Usuari Discussió:Habicht/2014

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts al Bus turístic de la Viquipèdia!

Hola Habicht! Estem molt contents que hagis volgut participar en el nostre circuit de descoberta sobre la nostra comunitat i missió de forma entretinguda i divertida. Aquests són alguns enllaços que poden ser útils per quan vulguis començar:

Necessito ajuda
Sobre el Bus turístic | Una estona a la Parada d'esbarjo

-- Missatge automàtic enviat durant el circuit del Bus turístic per Habicht (disc.) 15:25, 9 gen 2014 (CET)

Homeopatia

Estic llegint l'article que has reescrit i està molt bé. Molt complet. He pensat que a Homeopatia#Ingredients "actius" estaria bé parlar del curiós concepte de similaritat que té l'homeopatia i que s'explica en aquest vídeo. Què en penses? Pau Cabot · Discussió 16:52, 20 gen 2014 (CET)

Més coses: Què volies dir a Homeopatia#Ús en comptes d'un tractament mèdic estàndard amb la frase que sembla a mitges i l'"estratègia de màrqueting" de criticar i restar importància a l'eficàcia de la medicina convencional?
Paucabot, ja em miraré el vídeo amb calma, però pot ser que el concepte de similaritat que comentes sigui el de Homeopatia#La "llei de similitud"? Potser es podrien unir les dues subseccions, no sé. Sobre la frase que comentes tens raó que quedava penjada, ja l'he arreglat. --Habicht (disc.) 10:58, 21 gen 2014 (CET)
Sí, ho havia vist. La idea és explicar, tal com s'explica al vídeo, que el concepte similar és molt i molt flexible en l'homeopatia:
  • Els dolors aguts es tracten amb apis mellifica (abella) ja que també produeix dolors aguts en picar-te.
  • El moqueig o llagrimeig es tracta amb Allium cepa (ceba) ja que també fa plorar.
  • Les cremades greus (de color negre) es tracten amb sephia medicinalis (sèpia) ja que té el mateix color.
  • La tos es tracta amb Tabacum (tabac) per raons evidents.
  • La tos explosiva es tracta amb Trinitrotoluè per raons òbvies.
  • El càncer es tracta amb crancs.
  • Etc. Jo crec que és prou significatiu com per citar-ho. Pau Cabot · Discussió 19:41, 21 gen 2014 (CET)
Fet Fet!--Habicht (disc.) 21:50, 21 gen 2014 (CET)

Homeopatia

Tinc, en aquests moments, altra feina a fer. De tota manera, després de fer una ullada a l'article Homeopatia, em sorprèn que em demaneu ajut per a millorar-lo, quan des del meu punt de vista (sense haver-me'l llegit, però, només llegit a trossos i per sobre) crec que l'heu empitjorat. I encara més em sorprèn que el proposeu com a article de qualitat. És possible que formalment se l'arribi a considerar un article de qualitat. De qualitat formal. Però és que no és pas la forma, el que crec que interessa, dels articles. No són pas exposicions formalment perfectes, el que cerca el lector de la viquipèdia, ja que un article formalment perfecte sap que pot tenir un contingut poc o molt fals o esbiaixat. El que hi cerca, crec, és assabentar-se tant com pugui, fer-se càrrec, d'una part o d'un aspecte de la realitat. I és justament d'això del que em sembla que coixeja, com ja us havia dit que coixejava abans, l'article en qüestió. Si m'equivoco, espero que m'ho fareu notar. Em sap greu no podè'us-en dir res més, ara. Gràcies, però.--Jobuma (disc.) 21:36, 22 gen 2014 (CET)

Vaja, Jobuma, lamento que creguis que ara és un article pitjor. He intentat explicar amb un tractament rigorós però proper quatre punts que crec que l'article havia de tenir (història, funcionament, eficàcia i ús) des d'un punt de vista científic, que és el que entenc que ha de primar en un article sobre medicina, per a acostar el coneixement que es té de l'homeopatia a qualsevol que llegeixi l'article. En tot cas, si creus que el punt de vista no és l'adequat, que hi manquen coses o que hi ha errors, t'agrairia que ho comentessis a l'avaluació de l'article. És per això que t'havia deixat el missatge a la teva pàgina de discussió. --Habicht (disc.) 11:04, 23 gen 2014 (CET)

Rubió

Autorevertit. Mea culpa. El dubte em sorgeix amb l'anterior edició de canviar d'Alta Anoia per Alta Segarra.--KRLS , (disc.) 01:48, 30 gen 2014 (CET)

@KRLS: D'això ja no en tinc ni idea, però llegint la pàgina de l'Alta Segarra sembla que els dos noms són equivalents però el primer és el més adequat. --Habicht (disc.) 10:14, 30 gen 2014 (CET)

Vèrtex (geometria)

Llavors potser hauries de fer-ho a l'inrevés, per què ara mateix la pàgina Vèrtex (geometria) té una plantilla de {{destrucció}}.--Yuanga (disc.) 12:46, 16 feb 2014 (CET)

@Yuanga: Fet Fet! --Habicht (disc.) 20:27, 16 feb 2014 (CET)

Gràcies per la teva aportació a l'article. Certament, encara hi estic treballant...i la feinada és impressionant. És bona idea que facis els articles complementaris. De fet, jo tinc pensat fer alguns articles de ciutats ucraïneses que ens manquen. Per a qualsevol cosa em fas un toc. --MALLUS (disc.) 14:57, 21 feb 2014 (CET)

Article sobre Educació diferenciada

Hola Habicht, el motiu d'aquesta nova discussió està relacionat amb l'article anomenat Educació diferenciada. Abans de fer un canvi volia parlar amb tu perquè hi ha una incorrecció a l'inici. Es tracta de l'adjectiu "segregada". No és correcte. "Segregar" és tractar diferent, quan l'educació diferenciada mai tracta diferent a ningú. Crec que a la discussió ja són diverses les veus que s'han pronunciat al respecte i hauria d'haver quedat bastant més clar que l'educació diferenciada no separa. El terme "segregada" no és correcte per definir l'educació diferenciada, principalment perquè "segregar" vol dir apartar i això és, precisament, el que no es vol amb l'educació diferenciada. Apartar no, adaptar-se als diferents ritmes maduratius i de creixement, sí. L'educació diferenciada educa igualment a nens i nenes, mai aparta de l'educació a cap nen o nena. Espero que entenguis els arguments exposats, de la mateixa forma que ho han fet altres usuaris.

@EddiCat: Et contesto a la pàgina de discussió de l'article, que crec que és on s'ha de dur a terme aquesta discussió. --Habicht (disc.) 17:17, 25 feb 2014 (CET)

Les traduccions s'estan coent

Ep, ja les tinc en dansa, només et volia comentar que he hagut de canviar-te l'enllaç que havies posat a la teva subpàgina a la documentació de la plantilla, resulta que el bot agafava l'enllaç com una petició formal i petava abans d'acabar, només és enllaçar les plantilles d'aquesta forma: {{tl|plantilla}} i enllaça directament a la pàgina de la plantilla que vulguis, amb els usuaris també es pot fer: {{u|Anskarbot}} per la pàgina d'usuari i {{ud|Anskarbot}} per la pàgina de discussió. Salut i bona feina. --Anskar (disc.) 23:35, 26 feb 2014 (CET)

Petició de traducció

Adesiara

Pel procés d'esborrat, un cop clos el termini, l'article ha quedat esborrat, però atès que hi ha interès, l'he usuarificat a Usuari:Habicht/Adesiara per si es pot o vol usar el contingut en altres articles. De moment, Adesiara redirigeix a Artur Álvarez i Boix --Panotxa (disc.) 07:54, 15 març 2014 (CET)

@Panotxa: Gràcies! Miraré d'incloure el que es pugui dins d'Artur Álvarez i Boix. --Habicht (disc.) 12:15, 15 març 2014 (CET)

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
Roser 89 (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 17:19, 29 abr 2014 (CEST)

Bona tarda,

estic amb l'edició del viquipèdia Antoni Urgellès i em trobo amb un dubte. M'agradaria pujar una imatge de la Revista Eco d'Euterpe, que he tret de la Biblioteca Nacional de Catalunya. No sé si pel fet de ser revista, he de tenir en compte els drets d'autor o no, tampoc surt cap fotografia, només és un programa de mà d'un concert de l'any 1865. La puc pujar? i si la resposta és afirmativa, com ho puc fer?

Moltes gràcies!!

(Roser Carceller: Roser_89)

Ateisme

Bones, l'article ateisme que tu mateix has anat editant al llarg dels últims mesos (moltes gràcies) està en avaluació des de fa mig any. Has editat 9/10 parts però fa dues setmanes que no el toques, anava a presentat-lo a votació però com has fet gran part em preguntava si el tenies pensat acabar-lo. Després de sis mesos ja no ve d'aquí, vols acabar-lo tranquil, com si ho vols fer d'aquí unes setmanes. És simplement per saber-ho i si t'has cansat ficar-lo ja a votació. Gràcies.--Mbosch (会話) 20:24, 5 juny 2014 (CEST)

Gràcies per avisar, Mbosch. Vaig una mica just de temps últimament, per això estic editant menys (però l'interès no l'he pas perdut, és un article molt important). Crec que encara li falta un repàs de traducció des de la part d'història cap avall. Però si vols presentar-lo ja a votació, endavant, perquè no em puc comprometre a acabar-lo de repassar en breu. De totes maneres, crec que si s'acabés de repassar abans de la votació millor, així com està ara no sé si la passarà. --Habicht (disc.) 11:07, 6 juny 2014 (CEST)

Distinció d'articles

Hola bon dia, sóc en Manlleus, em passo per aquí per comentar que tenim propostes d'articles per a ser distingides com a Articles de Qualitat o Bo. Encara que no siguin temes que toquis o que en tinguis domini potser seria una bona idea ajudar als altres per a que prosperi el seu treball. Potser, et pot treure uns minuts a mirar o revisar alguns dels articles però tots sabem que comentar i finalment votar és gratuït, el que resultaria de gran ajuda i contribució als usuaris que hi han col·laborat. Si poguéssim reduir els articles en avaluació per encarar-los en la votació, deixaríem pas a nous articles, agilitzant el procés. Com que has contribuït en algun moment en els articles de qualitat, m'ha semblat bé comentar el seu estat actual. Actualment tenim 13 articles en avaluació i 9 en votació. Moltes gràcies per llegir. Salutacions,--Manlleus (disc.) 17:45, 3 oct 2014 (CEST)

Innsbruck

Bones! Estàs a Innsbruck? Fa poc que vaig visitar la ciutat per primera vegada, aquest estiu. Jo estic per la zona de München i tinc vehicle aquí així que potser algun dia ens podem veure a Àustria que ho tinc a tocar.--Manlleus (disc.) 21:09, 7 oct 2014 (CEST)

@Manlleus: Doncs sí, només has d'avisar! --Habicht (disc.) 10:19, 8 oct 2014 (CEST)

Cercant un mentor

Sistema de mentorització
Serhiy Kucherenko (disc.) és novell a la Viquipèdia i desitja l'ajuda d'un mentor.
Data del missatge: 18:18, 21 oct 2014 (CEST)

Hola. He creat una pàgina a wikipedia ("https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Desenvolupament_iteratiu_i_incremental") i al pas d'una estona he trobat la versió antigua d'aquesta pàgina ("https://ca.wikipedia.org/wiki/Model_de_desenvolupament_iteratiu_i_incremental"). Acabo d'ampliar aquella versió i vull esborrar la que acabo de crear. Però no la puc esborrar fàcilment ja que el robot ho considerarà com a acte de vandalisme i restaurarà tot. Algú pot esborrar la pàgina sense fer mal? Gràcies.

Setmana de la ciència

Com a participant en edicions anteriors, et convidem a una nova edició del Viquiprojecte:Setmana de la Ciència 2014, que enguany se celebra en col·laboració amb la Royal Society of Chemistry i el seu viquimedista resident. Apunta't-hi!--Kippelboy (disc.) 14:43, 27 oct 2014 (CET)

Querella argentina

Hola! A mi també m'ha sorprés que encara no estigués ni començat l'article! Per això t'ho agraeixo :) Està molt complet i molt bé. A més em sembla que no hi és a cap idioma. Jo no sé si et puc ajudar gaire, potser buscant alguna imatge... l'aniré seguint i si puc aniré fent alguna coseta. I en qualsevol cas sempre pots contactar amb mi i demanar-me el que sigui. Fins aviat Pantera Rosa · (disc.) 00:47, 14 nov 2014 (CET)

Bona feina amb l'article!!!--Kippelboy (disc.) 06:23, 14 nov 2014 (CET)

Viquitrobada 2014

Hola company! No ens veurem a la Viquitrobada 2014? Estaria bé que hi assistissis!! --Arnaugir (discussió) 12:46, 14 nov 2014 (CET)

@Arnaugir: ja m'agradaria, ja! Però visc fora de Catalunya. A veure si algun any em coincideix bé i puc venir-hi. --Habicht (disc.) 13:12, 14 nov 2014 (CET)
Bé doncs. Seguirem coincidint virtualment, de moment :) Una abraçada--Arnaugir (discussió) 13:51, 14 nov 2014 (CET)

Language Tool

Hola Habich! Què tal? Gràcies per la feinada a l'article de la querella argentina! Et volia demanar una coseta, he vist que als comentaris del cartell "We can do it!" has dit que podies fer unes correccions amb el language tool, el podem fer servir tots? i en concret, jo? si és que sí, em podries fer cinc cèntims de com va o on puc mirar-ho? així em podria autocorregir :B Pantera Rosa · (disc.) 14:03, 3 des 2014 (CET)

@PanteraRosa: és clar, només has d'anar aquí i enganxar l'adreça de l'article que vols revisar. És molt intuïtiu de fer servir, ja veuràs. Una cosa important a tenir en compte és que per defecte després de la revisió fa que deixis de tenir la pàgina a la llista de seguiment, has d'anar amb compte de marcar l'opció per seguir-la, o tornar-la a seguir si et despistes de fer-ho. Mira't-ho i si tens algun dubte no dubtis en preguntar-m'ho. --Habicht (disc.) 16:30, 3 des 2014 (CET)
Què bo! Merci!!! Pantera Rosa · (disc.) 17:13, 3 des 2014 (CET)