Usuari Discussió:Jove

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

RMaung (WMF) 18:20, 9 set 2019 (CEST)

Resposta a «Community Insights Survey»
Axedeliza (discussiócontribucions)


help

hi jove

https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=World_Roller_Games&redirect=no

thanks for your edit world roller games.

for a historical conflict and for personal desires , this abnormal user mohsen1248 reverted and deleted correct and useful content from article.

see it:

https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=World_Roller_Games&action=history

https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=World_Roller_Games&type=revision&diff=902131224&oldid=897541376

this abnormal and mental sick user reverted content from article For his own grudges. this fugitive from asylum have a personal conflict with other user , but this stupid report me instead of other user , but i am blocked over 3 years.

if i cooorect it , this mongolid user (mosen1248) reverted it again. help me. thanks. correct and revert them . thank you so much.

Resposta a «help»
Barcelona (discussiócontribucions)

mentre el voten (jo no voto, només avaluo alguns articles), només dir-te que celebro que tingui una part de localització, és a dir, relació amb la nostra realitat propera, es nota l'esforç!

Jove (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! És una llàstima que no votis, em plauria que l'article fos reconegut com de qualitat. La veritat és que en tots els articles que elaboro en profunditat intento que hi hagi sempre una part de localització i, si no és possible, garantir que la bibliografia sigui en català. Gràcies pel reconeixement!

Resposta a «adq»
Manlleus (discussiócontribucions)

Reversió a Samuel L. Jackson?

Jove (discussiócontribucions)

Bon dia Manlleus, sense afany de voler menystenir l'editor, malauradament aquesta plantilla, encara, no acaba de ser un perfecte substitut. Amb l'edició es perdia la informació del ''middle name'' Leroy.

Manlleus (discussiócontribucions)

Bon dia Jove, no trobo important posar noms complets a primera línia, ja que apareix complet a la infotaula i es pot esciure en la part de biografia on és més adient, aquesta persona la gent el coneix millor per Samuel L. Jackson, pseudònims, etc, just com el títol de l'article com altres artistes, actors, músics i fins i tot científics se'l coneix pel nom curt o popular. És una plantilla encara verda i per aclarir punts però en excempció d'alguns casos crec que es pot posar en la majoria de biografies.

Jove (discussiócontribucions)

Bé, la política general a Viquipèdia si que contempla el nom sencer a primera línia, altra cosa és al títol, però a la primera línia sí que apareix en tots els articles (nom compost, ''middle name'', segon cognom, etc). Fins i tot apareix en multitud d'ocasions la fórmula complementària "més conegut com", "també conegut com", "nom artístic de", "nom de guerra de", "pseudònim de" o "de nom de naixement".

Manlleus (discussiócontribucions)

Més aviat és un desgavell ja que a cada article està posat diferent, en el cas de la plantilla queda centralitzat a WD però apart del nom (que es pot modificar quina de les fórmules agafar), si hi ha defunció amb data i lloc es posa automàticament, per quatre actors coneguts és fàcil però per milers de biografies de persones vives és incontrolable.

Manlleus (discussiócontribucions)

Penso que per articles només introductoris, esborranys o sense secció de biografia amb el nom popular o del títol de l'article és suficient en la introducció, sempre es pot posar el nom llarg entre comes dient "nascut com a X Y Z" complet tot seguit o en la biografia quan s'ampliï. Potser seria una política més harmoniosa.

Jove (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb l'avantatge que suposarà l'automatització de les dades de defunció, però penso que perdem informació essencial a la capçalera aplicant la plantilla. El canvi de Samuel Leroy Jackson a Samuel L. Jackson no és problema majúscul. Sí que ho és amb personatges com Prince o Sia. Penso que es poden combinar les dues perspectives en aquesta proposta: '''Samuel Leroy Jackon, més conegut pel nom artístic {{IniciBio}}

Manlleus (discussiócontribucions)

seria modificar la plantilla perquè ho contempli i evitar text extra fora la plantilla

Jove (discussiócontribucions)

No no, a la plantilla no. Només seria afegir a l'article el nom oficial i a continuació la informació que permet donar la plantilla automatitzada (nom popular, lloc i data naixement)

Jove (discussiócontribucions)

Com bé dius, la plantilla està verda i fins que no s'hagi resolt aquest aspecte a la comunitat seria partidari de no eliminar informació essencial.

Manlleus (discussiócontribucions)

D'acord, falten millores i adaptacions de la plantilla per tal de aplicar-ho a més articles

Resposta a «plantilla iniciBio»

Fermí Reixach i García: llibre d'estil i gentilici NUTS-2

1
Escorxador (discussiócontribucions)

Bon dia, només volia deixar clara la petita "confrontació" a l'article de Fermí Reixach i García. Primer disculpar-me, ja que sóc nou i moltes coses encara no les tinc clares ni les domino, especialment en un tema delicat com són les biografies de persones vives.

Segon, comentar que la vostra resposta i justificació a la reversió del meu aport m'ha confós, llegint el llibre d'estil de la Viquipèdia no he trobat cap lloc on digués que cal emprar el gentilici seguint el NUTS-2, més aviat recomana evitar banderes dintre d'infotaules biogràfiques; i aquesta directriu NUTS no té cap valor a l'hora de definir la nacionalitat, només és un baròmetre estadístic emprat a la Unió Europea i l'Eurostat sense ser vinculant ni representatiu (https://ec.europa.eu/eurostat/web/nuts/background), més encara segons els criteris demogràfics del NUTS-2 només territoris amb menys de 7.000.000 habitats poden entrar dintre d'aquesta categoria (amb l'excepció de Württemberg i algunes regions de Finlàndia) així que, suposant que fos aplicable, correspodria el NUTS de Girona (?).

D'on heu tret aquesta informació i on puc llegir-la.

Gràcies.

Resposta a «Fermí Reixach i García: llibre d'estil i gentilici NUTS-2»
AlbaCiC (discussiócontribucions)
Resposta a «Alfred Figueras: enllaços externs»
FranSisPac (discussiócontribucions)

Estem segurs que la data de defunció de Joan Fontcuberta és dilluns 12? Jo he estat pendent tot el temps, fins i tot cercant a esqueles, per confirmar-ne la data, ja que, tenint en compte com es difon la notícia (nota de Quaderns Crema usada en general com a font) i l'hora que consta en el seu twiter (1:42 del 12 de febrer), és fàcil pensar que hagi estat abans.

He vist que un usuari l'ha posat a Wikidata, però no em serveix de garantia. Si n'has pogut trobar alguna referència fiable estaria bé incorporar-la a l'article (i/o a Wikidata). Cordialment,

Jove (discussiócontribucions)

Totalment d'acord amb la teva apreciació. Em vaig precipitar seguint el criteri de Wikidata, que veig que a data d'avui encara no s'ha publicat cap referència del dia de la seva mort. Salut!

Lauraargent2018 ha amagat aquest apunt (historial)
Lauraargent2018 ha amagat aquest apunt (historial)
FranSisPac (discussiócontribucions)

Restableixo, modificat, el contingut de l'apunt anterior (18:28, 14 feb 2018) on especificava el nom complet d'algú que el tenia com a nom d'usuària registrada i ara l'ha canviat per un àlies. També ha esborrat la traça anterior d'arreu on se la identificava.

«Gràcies. Estic intentant contactar "per fora" amb l'usuària (no ha creat pàgina d'usuària però sí figura el seu nom en discussió i en contribucions) que ha posat la data del 10 a Wikidata i a VP (veure també Usuari Discussió:Kette~cawiki), per tal que ens en proporcioni alguna referència pública.»

Resposta a «Data defunció Joan Fontcuberta i Gel»
Magenri (discussiócontribucions)

He vist que has reanomenat la pàgina Antoni Forcades Ferraté a Antoni Forcades i Ferraté. Amb el teu permís revertiré la teva reversió, perquè crec que el criteri que s'ha de seguir és el d'usar la forma dels cognoms tal com la feia servir l'interessat. Les dues referències que he posat sobre aquesta persona no utilitzen mai la "i" entre els cognoms. Hi ha diverses justificacions per la re-reversió. Pots veure el què en diu la mateixa Viqui a l'article Cognom, on explica que la "i" entre cognoms, encara que no ho sembli, és d'origen castellà. Per altra banda hi ha un text de la Generalitat que marca normativa sobre els criteris de normalització i fixació, referit a topònims i antropònims, on pots veure a la pàgina 15 que diu: Pel que fa a la conjunció i entre cognoms, es respecta l’ús que en feia la persona, ja que hi ha qui la inclou entre els dos cognoms i qui no ho fa (totes dues pràctiques són habituals en català). http://territori.gencat.cat/web/.content/home/01_departament/normativa_i_documentacio/documentacio/territori_mobilitat/cartografia_i_toponimia/criteris_per_a_la_toponimia_dambit_municipal_criteris/docs/criteris_denominacio.pdf Per altra banda, l'Enciclopèdia Catalana (i fins i tot el catàleg de la Biblioteca de Catalunya) va iniciar en un moment donat un procés de "catalanització" dels noms de les persones sense tenir en compte aquest criteri. Per a mi, la GEC no és una font prou fiable. Caldria anar, com et deia, a l'ús que en feia la persona.

Ep, tot aixo amb tot el respecte. Potser el tema li podria interessar a @Yuanga

Jove (discussiócontribucions)

Segons el teu criteri, la GEC no és una font fiable i la prioritat del criteri personal preval (del que no hi ha cap font fiable referenciada). Difícil de justificar, no?

Et demanaria que aportessis fonts i valorem la fiabilitat de cadascuna d'acord amb el Llibre d'estil de la Viquipèdia. Fins el moment, reverteixo edició amb la font legítimament més fiable.

Magenri (discussiócontribucions)

Hola,

No vull encetar cap baralla sobre el tema. Només crec que hauríem de respectar les preferències de les persones sobre la manera d'escriure els seus cognoms. Si mires l'article d'Antoni Forcades, hi veuràs dues referències que he fet servir per redactar-lo. Cap de les dues posa cap "i". Em sembla que són fonts prou fiables.

No he dit que la GEC no sigui fiable, sinó que en un moment determinat va aplicar, en contra de criteris lingüístics i històrics com els que pots veure referenciats a l'article Cognom de la Viquipèdia, uns criteris de catalanització que van semblar correctes als editors de l'enciclopèdia. La discussió ve de més lluny, crec. Cal reflexionar si totes les decisions que es van establir per la normalització lingüística enriqueixen realment l'idioma. Però és un tema molt llarg. Les aportacions que faig del tema sobre la "i" del document de la Generalitat no et semblen prou vàlides?

En fi, la teva reversió diu que la fas d'acord amb la referència, sense considerar que les que serveixen per fer l'article diuen una altra cosa.

Magenri (discussiócontribucions)

Sobre la fiabilitat de la GEC, em semblava que s'entenia que només posava en dubte aquesta decisió sobre les "i". Mea culpa per no haver-me expressat bé. "Déu me'n guard" de no considerar la GEC una font fiable!!

Resposta a «Encara sobre la "i" entre cognoms»
Yuanga (discussiócontribucions)

Hola! Quina norma es segueix per afegir la i llatina entre cognoms?

Jove (discussiócontribucions)

Hola! Tenint en compte que ambdós cognoms són d'origen castellà i, en aquelles terres, la presentació de cognom compost és una realitat, m'acullo al principi general de posar la "i" per distingir els dos cognoms, hàbit recorrent a Catalunya.

Yuanga (discussiócontribucions)

Llavors “t’ho estàs inventant”, perquè a cap font surt amb la “i”, ni tan sols a l’EEC. Estan debatuts aquests tipus de canvis en algun lloc?

No t’ho prenguis malament ni com res personal, res més lluny de la realitat; estic creant articles de gent de l’època i vull estar ben enterat d’aquest aspecte.

Jove (discussiócontribucions)

Hola! Gràcies per l'apunt final.

Tenint en compte que han integrat l'EEC a la GEC de forma directa i suposo que encara no s'hauran avaluat tots els articles, em sembla correcte revertir l'edició. No obstant, m'agradaria constatar que no és un criteri arbitrari.

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva comprensió. No tinc res en contra de la "i", de fet jo la porto entre els meus cognoms. És un tema que m'interessa, com et comentava, degut a que estic creant articles de gent de l'època. Saps a on s'ha debatut/acordat això abans?

Jove (discussiócontribucions)

Se que hi ha una debat obert al respecte però no et sabria dir on. Recordo que no quedava tancat en una posició exacta.

Resposta a «“i” entre cognoms»
Sorenike (discussiócontribucions)

Hola, no tinc ganes de començar una guerra d'edicions, així que t'escric aquí i ho discutim si vols. Potser en termes generals, a les monarquies els reis són coronats, com ho va ser la reina Elisabet II del Regne Unit, però a Espanya des de fa molt tradicionalment els reis són proclamats i no se'ls col·loca corona alguna durant la cerimònia. T'adjunto uns reculls de premsa del moment de la proclamació de Felip VI:

A més, l'article 61 del Títol 2 sobre la Corona de la constitució espanyola (p. 25), també recull aquesta paraula i no coronació. Fins i tot si fas una cerca, obres antigues digitalitzades dels segles XVIII i XIX fan servir aquesta paraula. Salutacions.

Jove (discussiócontribucions)

Entesos. Sembla curiós, si més no, que el rei d'Espanya no sigui coronat, com el sentit intuitiu fa pensar. Afegeixo la referència de la Constitució espanyola del 78, que em sembla la més adequada. Qualsevol matís o esmena, seguim aquesta conversa. Salut!

Resposta a «Coronació o proclamació»