Usuari Discussió:Jpgine/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Jpgine! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: El viquicodi té una manera ràpida de fer certs enllaços que s'utilitzen habitualment. Si en un enllaç deixeu buida la part que correspon al text que hauria de mostrar l'enllaç, aquest s'omplirà automàticament (quan deseu la pàgina) amb el nom de la pàgina excluint-ne el text que hi pugui haver entre parèntesi, abans del símbol de dos punts (:) o després de coma (,). Per exemple, [[canya (planta)|]] equival a [[canya (planta)|canya]] i [[Viquipèdia:bots|]] a [[Viquipèdia:bots|bots]].

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Mikibc (discussió) 19:12, 25 maig 2008 (CEST)

Adiu, sisplau, ajuda'ns!

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 10:38, 27 març 2013 (CET)

Avís automàtic de robot a Albert Cazès

Hola. Gràcies per col·laborar amb la Viquipèdia. Us donem la benvinguda al projecte; tot i així, hi ha un problema amb les vostres contribucions a la pàgina Albert Cazès i un robot que intenta reconèixer i reparar vandalismes i proves d'edició us l'ha marcada per destruir. Si el robot ha marcat per destruir una edició legítima, espero que accepteu les disculpes del seu controlador, i que n'informeu a la seva discussió per intentar millorar-ne el seu funcionament. Disposeu de la pàgina de proves per fer les vostres proves d'edició. A més, si sou nou en el projecte, us pot interessar consultar la Introducció o la pàgina d'acollida. --–AvisaBot · (comentaris/incidències) 22:28, 22 jul 2013 (CEST)

Lèxic alguerès

Veig que vas afegint lèxic a l'article sobre alguerès. La secció té un avís perquè la Viquipèdia és una enciclopèdia i no un diccionari. El lloc més adequat per això és el Viccionari on es pot completar la informació per a cada mot. A wikt:Categoria:Alguerès pots veure las paraules existents, sobretot verbs. Quina font utilitzes? Podria anar fent per traslladar-ho i si vols també et puc guiar. --V.Riullop (parlem-ne) 14:44, 19 feb 2014 (CET)

resposta: hi he posat termes i expressions per tal de donar un tast i demostrar les particularitats d'aquest dialecte, poant de totes les fonts possibles i contrastades que he posat a la bibliografia i articles trobats a Internet. No pensi pas afegir gaire més mots.

Blocs i fonts fiables

Estàs canviant coses referenciant-les en un bloc d'opinió. Si hi ha alguna font fiable que digui el mateix, es pot posar explicant que és una opinió minoritària, però no posar-ho com "la" manera correcta sense més referència que un bloc personal.--Pere prlpz (disc.) 14:50, 12 març 2014 (CET)

Sí llegeixes i entèns bé, sabràs que les reformes d'accentuació recents de l'IEC Termcat són criticades per molts lingüistes i lletraferits el comentari anterior sense signar és fet per Jpgine (disc.contr.) 15:28, 12 març 2014 (CET)
Pots veure Viquipèdia:Verificabilitat i Viquipèdia:Citau les fonts. Si hi ha lingüistes i lletraferits que han publicat la seva opinió en fonts fiables, pots posar a l'article que hi ha lingüistes i lletraferits que accentuen la paraula d'una altra manera. El que no pots fer és dir senzillament que la manera correcta d'accentuar "entens" és "entèns" perquè ho has vist en un bloc i t'ha convençut, per exemple, fins i tot si en saps molt del tema i tens raó, perquè el que publiquem és el que diuen les fonts fiables. Es pot posar versions diferents, però les diferents versions han d'estar referenciades en fonts fiables.--Pere prlpz (disc.) 17:44, 12 març 2014 (CET)

Fongus - fongs

Hola Jpgine. El que proposes ja es comenta al cos de l'article i, per cert, està pendent d'una referència. No cal repetir-ho més vegades. A més, el terme "fongus" no apareix en el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans ni està recollit a la GEC. --Yuanga (disc.) 12:22, 22 juny 2014 (CEST)

Fongus és al Decat de Joan Coromines

el comentari anterior sense signar és fet per Jpgine (disc.contr.) 14:16, 7 ago 2014 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat de: Forvo

Hola Jpgine/Arxiu 1,

Entre tots volem fer la millor enciclopèdia possible. Per això, és important que els articles aportin referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article i, d'aquesta manera, complir amb els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»).

Si no s'aporten referències de terceres parts independents, l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament per no seguir els criteris de la Viquipèdia esmentats. Si tens algun dubte, pots deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la Taverna o directament al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Forvo. --Bestiasonica: enraonem? 14:36, 3 ago 2014 (CEST)

Hola

Hola Idali, sóc l'Albert Sanz Novell el meu nom d'usuari és Albert SN

Odelló de Real

Hola Jpgine! Moltes gràcies per les contribucions que has fet a l'article Odelló de Real: millorant els articles i corregint faltes d'ortografia i de redacció fem millor la viquipèdia. En futures correccions et demanaria, però, prudència. Canviar "procedent" per "que procedeix" crec que és un canvi estilístic (calia?) i canviar "avui en dia" per "a dia d'avui" substitueix una expressió que sembla correcta per una de discutida [1]. Però canviar "d'Odelló de Querramat, o de Caramat, o Cheramat" per "d'Odelló de Querramat (escrit Caramat o Cheramat)" és un canvi de sentit, donant a entendre que la forma "Querramat" era únicament oral o que es tracta d'una inferència moderna. En aquest cas, probablement hagués calgut referenciar el canvi. En tot cas, que les meves paraules no et desanimin a continuar col·laborant amb la viquipèdia: com més serem, millor la farem. Salutacions cordials, Jordi Roqué (Discussió) 10:46, 22 oct 2014 (CEST) Avui en dia és un calc de l'espanyol denunciat per Lluís Creixell, a septentrió diem al/el dia d'avui. "Procedent" aquí era un gerundi abusiu. Per al darrer parer, t'enganyes de mig a mig, significa que cheramat o caramat és forma escrita antiga, i no res pus

No dic pas que "avui en dia" no sigui un espanyolisme: no ho sé. Però és una forma recollida explícitament al Diccionari de l'Enciclopèdia [2] i, per a mi, que escric en català oriental varietat central, és una referència vàlida. Ja entenc que si escrigués en català septentrional el diccionari Creixell tindria més pes que el de la GEC però, ai las, no en sé, de català septentrional.
Per respondre'm als missatges, o a qui sigui que escrigui a la teva pàgina de discussió, el millor és fer-ho a la pàgina de discussió de l'interlocutor. En aquest cas, a la meva. Salutacions ben cordials, Jordi Roqué (Discussió) 18:48, 22 oct 2014 (CEST)

Gràcies per les millores que has fet a l'article! En no saber gaire francès, és fàcil que se m'escapin errors. M'he permès de tornar a posar el mot "Massacre" per "Matança": encara que aquest segon també seria absolutament correcte, el primer està en consonància amb el títol de l'article i és més freqüent en la bibliografia. Salutacions ben cordials, Jordi Roqué (Discussió) 20:33, 28 oct 2014 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina «Llista de falsos amics del català amb l'alemany»

Hola Jpgine/Arxiu 1,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Llista de falsos amics del català amb l'alemany», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

--Panotxa (disc.) 12:40, 20 des 2014 (CET)

Error en la pàgina inicial de la Wikipèdia

"ja comptem amb X articles" en català correcte és "ja TENIM/DISPOSEM DE X articles"

Manquen referències a Full volant

Hola Jpgine/Arxiu 1,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Full volant. --Pau Cabot · Discussió 17:58, 8 maig 2015 (CEST)

Correcció a perfumeria

no, *comptar amb" és incorrecte per: comptar, disposar de, tenir / refiar-se de (confiar en algú o en alguna cosa) fer compte de (de fer una cosa: tenir idea, intenció de fer-la). Comptar amb: no és no tan sols al DCVB, hi trobem COMPTAR SOBRE (de) : "Vós podeu comptar sobre de mi, vós podeu estar cert de mi", Lacavalleria. Doncs 'comptar sus (de)' és totalment admissible (cf. italià 'contare su di qualcuno') Crec que t'has deixat alguna paraula aquí: [3]. --Salvi «Ssola» (discussió) 16:16, 10 juny 2015 (CEST)

Tot i

Si hi ha una font recomanada (uoc) que diu tot i + indicatiu però hi ha fonts normatives o altres recomanacions que indiquen QUE pot ANAr amb altres construccions (tot i + infinitiu, subjuntiu...) es converteix en una qüestió estilística, per la qual cosa no has de tocar les edicions d'altres usuaris. Si tens una font normativa que indiqui que s'ha de fer el canvi, llavors sí.--barcelona (disc.) 17:36, 4 ago 2015 (CEST)

Lentillà

Hola Jpgine! Moltes gràcies per les contribucions que heu fet a l'article Lentillà i, en general, als continguts referents als Pirineus Orientals de la Viquipèdia. Veig que rectifiqueu el nom de "Lentillà" pel de "Llentillà", i estic segur que hi ha excel·lents raons per fer-ho, però en les modificacions no veig que hi hagueu aportat cap referència bibliogràfica que ho empari. Per contra, a l'article s'esmenta com a font per a la toponímia en català l'entrada de la Gran Enciclopèdia Catalana, que dóna la forma "riu de Lentillà". Això, és clar, no és una infal·libilitat; l'Enciclopèdia podria estar perfectament errada, i hi pot haver bibliografia autoritzadíssima que validés la forma "Llentillà" com la més pròpia o correcta en català. Però em sembla a mi que caldria aportar a l'article alguna referència que fonamentés la forma ortogràfica triada i, si molt convingués, esmentar que la bibliografia recull més d'una forma -ni que fos per poder indicar perquè la forma alternativa és menys vàlida o creïble-. Salutacions cordials, Jordi Roqué (Discussió) 12:53, 5 oct 2015 (CEST)

Llentillà

"Lentilla" forma ""oficial"" sembla afrancesada, miraré d'aportar la prova definitiva el comentari anterior sense signar és fet per Jpgine (disc.contr.) 12:58, 5 oct 2015 (CEST)

Gastronomia

Moltes gràcies per les seves contribucionS ALS/EN ELS articles de cuina turca que jo HE iniciat, amb l'esperança QUE els col·legues m'ajudin. (S'entén/Es comprèn-) Salutacions. --E4024 (disc.) 09:16, 14 oct 2015 (CEST)

Bon Any 2016! Jpgine, potser que HAS DE DONAR-FER (o: pot ser que HAGIS DE DONAR-FER) una ullada a l'article bÀsic (cuina turca) que des DE L'inici (o: començ(ament), QUE JO crec QUE té problemes estructuralS. ÉS una pena que una cuina tan rica (ENCARA QUE no GAIRE conEGUDA) tInga/TINGUI un article aIXí. Jo FAIG EL que puC perÒ necessito ajuda. Gràcies PER ENDAVANT. --E4024 (disc.) 10:09, 4 gen 2016 (CET)

Moltes gràcies

Moltes gràcies per les seves correccionNs dels articles de gastronomia. Solament TINC UN dubtE, en Carn picada. Utilitzar un enllaç a un mISSatge de "Twitter" dins del text. Salutacions. --E4024 (disc.) 09:52, 14 oct 2015 (CEST)

Gracias por las correcciones a mi pobre catalán también. :-) Sigo aprendiendo. Un saludo cordial. --E4024 (disc.) 10:37, 14 oct 2015 (CEST)

Hola Jpgine! No dubto que Flaçà de la Catalunya del Nord mereixeria un article, però l'enllaç enviava al municipi sud-català de Flaçà, i això no era prou correcte. He tornat a posar l'enllaç a l'article de Serdinyà, ara enviant a Flaçà. Salutacions ben cordials, i continua amb la bona tasca. Jordi Roqué (Discussió) 16:45, 3 nov 2015 (CET)

Manquen referències a Català clàssic

Hola Jpgine/Arxiu 1,

recordeu que la Viquipèdia no és una font primària. Per això, en crear o ampliar un article, heu de citar les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat.

Us encoratgem a treballar per millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre a citar les fonts aquí. Tota informació no verificable pot ser posada en dubte o eliminada. Si teniu algun dubte, podeu deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la La taverna o, directament, al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Català clàssic. --Pau Cabot · Discussió 18:47, 13 des 2015 (CET)

Quinzena de la Qualitat de 2015

El 28 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 08:52, 26 des 2015 (CET)

Er

És molt possible que la pronúncia d'Er amb una erra vibrant sigui l'original i conforme al substrat, però en aquest cas mana molt més la referència del Nomenclàtor Toponímic i per això, a manca d'altres referències que indiquin una erra bategant, crec que s'ha de deixar exactament com surt allà. La transcripció de la ribera d'Er amb erra vibrant és possible que sigui una errata, perquè més avall Puigmal d'Er torna a sortir amb la erra bategant. --SMP​ (+ disc. xat) 19:38, 25 gen 2016 (CET)

Recorda: Si tenim un article a mig fer, podem usar la plantilla {{inacabat|~~~~~}} que demana als lectors i viquipedistes que tinguin paciència mentre la feina està en progrés. Recorda també de treure la plantilla quan acabis la feina o, com a molt tard, al cap d'una setmana d'haver-la posat. A partir d'aquest moment entrarà en el procés habitual de manteniment. --Kette~cawiki (disc.) 19:50, 28 gen 2016 (CET)

Recorda: Si tradueixes un article d'una altra viquipèdia, encara que només sigui un fragment, cal reconèixer-ne els autors originals posant la plantilla {{traduït de}} a la pàgina de discussió de l'article. Pots seguir l'enllaç per veure les instruccions de la plantilla. --Kette~cawiki (disc.) 19:50, 28 gen 2016 (CET)

tornemi

Hola Jpgine,

Molt interessant el tema del tornemi que has afegit al Xuixo, que podries aportar-hi una referència. Si necessites ajuda no dubtis a demanar-m'ho.--Paputx (disc.) 15:13, 4 feb 2016 (CET)

Regal

El pont de Gàlata des de Eminönü

No oblidarem firmar, Jpgine. --E4024 (disc.) 13:31, 16 feb 2016 (CET)

"no oblidar DE firmar" sí, però què?
Hombre, Pau ya lo hizo por Ud. Empiece a usar la firma ya... :-) --E4024 (disc.) 14:04, 16 feb 2016 (CET)

Una salsa

Fırın sütlaç from Turkey

"Es posa damunt"? No exist "to pour" com a l'anglès? Salutacions. --E4024 (disc.) 13:26, 16 feb 2016 (CET)

En aquest cas jo diria "es vessa". Com que el text ve d'una traducció de vegades fa de mal dir si és posar o vessar. Si era "to pour" : vessar o abocar (potser castellanisme de sentit)

Recordatori categoritzar

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. Si no fos així, costaria molt de trobar-lo entre 746.718 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Americanisme. --Mcsmp (disc.) 05:08, 20 feb 2016 (CET)

Belkıs Şevket

Hombre, si le queda tiempo de los bichos y los jocs por favor échale un vistazo a Belkıs Şevket. Salutacions i moltes gràcies anticipades. --E4024 (disc.) 15:27, 1 març 2016 (CET)

O Bedia Akarsu si así desea, o ambdues. :-) --E4024 (disc.) 16:25, 1 març 2016 (CET)
Aquesta noia bonika? Gràcies. --E4024 (disc.) 15:11, 16 març 2016 (CET)
Moltes gràcies. Quieres leer Milliyet (aunque tiene algunos errores de orto :-)? --E4024 (disc.) 08:54, 17 març 2016 (CET)

Línia 500T

Darth me lo revisó pero no levantó la plantilla MT. Puedes echar una ullada a Línia 500T pa' que la levantemos? Moltes gràcies anticipades. --E4024 (disc.) 11:13, 17 març 2016 (CET)

Fet Fet! ːD--Darth (disc.) 12:54, 17 març 2016 (CET)