki/Ayuda:F%C3%B3rmulas. El que ha fet queda registrat aquí: http://es.wikipedia.org/wiki/Especial:Contribuciones/Gabri20 --Gomà (disc.) 12:21, 10 gen 2011 (CET)

DUDA wikiproyecto:wikifabricación

Hola Joan, estamos realizando nuestro wikiproyecto de fabricación y nos ha surgido un problema, hemos subido una imagen creada por nosotros y hemos debido introducir una licencia erronea porque nos dice que en un período de 7 días se borrará, hemos intentado borrar la foto y volverla a subir en commons con la licencia recomendada pèro no nos deja volver ha subirla. ¿Cómo podemos modificar la licencia? Muchas gracias. --Veva861 (disc.) 16:03, 12 gen 2011 (CET)veva861--Veva861 (disc.) 16:03, 12 gen 2011 (CET)

Muchas gracias Joan, el problema es que nos ha pasado lo mismo con otra imagen que también está creada por nosotros y la hemos subido al commons con el nombre de hidroconformado de tubos pero igual que la otra sin licencia, ¿como puedo modificar yo la licencia? Muchas gracias. --Veva861 (disc.) 17:28, 12 gen 2011 (CET)

Re: Desenvolupament eines per la Viquipèdia

Hola Gomà, he estat unes setmanes sense participar a la viquipèdia. A veure si ara vaig tenint una mica més de temps per implicar-me en el tema dels bots i el taller. Això de les eines per millorar la viquipèdia, de moment em queda una mica lluny, fins que en sàpiga una més. De totes maneres, t'agraeixo l'oferiment. Salutacions. --Puigalder (disc.) 22:35, 12 gen 2011 (CET)

Traductor Google

És un article poc compromés i així veiem que tal va. Ja estaré més atent sabent-ho. Salut !--amador (disc.) 20:04, 14 gen 2011 (CET)

Re: Actes 10è Aniversari

Hola, gràcies per l'enllaç però volia comentar que no entenc la protecció de la pàgina ja que volia afegir que a les xarxes socials podriem treure un cert nombre d'editors per als 10.000. Ja em diràs quelcom. --Lluis_tgn (disc.) 15:01, 18 gen 2011 (CET)

I a la discussió no em deix veure-la: L'acció que heu soŀlicitat es limita als usuaris dels grups: *, simpatitzant, membre, fundador, unipersonal, Bots. --Lluis_tgn (disc.) 15:03, 18 gen 2011 (CET)

Creació amb bot dels articles sobre les poblacions de França

He mirat l'article creat amb bot sobre L'Abergement-Clémenciat i ha quedat molt bé.

Vist que el resultat global és molt bo, faig simplement uns petits suggeriments formals constructius, donant per entès que el resultat que apareix és producte del bot en la seva totalitat.

 • A la taula d'informació de la dreta, la nota de referència sobre el nombre d'habitants apareix entre el 7 i el parèntesi. Potser quedaria millor que la nota anés després del parèntesi.
 • Entre el superíndex dels km2 i el punt hi ha un espai que es podria treure.
 • Demografia no porta accent
 • El peu de la gràfica diu "El·laboració gràfica a pròpia".
 • A la secció "Habitatges" hi ha una frase que parla de "vivendes" i hauria de ser "habitatges" (canviant també el femení pel masculí de la frase). També trauria la coma abans del "i". Entre "pàrking" i "a 110 ..." hi posaria una coma.
 • A la secció "Economia" afegiria algunes comes a la primera frase. Més avall, entre el parèntesi i el nombre 215 (o el 183) hi ha un espai que es podria treure. On diu "A més h havia" falta una i. El títol "Activitats emcomòmiques" hauria de ser "Activitats econòmiques".
 • Un altre tema és el d'algunes apostrofacions, però ja entenc que amb un bot la cosa es complica si ha d'estar pendent de si el nom comença amb vocal o no i tota la resta.
 • El diagrama de poblacions més properes queda molt bé. En un primer moment havia pensat que si tingués una escala gràfica (o l'amplada dels donuts fos una mida exacta) ja seria sensacional, però veient que el diagrama de cada localitat pot abastar distàncies força diferents queda clar que seria una complicació innecessària. El que sí que veig és que al text alternatiu del fitxer "Fitxer:Blank map.svg" en comptes d'una a amb accent hi ha un punt.

Felicitats per la bona feina feta. --Puigalder (disc.) 11:59, 16 gen 2011 (CET)

Hola Gomà,
T'escric usant el traductor de Google Translate, ja que el meu nivell de català no és molt gran. Sóc Thekla, administrador de la Wikipedia en euskara. Si vols em pots respondre en castellà a la meva pàgina de discussió (o fins i tot en català, no tinc problema per entendre-ho).
Bé, el motiu principal és que hem vist el resultat que el teu Bot ha donat sobre els articles de municipis de França i ens hem quedat sorpresos. És possible aconseguir el codi per fer això perquè puguem traduir-lo i fer unes proves a la nostra Viquipèdia?
Moltes gràcies. --Theklan (disc.) 22:25, 1 feb 2011 (CET)
Si em facilites en un lloc les qüestions que caldria traduir ho podria fer en un moment. Em sembla que aquesta és la millor opció de totes, la que tu planteges.-Theklan (disc.) 13:09, 2 feb 2011 (CET)

He estat mirant l'article creat i veig que podríem tenir el primer problema amb la taula de la dreta. No utilitzem el mateix sistema per introduir la informació (el nostre és més manual). Començo creant una taula igual?

Usuari:Gomà/Laboratori/eu -Theklan (disc.) 23:35, 2 feb 2011 (CET)
Hola Gomà!
Bé, he copiat les plantilles que feu servir aquí (que estan totes muiy bé) i la veritat és que ha quedat molt bé. A més de la pàgina que he creat al laboratori, també he pujat el resultat a la Wikipedia directament, per veure el que faltava. Així és com quedaria:
http://eu.wikipedia.org/wiki/L 'Abergement-Clémenciat.-Theklan (disc.) 14:25, 3 feb 2011 (CET)

Bien, te explico en castellano porque no se si esto se traducirá bien. En euskara no tenemos género, así que se quita ese problema. Además cuando hablamos de números cambian unas cuantas cosas en el orden y en la declinación, dependiendo de si es singular o plural, así que habrá que traducir unidades enteras de información. Cuando son 0 no hay ningún problema, supongo. Aún así lo repasará todo algún filólogo para dar el visto bueno (seguro que se puede simplificar de alguna manera). También he hecho las traducciones para evitar declinaciones en los pueblos. Aquí veo que usáis D' para algunos artículos. Tendríamos el mismo problema con la declinación del plural. Por ejemplo de Barcelona sería Bartzelonako pero de Montserrat sería Montserrateko. Para conplicarlo más si es terminado en N usamos Noaingo. Así que esa parte tendríamos que mejorarla. -Theklan (disc.) 23:51, 3 feb 2011 (CET)

No havia d'arrencar ja aquest bot?--Pallares (disc.) 09:31, 18 feb 2011 (CET)
Hola! M'alegra molt veure que has avançat. Per nosaltres estaria bé tenir ja una mica provat abans d'anar a la Trobada. Acabo-ne a la meva agenda (crec que això no està bé traduït). Comentaré amb algun altre viquipedista per poder anar un parell de persones. Potser podrem presentar un projecte que tenim amb la Universitat per facilitar les traduccions automàtiques usant la plataforma de la wikipedia.
Ho comento i et escric, però estaria bé poder disposar ja d'algun codi font per poder anar fent proves. .-Theklan (disc.) 12:45, 19 feb 2011 (CET)

He fet las traduccions. -Theklan (disc.) 12:59, 19 feb 2011 (CET)

Usuari Autopatrullat

Wikipedia Autopatrolled.svg

Apreciat company via petició prèvia se us han concedit els drets d'usuari autopatrullat. Pau Cabot · Discussió 21:41, 4 feb 2011 (CET)

millores per amical-bot

 • Sovint el traductor fa aquesta maniobra, segons l'exemple: original (Misty Mundae), traduït (misty Mundae). O sigui fica dins de les corxeres els parèntesis i es perden majúscules.
 • Un nom compost francès, per exemple: Jean-Louis, el converteix en Jean-louis
 • Es per la majúscula després del Mac: MacDonald passa a Macdonald

i una petició: He vist que en les traduccions individuals es proposa categories properes. Es pot fer el mateix en les traduccions massives?

He de dir que aquesta millora (la de les categories) és fantàstica: estalvia un munt de temps. --Pallares (disc.) 09:54, 13 feb 2011 (CET)

gràcies--Pallares (disc.) 14:53, 25 gen 2011 (CET)

 • (Afegeixo) Per exemple, O'Neill, es converteix en O'neill.

Veig que falla bastant el traductor. Recomanes fer servir el traductor de google?--Pallares (disc.) 12:05, 7 feb 2011 (CET)

poblacions USA: tradueix sovint l'edat mediana de la població, la renda mediana... ho pots revisar?--barcelona (disc.) 11:45, 19 feb 2011 (CET)
ok curiós, sempre havia vist que prenien com a referència mitjana d'edat, de tot s'aprèn--barcelona (disc.) 18:49, 19 feb 2011 (CET)

Frisons

Hola. Existeix una associació coneguda com a "Amics de la Viquipèdia en frisó" que es troben si fa no fa en la mateixa situació que nosaltres amb l'Amical, si bé són menys que nosaltres i per tant estan menys actius. Potser valdria la pena obrir contactes amb ells per donar més força a la nostra causa comuna. – Leptictidium; what else? 10:25, 20 feb 2011 (CET)

No he trobat dades de contacte, potser és millor preguntar-ho a la seva ambaixada. – Leptictidium; what else? 10:55, 20 feb 2011 (CET)
De fet, ja hi he deixat un missatge. Ja et diré alguna cosa quan em responguin. --– Leptictidium; what else? 11:10, 20 feb 2011 (CET)

De cap manera

No s'ho val. La seva posició és clara, i la meva també, així que no retiro res del que he dit.--Galazan (disc.) 12:59, 20 feb 2011 (CET)

Municipis francesos

Per començar, podries provar amb els de la Borgonya, Xampanya, Franc Comtat o la regió de París.Walden69 (disc.) 19:45, 22 feb 2011 (CET)

Bones, Gomà. He vist que també treballaràs amb els municipis francesos. Ja que la política de la viquipèdia catalana vol utilitzar els noms propis, crec que estaria bé fer-ho, en la mesura del possible en les llengües pròpies, tot i que a França siguin minoritàries. S'ha fet així amb Occitània i no veig perquè no es pot fer amb la resta de llengües. Et proposo que comencis amb els municipis de l'Illa de França, la llengua pròpia dels quals és el oil central (o francès). Ah, li he enviat un missatge a en Walden que l'ajudaria amb el Nord i la Picardia.--Pitxiquin (disc.) 22:20, 22 feb 2011 (CET)

Entitat adhesió 10 anys viquipèdia

Hola Gomà, penso que em podries ajudar respecte una gestió relativa al 10é aniversari de la viquipèdia, doncs crec si no vaig molt equivocat ets un dels que ho organitza i més sap al respecte, si no es així si us plau indicam la persona a la que li he de fer arribar aquest comentari. Fa uns dies vaig comentar a la plana de Viquipèdia Discussió:10 anys de la Viquipèdia que volia informar a unes entitats per adherirse. Finalment els Castellers de Barcelona m'ha confirmat que volen adherir-se i que també estarien disposats a deixar el seu local social i instalacions per a que féssiu alguna activitat. No se si podem acabar de gestionar-ho amb missatges en privat o via correu electrònic.

Salut, --Baggio (missatges) 01:25, 27 feb 2011 (CET)

Municipis francesos

Abans de res, disculpa per no haver-te contestat, estic molt enfeinat i a vegades se m'obliden les coses (potser serà l'edat). La informació que surt a la plantilla ja està prou bé. Només faltaria afegir la dels alcaldes (maires), agermanaments (encara que jo afino més pel que fa als länder i regions franceses o italianes, qüestió de precisió geogràfica) i personatges il·lustres (si hi ha article a la viquipèdia catalana); jo a vegades també hi poso algun detall històric que em sembli interessant. També faig les plantilles per districtes, cantons i municipis, i tenia pensat fer aquestes plantilles de totes les regions franceses, de la mateixa manera que vaig fent també les dels consells regionals i dels consells generals (no n'hi tants, de manera que els puc fer jo tranquil·lament). Ara he començat a fer els municipis de la Provença; ja n'hi ha molts de fets, així que suposo que acabaré més aviat del que tenia pensat. Ja veurem com ho faig amb l'Alvèrnia i el Vivarès, ja que les referències toponímiques en occità són minses.Walden69 (disc.) 15:59, 27 feb 2011 (CET)

La veritat és que encara no he entès bé com funciona això dels bots, però si que hi ha informació que es podria afegir (personatges relacionats i agermanaments). La veritat és que jo no sé com fer-ho. Ara per ara, continuaré amb els municipis occitans, que també estic categoritzant amb plantilles. Després ho faré amb els municipis francesos fets, ja que les plantilles són força útils (he vist que a la wiki anglesa i italiana en fan servir moltes, però a la francesa i espanyola, en canvi, no tant).Walden69 (disc.) 20:46, 28 feb 2011 (CET)

Viquitrobada Internacional

Hola Gomà! Tinc intenció d'assistir a la ViquiTrobada en Perpinyà i ho he comentat amb alguns altres admins de la wikipedia en èuscar i no sembla que s'animi del tot l'assumpte. No trobo un link per donar el nom, així que digues-me com més aviat com puc inscriure'm i compro els bitllets d'avió.

En principi puc pagar-me, però si hi ha ajuda doncs ... benvinguda! -Theklan (disc.) 13:20, 2 març 2011 (CET)

Bot Traductor

Bona nit Gomà, he intentat usar el traductor que has comentat este matí però alguna cosa no faig bé. He usat el codi següent sense obtindre traducció {{Petició de traducció|es|Friedrich Jahn|}}

En algun lloc s'explica? Gràcies --pacopac (disc.) 23:28, 2 març 2011 (CET)

M'he adonat que si no indique davant <nowiki> la petició es cursa, i jo només volia mostrar-te-la, ho he modificat i crec que ja he trobat la solució--Jo ++ 15:12, 7 març 2011 (CET)

ProblemaProblemaProblema!!

Pailly_(Yonne)_(Yonne) duplicat de Pailly (Yonne). Hi ha algun altres cas. --Jo ++ 15:12, 7 març 2011 (CET)

Merci ja ho he detecta. M'hi poso a areglar-ho.--Gomà (disc.) 21:00, 7 març 2011 (CET)

Bot wikifabricación para detectar artículos creados/editados por alumnos

Hola Joan, en relación al proyecto wikifabricación, las tablas de participantes una vez firmadas se auto-completan mediante un bot que rastrea qué artículos han sido creados, pero si los artículos han sido simplemente editados (mejorados), ¿también se muestran en la tabla? Gracias, y un saludo. --Jvabellan (disc.) 10:39, 11 març 2011 (CET)

Bon dia

Salutacions cordials company.

Desitjo que quan llegeixis aixo, estiguis bé, tu, i els teus.

T'escric per demanar-te informació sobre el projecte wikimedia CAT, i com podria col·laborar més enllà de firmar per tirar endavant el projecte.

Gràcies per la teva paciència.

--Marc (disc.) 10:32, 13 març 2011 (CET)

Wikimedia CAT

Hola Marc

Si vols fer-te membre de l'associació, aquí tens el lloc: [1]

Salut.--Gomà (disc.) 12:52, 13 març 2011 (CET)

Amical-bot, i la renda per capita

Hola Gomà.

A l'article Renda per capita explica que tot i ser una paraula esdrúixola no porta accent ja que:

« El terme "per capita" (sense accent) és un llatinisme directament adoptat en català »

. La referència és una consulta al servei lingüístic de la Generalitat de Catalunya (Optimot). La referència és aquesta: [2]

Tots els municipis d'USA tenen la dada de la renda per capita, llavors suposant que fos correcte, s'ha de canviar aquesta petita dada més de 26.000 vegades. Salut!

--Lluis_tgn (disc.) 09:54, 16 març 2011 (CET)

Traduccions del març

Traduccions del febrer

Traduccions del gener

Bon dia, Japó

Hola Joan, tot i que supose que no tens gaire temps, he encetat un tema a la Taverna per a veure si podem mostrar la nostra solidaritat amb el poble japonés almenys de manera simbòlica: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:La_taverna#Solidaritat_amb_el_poble_japon.C3.A9s, ara mateix li escric a Mafoso per a veure el tema. Capsot (disc.) 19:40, 17 març 2011 (CET)

Em sap greu, però sóc força gelós del meu anonimat. No és que tingui res a ocultar (la meva vida és d'allò més convencional), però no m'agrada la notorietat. Gràcies de totes maneresWalden69 (disc.) 19:44, 17 març 2011 (CET)

El Periódico

No, no estoy disponible para entrevista alguna. Ya tuve tratos en el pasado con la prensa y aprendí la lección: es malo para los intereses de los proyectos y los míos propios (evidente: ellos quieren vender publicidad y lo demás les importa un bledo). Lo siento. --Dodo (disc.) 20:26, 17 març 2011 (CET)

Ok. Gracias por la rápìda respuesta. --Gomà (disc.) 20:28, 17 març 2011 (CET)
Hola Gomà, jo si que estic disponible; encara que també prefereixo l'anonimat, no crec que em demanin dades personals; ja he fet alguna entrevista per les banderes, i suposo que serà per telefon o e-mail. Salutacions. --joc (disc.) 20:53, 17 març 2011 (CET)

Aniversari

Hola Joan. El primer, dir que les xerrades van anar bé, però amb molt poc de públic, però almenys públic interessat. --Millars (disc.) 00:04, 22 març 2011 (CET)

Credo

això ho hauries de difondre amb missatges personals amb els interessats també--barcelona (disc.) 10:17, 23 març 2011 (CET)

Actes 10 anys

Bon dia Gomà. He llegit que tu eres l'encarregat de l'acte de demà al Teatre Micalet, del curs d'edició. Tot i que ja se editar, tu em recomanes anar? (supose que sí, o siga que t'estic demanant que em vengues la moto). Vinga, una salutació. --Coentor (disc.) 17:40, 25 març 2011 (CET)

Country code top-level domains

He demanat varies vegades la traducció d'una sèrie d'articles en anglès aquí que correspon a la categoria Category:Country code top-level domains. Són articles molt curts i estan a la llista -molts d'ells dels articles que tenen més intewikis. Suposo que m'equivoco reiteradament en alguna cosa, però no ho sé veure...--Pallares (disc.) 10:03, 1 abr 2011 (CEST)

Traducció

Encara que suposo que no hi pots fer res, no aconsegueixo traduir ni una línea de l'article "Primera guerra de Mysore" i potser t'ho podries mirar. Tu saps a que es degut?. Ja posats dona un cop d'ull també a Tercera guerra de Mysore. La segona guerra de Mysore l'he traduït sense greus problemes, i la quarta guerra de Mysore també sembla estar be i la traduiré més tard. Per cert el periodista del Periodico em va escriure per e-mail i em va dir que en trucaria el dillums següent i mai més vaig saber res. Salutacions cordials. --joc (disc.) 22:27, 1 abr 2011 (CEST)

Val-d'Oise

Hola Gomà! He vist que alguns dels municipis de la Val-d'Oise han estat creats dues vegades una amb la indicació (Val-d'Oise) i una altra amb (Val-d'Oise) (Val-d'Oise) ... només és per si et pot ajudar en un futur. Gràcies i Bona feina! --LouPeter (discussió) 14:49, 2 abr 2011 (CEST)

Hola! Pel canal de l'irc tenim un català de la Catalunya Nord que ha detectat el següent error: [01:13:38] Grondin )) he corregit Collonges-lès-Bévy. No és situat al cantó de Chatillon-sur-Seine, però el de Gevrey-Chambertin (codi postal 21220).
Es refereix a aquest article: http://ca.wikipedia.org/wiki/Collonges-l%C3%A8s-B%C3%A9vy . T'informo per si de cas ajuda a evitar que l'error es propagui. Bona feina! --Mezod (disc.) 01:37, 4 abr 2011 (CEST)

Error ortogràfic articles de França

Hola Gomà, només comentar que en els articles de municipis francesos, sota el gràfic d'habitants censats hi posa el·laboració quan hauria de ser elaboració. Em sap greu si ho dic massa tard, me n'acabo d'adonar. --Arnaugir 11:00, 4 abr 2011 (CEST)

Hola Gomà sóc un estudiat de l'uji que he començat ara fa poc en la viquipèdiai voldria saber com penjar una imatge a la dreta de la pàgina que estic creant com la que tens tu amb el Jimbo. L'autor sóc jo, però sempre em posa alguna pega i demana llicència. L'altra cosa que m'agradaria saber és com fer una taula de continguts una vegada ja he organitzat la pàgina amb una introducció i

Proposta

Hola president! Per quan Secant method? Sóc jo que no trobo l'article en català.--KRLS , (disc.) 16:21, 9 abr 2011 (CEST)

Municipis francesos

Bona tarda. En aquest moment estic acabant els municipis dels Alts Alps, darrer departament provençal que em queda per occitanitzar. Els departaments amb noms occitans que em queden són els d'Alvèrnia (Alier, Cantal, Puei Domat i Alt Loira) i dos dels Roine-Alps (Ardecha i Droma), així com alguns municipis de Charenta i Isere que també són occitans, bé que no tot el departament. No m'importaria que el bot fes aquests municipis, jo després m'encarregaria de traduir-los, ja que amb aquests darrers departaments em trobo amb el problema que no tinc els topònims a utilitzar per a tots els municipis. Jo podria fer els cantons, consells generals i consells regionals. D'aquesta manera també podria dedicar més temps al viquiprojecte dels articles absents (Barcelona m'ha engrescat) i a fer d'altres articles força més interessants però pels quals ara no tinc temps. Ja em diràs alguna cosa.Walden69 (disc.) 18:06, 9 abr 2011 (CEST) OKWalden69 (disc.) 18:13, 9 abr 2011 (CEST)

Poblacions de califòrnia

Hola, t'envio aquest missatge perquè penso que portes el bot que està traduïnt les poblacions estatunidenques. No se fins a quin punt els ha anat fent però hi he trobat dos possibles problemes: un és que tradueix la (media) anglesa per la mediana catalana. Jo crec que en aquest cas s'hauria de traduir per mitjana aritmètica (o mitjana), ja que hem sembla que els valors que dóna són més aviat de la mitjana que no pas de la mediana (que també existeix però és un altre concepte estadístic molt diferent).

El segon problema, que és el que m'ha portat a descobrir el primer és que ha categoritzat les entitats de població com Categoria:Entitats de població de Califòrnia, creant una categoria massa nombrosa, segons les normes i usos de la viquipèdia en català. Així, jo estava tornant a catalogar les poblacions com Entitats de població del comtat de... (Califòrnia). Crec que no és fer infracategories, sino ordenar la categoria per a fer-la més amable i posant l'estat entre parèntesis segueix informant sobre a quin estat pertany cadascun dels municipis o entitats de població. A més a més, en un futur, quan es vagi ordenant les biografies i altres pàgines dels Estats Units, es podran anar posant a cadascun dels comtats, seguint la "política" de situar les biografies segons la procedència i la tasca, el més concret possible, sempre tenint en compte que hi hagi un mínim de cinc articles que s'hi puguin posar (per a seguir la norma de que les categories han de tenir un mínim de cinc articles (tot i que hem sembla que s'accepten les categories menors sempre i quan no n'existeixin més (com les províncies de Barcelona). No se si ho vau tenir en compte a l'hora de crear els bots que han fet els articles i no se si ja heu fet els de les altres entitats de població dels altres estats estatunidencs, però crec que seria interessant reevaluar-lo perquè no calgui canviar-ho manualment.

Si hi ha manera de que un bot fes aquesta tasca, crec que seria més interessant, ja que manualment és força pesat i lent. Merci. --Pitxiquin (disc.) 15:44, 8 abr 2011 (CEST)

Ah, una altre cosa (perdona si els articles no els ha fet el teu bot. He vist que les traduccions de les entitats de població no han traduït les dades estadístiques sobre la població tenint en compte la confessió religiosa, l'origen (procedència ètnica) o el que en anglès posa "racial". Crec que són dades estadístiques prou interessants, ja que donen prou informació (tanta o més que altres estadístiques com nombre de llars, piràmide d'edats, ...). Malgrat que sé que hi ha certa política a la viqui catalana contrària a aquests conceptes o a definir la gent segons aquests conceptes, crec que no són dades estadístiques que s'hagin d'obviar, ja que poden ser interessants per a molts estudis. El que cal és explicar bé els conceptes a on cal, a la seva pàgina. Potser que aquestes coses es parlessin a la discussió d'abans de crear els nous articles. Si tens informació sobre aquestes discussions, si us plau, diga'm a on estan a veure si hi puc dir la meva (amb tranquilitat) o si puc involucrar en els especialistes en estats units del nostre país perquè diguin que és el millor que podem fer. Merci.--Pitxiquin (disc.) 15:52, 8 abr 2011 (CEST)

I respecte a l'edat de la població, vols dir que és la mediana? hem sembla molt estrany i les dades que donen en varies poblacions. A antropologia varem fer una mica d'estadística aplicada a CCSS i una mica més de demografia i els valors que treballavem era la mitjana aritmètica. El valor de la mediana no el treballavem . A, quines poblacions vas fer al bot? només califòrnia o altres estats?. Ara hem miraré la discussió, tot i que ja es una mica tard. Bona feina.--Pitxiquin (disc.) 02:46, 9 abr 2011 (CEST) Mira, et passo la definició de la pàgina web a la que es refereixen les estadístiques. No acabo de tenir clar del tot si és la mitjana aritmètica o la mediana; al principi creia que era la mediana però llegint-ho millor, ara hem sembla que és la mitjana. Et passaré, en anglès, primer el referent a l'edat de la gent i després a les dades econòmiques: 1: Median age This measure divides the age distribution in a stated area into two equal parts: one-half of the population falling below the median value and one-half above the median value. 2: Median income The median income divides the income distribution into two equal groups, one having incomes above the median, and other having incomes below the median. Si et sembla malametn la redefinició de categories en comtats diga-m'ho i si creus que ho pot fer un bot també, ja que es una feina força mecànica.--Pitxiquin (disc.) 03:00, 9 abr 2011 (CEST)

Definició de la viqui catalana sobre mitjana aritmètica (hem sembla que és la mateixa que la que he aconseguit traduir de la definició de la pàgina d'estadistica de la que has recollit les dades: La mitjana aritmètica o terme mitjà és un paràmetre estadístic associat a un conjunt de dades numèriques que s'obté sumant els valors de totes les dades i dividint-lo pel nombre d'elements del conjunt. Pot dir-se que aquest paràmetre estadístic és el resultat d'ajuntar tots els elements corresponents de cadascun dels individus que els posseeixen i repartir-los a parts iguals entre tots ells. En altres paraules la mitjana representa el valor que prendria una determinada variable en un conjunt de dades si es repartís equitativament entre tots els seus elements.--Pitxiquin (disc.) 03:02, 9 abr 2011 (CEST)

Al final, la dada estadística de les poblacions dels estats units és la mitjana aritmètica o la mediana?? Ho dic perquè vaig canviar-ho a uns quants municipis. Si creus que és mediana, fora bo saber-ho, perquè ho tornaré a arreglar i posaré que és mediana. Merci.--Pitxiquin (disc.) 22:15, 10 abr 2011 (CEST)

Municipis... i matemàtiques

Hola Gomà. Un parell de comentaris.

 • Tot i que tot té pros i contres, valoro molt positivament la creació de localitats dels Estats Units i, més recentment, les de França. Ho dic més convençut perquè aquests dies repassava localitats italianes i he trobat buits importants; si ho tens a l'agenda, seria bo es fes el mateix amb Itàlia.
 • Sobre articles de matemàtiques, als 1000 n'hi ha uns quants per desenvolupar per damunt dels 30.000 octets. Si n'hi ha algun que li tinguis "més mania o més carinyu", perfecte. Són: Funció matemàtica, Anàlisi matemàtica, Sistema de coordenades, Probabilitat, Joc d'aposta, Teoria de nombres. També biografies de Jean Baptiste Joseph Fourier i Euclides. Qualsevol aportació ja serà una gran cosa. Molt salut. --Peer (disc.) 09:35, 27 abr 2011 (CEST)
D'acord; el que importa és que es vagi fent aquesta feina sistemàtica de les localitats d'un país, a mà o a "bot"; si es va ben fet, endavant. Pel que fa als 1000, es van fer alguns canvis en els que s'han incrementat un parell o tres d'articles de mates a canvi d'altres temes ja que es considerava que estava poc representada. Fins una altra.--Peer (disc.) 09:08, 28 abr 2011 (CEST)
Jo crec en que la tecnologia està al nostre servei i si se'n fa un bon ús, és magnífica. Els bots, ben controlats, són un suport extraordinari. Jo veig molt bé aquest tipus d'ús i tot i entendre les reticències dels que defensen l'elaboració manual (que ben mirat, també s'empara en la tecnologia informàtica, traductors, etc.) cada cosa al seu lloc. El que importa és la informació que en queda i no s´i s'ha fet amb llapis, a màquina o amb bot. En el cas que comentem, el bot crea un articles amb una informació bàsica que és molt útil i fa molt bon servei. És el que veig. Després calen futures revisions, ampliacions,... però en un grup petit com el nostre, la seva ajuda és aire fresc. Bé, temps al temps. Vaig a fer articles i així el bot podrà entrar a treballar abans!--Peer (disc.) 09:27, 28 abr 2011 (CEST)

Viquifabricació

Hui estaré tot el dia ocupat. No crec que estiga disponible com a administrador abans de les 19:30. –Coet · BANG · blablabla 11:35, 5 maig 2011 (CEST)

Construction de l'heptadécagone.

Bonjour.
En consultant le wikipédia francophone, je suis tombé sur votre figure de construction de l'heptadécagone.
Pouvez vous m'expliquer le mode opératoire pour réaliser cette construction ?
Cette explication me serait vraiment précieuse.

Antonin Gallet.

Ps : Je parle castillan mais malheureusement pas Català.

Au revoir, et merci d'avance. Champiiiiiiiii (disc.) 12:44, 22 maig 2011 (CEST)

Articles de Mates dels 1000

Ja t'havia comentat que en els 1000 fonamentals hi havia una tendència de millorar la part de les matemàtiques. Ahir van canviar 9 articles, com pos veure a Viquiprojecte Discussió:Els 1.000#Major change of maths articles at meta. Dona-li un cop d'ull als canvis a veure que et semblen i si hi ha algun article interessant per editar, endavant.--Peer (disc.) 18:08, 2 juny 2011 (CEST)

Desviació típica

Bones Gomà, una pregunta que segurament és molt diferent que tot el que portes entre mans aquests dies... sé que ets de l'àmbit tècnic i sols col·laborar amb articles de mates, estic treballant per ampliar Desviació típica i tinc dubtes sobre com s'hauria d'anomenar l'article. Evidentment "desviació típica" és correcte, però almenys nosaltres a l'assignatura d'estadística sempre vam fer servir "desviació estàndard"; a la GEC, però, usen "desviació tipus". Tu què hi dius? Salut --Arnaugir 19:05, 6 juny 2011 (CEST)

D'acord, esperaré aviam si algú es passa per la discussió durant els propers dies i si no hi ha objeccions ho canviaré. Gràcies! I sort amb les eleccions al board --Arnaugir 22:27, 6 juny 2011 (CEST)

Un "llibre" sobre matemàtiques

Hola, Gomà

A la prestatgeria de la XTEC hi ha un llibre que enllaça solucions d'exercicis matemàtics. Les solucions són molt llegibles, però estan escrites a mà. Els enunciats es troben en un enllaç en la introducció. M'ha semblat que et podia interessar.

http://phobos.xtec.cat/llibres/a8056560_1910/llibre/

--Maltrobat (disc.) 20:15, 8 juny 2011 (CEST)

Bot encallat

He blocat Amical-bot ja que ha estat enviant missatges durant 7 hores al mateix usuari: http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Usuari_Discussi%C3%B3:Jolle&action=history. Avisa'm quan estigui solucionat, o a VP:PA. --V.Riullop WLM (parlem-ne) 21:23, 9 juny 2011 (CEST)

He blocat també Jrgoma ja que sembla que li ha encomanat el problema. --V.Riullop WLM (parlem-ne) 22:26, 9 juny 2011 (CEST)
El problema és que l'article original té enllaços que apunten a llocs que estan a la llista negra de la Viquipèdia en català. Miro d'arreglar-ho però no és fàcil perquè al bot no li dóna cap missatge d'error.--Gomà (disc.) 23:29, 9 juny 2011 (CEST)
Hola Gomà, ¿Que es la LLISTA NEGRA de la Viquipedia catalana?. --joc (disc.) 20:08, 10 juny 2011 (CEST)

Sobre el teu cognom

Hola, Gomà! Quan tinguis un moment, si vols, et comento alguna cosa del teu cognom--Maltrobat (disc.) 18:04, 11 juny 2011 (CEST)


Llemosina

He vist amb admiració com un usuari de la catalunya nord em corregia aquest terme que per cert està malament aPlantilla:Termca(tant de bó un dia puguem tenir un chapter!)--Mcapdevila (disc.) 19:10, 16 juny 2011 (CEST)

Petició de traducció

 • La vostra petició de traducció de l'article Usuari:Gomà/Proves s'ha completat amb èxit.--Amical-bot (disc.) 15:03, 5 maig 2011 (CEST)
 • La vostra petició de traducció de l'article Usuari:Gomà/Proves no s'ha pogut completar perquè en aquest moment el traductor automàtic no està disponible, es tornarà a intentar més tard. Si voleu podeu traduir-la amb un altre traductor automàtic i canviar la plantilla a 'Petició de tradució c' llavors el robot amical-bot continuarà el postprocés.--Amical-bot (disc.) 13:51, 5 maig 2011 (CEST)
 • La vostra petició de traducció de l'article Deconstructivisme no s'ha pogut completar perquè en aquest moment el traductor automàtic no està disponible, es tornarà a intentar més tard. Si voleu podeu traduir-la amb un altre traductor automàtic i canviar la plantilla a 'Petició de tradució c' llavors el robot amical-bot continuarà el postprocés.--Amical-bot (disc.) 19:43, 6 abr 2011 (CEST)
Primera guerra de Mysore tot i que diu que s'ha completat amb èxit no té cap paraula traduïda. ¿Cal eliminar la pàgina o es podrà arranjar?